SPORTURI  »  BOX  »  DECIZIE

GALERIE FOTO După 5 ani în Canada, Leonard Doroftei anunță întoarcerea definitivă în țară: „În România a fost doar vina mea, nu am știut exact ce vreau”

Leonard Doroftei +10   FOTO
Leonard Doroftei

Articol de - Publicat marti, 04 iunie 2024 11:15 / Actualizat marti, 04 iunie 2024 13:27

Leonard Doroftei (54 de ani), fostul mare pugilist devenit antrenor, și-a anunțat întoarcerea definitivă în România, după cinci ani petrecuți în Canada. Nici el și nici Monica, soția lui, nu și-au găsit locul acolo, așa că au stabilit să revină în țară.

În anul 2019, într-o perioadă dificilă a vieții sale, Leonard Doroftei a plecat în Canada, dar nu sigur, ci însoțit de soția Monica și de cei trei copii ai lor, de Vanesa, Alex și Adrian. Acolo, fostul pugilist și-a luat licențe de antrenor și a început să predea lecții de box copiilor de emigranți români, deschizându-și ulterior propria sală de box.

+6 FOTO

Leonard Doroftei: „Am avut nevoie să merg în Canada pentru că a trebuit să trec printr-un șoc”

„Lucrez de luni până luni, fără pauză. Câștig cam 5.000-6.000 de dolari canadieni pe lună (între 3.500 și 4.200 de euro pe lună)”, spunea „Moșu” când Gazeta Sporturilor l-a vizitat în urmă cu câteva luni.

De curând, prezent în emisiunea prezentatorului Cristi Brancu de la Prima TV, Leonard Doroftei a vorbit despre motivul plecării sale în Canada, ca mai apoi să anunțe că se întoarce definitiv în România cu familia. „Am avut nevoie să merg în Canada pentru că a trebuit să trec printr-un șoc, prin ceva, am zis că am nevoie de ceva. (...) În România a fost doar vina mea pentru că nu am știut exact ce vreau, m-am lăsat târât de colo-colo. Acum sunt bine, mulțumesc lui Dumnezeu, m-am regăsit, antrenez copii, nu sunt bine, sunt foarte bine”, a declarat aceasta.

Întrebat despre copiii lui, Leonard Doroftei a vorbit cu drag despre Vanessa, fiica lui care termină liceul în Canada, iar facultatea vrea să o urmeze în România. „Fiecare e cu drumul lui, Vanesa este acum în vacanță, în România, ea își termină liceul, mai are cam două săptămâni ca să își poată finaliza examenele pentru sfârșit de liceu.

Vanessa, fata lui Leonard Doroftei. FOTO: Facebook @vanessa.doroftei
Vanessa, fata lui Leonard Doroftei. FOTO: Facebook @vanessa.doroftei
Vanessa și Leonard Doroftei. FOTO: Facebook @vanessa.doroftei
Vanessa, fata lui Leonard Doroftei. FOTO: Facebook @vanessa.doroftei
Vanessa, fata lui Leonard Doroftei. FOTO: Facebook @vanessa.doroftei
+15 FOTO

Apoi se întoarce în România, ea nu vrea să trăiască în Canada. În cinci ani de zile ea nu știu dacă a ieșit de două ori din casă, adică cu prieteni, decât cu noi. A zis Stop! Pentru ea aici e acasă. Sperăm să fie studentă la Medicină sau la Drept”, a explicat el.

Leonard Doroftei: „99,9% s-a luat hotărârea, acum să vedem”

Despre Alex, băiatul mai mic, a spus că lucrează deja în IT, în România, în timp ce Adrian, băiatul cel mare, e manager la o companie canadiană. Referitor la întoarcerea în România, Leonard Doroftei spune că deja s-au hotărât să revină definitiv.

„Noi am plecat pentru că eu aveam nevoie de o schimbare. (...) Alex a terminat facultatea fizic, în Măgurele, a stat aici și apoi a venit după noi acolo, în Canada. Este IT-ist. E deja în România, și-a început jobul. (...) El lucrează în Canada, e manager la Air Canada. Dacă noi vom fi aici, va veni și el. Dacă hotărâm să ne întoarcem, va fi și el. 99,9% s-a luat hotărârea, acum să vedem”, a mai declarat fost pugilist.

„Monica (n.r. soția lui) și-a dorit prima să vină acasă. Ea încă are părinți, să îi ajute. Acum câțiva ani eu am spus că am nevoie de o schimbare, de ceva. Și am făcut acest pas, m-au urmat toți, însă pentru ei a fost foarte greu, eu, acolo, mi-am găsit drumul, antrenez, fac ce știu.

Nu am intrat în competiții, doar antrenez, lucrez cu copiii. Pot să antrenez și aici, am înțeles că asta pot face, ceea ce dăruiesc copiilor e important”, a mai spus el.

Citește și:

„E demonul din România” » Jurnaliștii englezi sunt impresionați de un „tricolor” de la Euro: i-a uimit pe toți
Nationala
„E demonul din România” » Jurnaliștii englezi sunt impresionați de un „tricolor” de la Euro: i-a uimit pe toți
„Stanciu mi-a oferit 50.000 de euro” » Un fost fotbalist belgian, dezvăluiri neștiute despre căpitanul României: „Am încercat să-l fac să ridice prețul”
Nationala
„Stanciu mi-a oferit 50.000 de euro” » Un fost fotbalist belgian, dezvăluiri neștiute despre căpitanul României: „Am încercat să-l fac să ridice prețul”
Schimbare importantă în echipa de start cu Belgia! » Edi Iordănescu a găsit formula ideală pentru al doilea meci de la Euro
Nationala
Schimbare importantă în echipa de start cu Belgia! » Edi Iordănescu a găsit formula ideală pentru al doilea meci de la Euro

Scandal în Germania! Ce au observat fanii în studio, lângă Michael Ballack: „Ne pare sincer rău, ne cerem iertare”

Speedy Gonzales » Jucătorul român care i-a surclasat la viteză pe Mbappe, Doku și Hojlund. Cu cât a fost „prins de radar” la Euro


Comentarii (24)
nicto
nicto  •  06 Iunie 2024, 18:49

Ai obosit Batrane, asta este totul.. Loc este destul.. Hai

mishu_74
mishu_74  •  06 Iunie 2024, 17:29
Postat de VuAd pe 05 Iunie 2024, 09:53

Deci tu vrei sa o tai de acolo pentru ca sunt prea multi expati. Tu la randul tau fiind................. tot un expat !? Baaa, voi ganditi inainte sa postati ? Sau va ies cuvintele din cap asa ca pe banda rulanta !?

boss, tu cu cine te certi? fii si tu mai atent si da replay exact la commentul care te nemultumeste

fantoma_lui_BabaNovac
fantoma_lui_BabaNovac  •  06 Iunie 2024, 07:27
Postat de luker pe 05 Iunie 2024, 10:45

***. Trebuie înțeles. Canada nu e pentru toata lumea. Cand ai in sange fire balkanica nu ai ce face in civilizatie, nu știi limba, pacat de oamenii aia de acolo care si/au pus sperantele in el. Ca face ca drege. Nu mai face nimic si pleaca acasa.

Nu prea mai e civilizatie. Era civilizatie cand majoritatea populatiei era de sorginte anglo-saxona si crestina. Astazi jamaicani, haitieni, africani, albanezi, romani etc. cat cuprinde si vor veni din ce in ce mai multi. Sa te vedem cum o sa faci cu astia civilizatie !! Uita-te la Vancouver in ce hal a ajuns, arata ca un adapost de oameni ai strazii, seringi si excremente cat cuprinde. Pai asta-i civilizatia de care tot vorbesti ! Nicaieri in Europa nu gasesti asa ceva !

Vezi toate comentariile (24)
Comentează