OPINII  »  EDITORIAL

Nici îngrijorați, dar nici mulțumiți!

Editorial Ovidiu Ioanițoaia
Editorial Ovidiu Ioanițoaia

Articol de - Publicat miercuri, 05 iunie 2024 15:06 / Actualizat miercuri, 05 iunie 2024 15:09

Am declarat la GSP Live că n-am cine știe ce așteptări de la amicalul cu Bulgaria, iar meciul în sine și rezultatul m-au confirmat. Partida a adus cu prima zi de școală a unor elevi care, abia întorși din vacanță, caută să reintre în atmosferă. Să-și regăsească reperele, ritmul, traseele.

Deși au controlat autoritar repriza 1, băieții noștri n-au izbutit să se desprindă. Dacă n-au sărit coarda, recunoașteți expresia, nici nu s-au omorât cu firea. N-au fost foarte concentrați, parcă temându-se să nu se accidenteze și să piardă Euro 2024. Ca atare, am urmărit câteva acțiuni spectaculoase, purtate rapid pe benzile încredințate lui Man și lui Mihăilă, dar și numeroase pase și intercepții greșite. Acestea s-au înmulțit după pauză, a doua jumătate a confruntării de pe "Steaua" fiind dominată de oaspeți. Mai vioi, mai deciși, mai periculoși.

În afara penalty-ului ratat de Man, „tricolorii” au mai avut o singură mare ocazie de gol. La faza în care Drăguș, găsit de R. Marin cu o pasă luminoasă, a scăpat singur, însă a tras anemic pe lângă.

E momentul să-i contrazic pe cei tentați să compare remiza albă obținută luni la Nurnberg de Ucraina cu cea consemnată marți la București între România și Bulgaria. Nu-s din aceeași categorie. Deoarece Ucraina a scos 0-0 în fața Germaniei, locul 16 FIFA, ba și în deplasare, în vreme ce România n-a putut trece pe teren propriu de ocupanta poziției 83 în ierarhia mondială. O mică diferență uriașă, nu?

În măsura în care apărarea noastră s-a achitat de sarcini, cu o notă în plus pentru portarul Niță, probabil titular și la CE, mi-a dat de gândit atitudinea lui Drăgușin. Una că a fost la un pas de autogol, să admitem că i se poate întâmpla asta și unui stoper mai versat, alta că a luat lucrurile a la legere. Prea relaxat, cam boem, cu destule erori.

Nici îngrijorați, dar nici mulțumiți!
Radu Drăgușin în duel cu bulgarii // foto: Raed Krishan (GSP)

Pe drept cuvânt, legitimat la o fruntașă din Premier League, Radu e socotit, ați citit The Telegraph?, vedeta lotului tricolor. De acord, subscriu. Ar fi însă păcat ca el să-și imagineze că acest statut îi îngăduie să fie superficial. Chiar dacă la 22 de ani mai crezi că tot ce zboară se mănâncă. Poate că eu patetizez, dar Drăgușin trebuie să rămână serios și disciplinat. Îl obligă talentul să fie învingător.

Altfel, varianta cu Drăguș vârf împins, încercată în absența unui Alibec cu probleme medicale, s-a dovedit promițătoare. De avut în vedere. Surprinzător însă, Edi Iordănescu l-a schimbat repede pe atacantul lui Gaziantep, odată cu M. Marin și Mihăilă, așa că n-am putut să ne lămurim pe deplin. Iar nou-introdușii, între care Fl. Coman, Hagi, Olaru și Bîrligea, au apucat puține minute.

Chiar nu-mi amintesc ca Bîrligea să fi primit vreo minge! Posibil însă să-l revedem pe clujean, ca și pe ceilalți, în duelul cu Liechtenstein de vineri ca să ne edificăm asupra potențialului lor. Ar mai merita o șansă.

În ciuda unei prestații modeste și a unui scor fluierat în final de niște fani ce puteau să se abțină, selecționerul și-a păstrat optimismul și a făgăduit o națională mai montată la Euro. Mai motivată. Mergem pe mâna lui, notând că testul cu Bulgaria a fost util, însă nu cel mai reușit. Dacă el n-a avut darul să ne îngrijoreze, nici nu ne-a mulțumit. Cu o asemenea comportare în Germania, ne vom întoarce repede acasă.

Citește și:

„E demonul din România” » Jurnaliștii englezi sunt impresionați de un „tricolor” de la Euro: i-a uimit pe toți
Nationala
„E demonul din România” » Jurnaliștii englezi sunt impresionați de un „tricolor” de la Euro: i-a uimit pe toți
„Stanciu mi-a oferit 50.000 de euro” » Un fost fotbalist belgian, dezvăluiri neștiute despre căpitanul României: „Am încercat să-l fac să ridice prețul”
Nationala
„Stanciu mi-a oferit 50.000 de euro” » Un fost fotbalist belgian, dezvăluiri neștiute despre căpitanul României: „Am încercat să-l fac să ridice prețul”
Schimbare importantă în echipa de start cu Belgia! » Edi Iordănescu a găsit formula ideală pentru al doilea meci de la Euro
Nationala
Schimbare importantă în echipa de start cu Belgia! » Edi Iordănescu a găsit formula ideală pentru al doilea meci de la Euro

Comentarii (25)
OlteanuMarian
OlteanuMarian  •  07 Iunie 2024, 19:03

...eu sunt foarte ingrijorat fiindca imi pasa de nationala si vad ca este pe un drum gresit ...zero puncte la european ...

Chris.Dumitrescu
Chris.Dumitrescu  •  06 Iunie 2024, 12:46
Postat de ionmaria010540 pe 05 Iunie 2024, 17:14

Tristețe mare în Popești Leordeni… Nerecunoscătorul Edi Iordănescu nu pare să titularizeze niciunul dintre jucatorii lui Gigi Becali. Curată blasfemie….

Toată echipa a jucat prost, n-ai ce să admiri pe cineva, poate doar pe Niță, care a fost magistral in două rânduri (cred ca i-a luat fața lui Horatiu Moldovan). Problema e că nu au jucat ca o echipă, pasele nu erau menite sa serveasca colegul ci parca date in dusmanie. O idee doar, fiecare e important pe postul lui, daca o face bine poate atrage atentia unor cluburi, daca incearca sa fie egoist doar pentru binele lui sa incerce sa finalizeze, nu cred ca primi nimic. Daca te ia sa zicem Leverkusen si nu pasezi cand trebuie, ba vrei tu să o rezolvi, fii sigur ca stergi banca de rezerve (in cel mai bun caz)

Final_Judge
Final_Judge  •  06 Iunie 2024, 12:26
Postat de itu52 pe 06 Iunie 2024, 08:32

Surprinzător însă, Edi Iordănescu l-a schimbat repede pe atacantul lui Gaziantep, odată cu M. Marin și Mihăilă, așa că n-am putut să ne lămurim pe deplin. Iar nou-introdușii, între care Fl. Coman, Hagi, Olaru și Bîrligea, au apucat puține minute.

De ce tii cu bugetarii?

Vezi toate comentariile (25)
Comentează