SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA NAȚIONALĂ

Gloria Buzău - SCM Rm. Vâlcea 26-26 // Pas greșit făcut de campioana României, iar CSM București devine favorită la titlu

Articol de - Publicat duminica, 05 ianuarie 2020 16:16

SCM Rm. Vâlcea, campioana României, nu a putut să se impună la Buzău, în meciul cu Gloria (26-26), iar CSM București devine mare favorită la câștigarea titlului, după ce s-a impus, scor 29-27, la Slatina.

SCM Rm. Vâlcea nu a început deloc bine 2020. În primul meci al anului, echipa lui Florentin Pera s-a încurcat la Buzău, reușind să scoată un singur punct!

Vâlcencele se așteptau la o deplasare grea în fața unei echipe care are în componență șase foste jucătoare ce anul trecut câștigau titlul la Vâlcea: Blazek, Iuganu, Petrovici, Pricopi-Rotaru, Khouildi și Gavrilă.

Ultima nu a avut însă drept de joc, Vâlcea împrumutând-o la Buzău și punându-i clauză în contract că nu va putea juca în meciurile directe.  

Fără constanță

Campioanele au debutat mai bine, au avut avantaj în startul partidei, dar gazdele au început să le pună tot mai multe probleme. Gloria a trecut la conducere și le-a făcut pe oltence să se întrebuințeze din greu.

Cu 11 jucătoare din totalul de 16 prezente la ultimul Campionat Mondial, din Japonia, Vâlcea s-a chinuit să intre la pauză cu două goluri avantaj, 14-12. În partea a doua, Vâlcea s-a desprins la patru lungimi, 16-12, și părea că nu va mai avea probleme.

Numai că buzoiencele nu au cedat. Petra Blazek a închis poarta, Andreea Pricopi a jucat excelent la coordonare, dar marele plus al Buzăului a fost jocul cu pivotul. Antrenorul Ovidiu Mihăilă a destabilizat apărarea campioanei cu doi pivoți, Oana Apetrei și Alexandra Subțirică.

Vâlcea a trăit din acțiunile sârboaicei Kristina Liscevici, dar a fost cu poarta aproape goală. Nici defensiva, punctul forte al echipei, nu s-a ridicat la nivelul așteptat, iar Gloria a trecut din nou în avantaj când mai erau 5 minute de joc, 25-24!

Egalul care le încurcă

Vâlcencele au strâns rândurile, au punctat de două ori consecutiv, dar nu au putut să păstreze avantajul. Gloria a egalat prin Alexandra Subțirică și meciul s-a terminat egal, 26-26. Un egal care încurcă teribil Vâlcea și ajută CSM București, echipa care devine acum clar favorită la titlu.

Totul se va decide, se pare, la meciul direct din retur, de la București, dar cine garantează că favoritele nu vor mai pierde puncte pe traseu? Și Vâlcea, și CSM București au suferit în acest sezon câte o înfrângere și au terminat un meci la egalitate, în primele 11 etape.

8 situațiide 1 la 1 au ratat vâlcencele în partida de la Buzău, „campioană" fiind Elghaoui, cu 4

1 paradăau contabilizat portarii Batinovici și Dumanska în repriza a doua de la Buzău, după cele 5 din prima repriză

Gloria Buzău 26 
Pricopi-Rotaru 5, R. Petruș 5, Iuganu 5, Subțirică 4, A. Ilie 4, Apetrei 2, Stoleru 1
Antrenor: Ovidiu Mihăilă

SCM Rm. Vâlcea 26 
Liscevici 8, Norgaard 4, Fraga 4, Elghaoui 3, M. Lopez 2, Trifunovici 2, M. Gonzalez 1, Florica 1, Da Silva 1
Antrenor: Florentin Pera

CSM București a câștigat la Slatina

Într-un meci restanță din etapa a 7-a a Ligii Naționale, CSM București s-a impus la Slatina, 29-27. Au fost destule probleme și pentru „tigroaice", care s-au văzut conduse cu 6-3.

Slatina a ținut aproape până la 11-12, dar pe finalul reprizei, pe fondul unor greșeli, echipa lui Adi Vasile a marcat de două ori consecutiv și a intrat la cabine la 14-11.

În partea a doua, nu au mai fost emoții pentru Neagu și compania, care au avut mereu cel puțin trei goluri avantaj. Cristina Neagu a marcat de 7 ori, celelalte goluri ale bucureștencelor fiind înscrise de Cvijici 6, Omoregie 5, Pintea 4, Grbici 4 și Curea 3.

Pentru echipa pregătită de Victorina Bora au marcat Osase 6 goluri, Vădineanu și Stoicănescu câte 5, Drăghici 3, Andrei 3, Cârligeanu 2, Chitacu 1, Luciana Popescu 1, Rusu 1.

Situația la vârf în clasament

1. SCM Rm. Vâlcea28 de puncte
2. CSM București24 de puncte
3. Gloria Buzău19 puncte

vezi și:

EXCLUSIV Fetița care și-a îndeplinit visul » Mireya González, vicecampioana mondială de la Vâlcea, a vorbit cu GSP: povestea scrisorii de dinaintea finalei, cum e viața în România și pasiunea pentru regie

Citește și:

Două gafe colosale » Decizii incredibile luate de Turpin în Germania - Scoția, debutul la EURO 2024
Euro 2024
Două gafe colosale » Decizii incredibile luate de Turpin în Germania - Scoția, debutul la EURO 2024
Nemții de rând strâng bidoanele aruncate » Cât iau pe reciclarea unui PET
Euro 2024
Nemții de rând strâng bidoanele aruncate » Cât iau pe reciclarea unui PET
Lovitură! Constantin Budescu revine în Superligă! A bătut palma cu noua echipă, unde merge și Dragoș Grigore!
Superliga
Lovitură! Constantin Budescu revine în Superligă! A bătut palma cu noua echipă, unde merge și Dragoș Grigore!

„Scaunul dentistului din Hong Kong!” » Momentul NEBUN cu Paul Gascoigne la Euro 1996: „Păcat că era glucoză în sticlă, nu gin ...”

Leonard Doroftei despre averea strânsă: „M-au vândut în Canada. Aveam de toate, dar nu aveam nimic”


Comentarii (2)
xac13
xac13  •  06 Ianuarie 2020, 12:47

Cineva acolo la aceasta federatie Romana de ANTIhandbal se poate sesiza la maniera ciudat-obscena de arbitraj . Cel mai cinstit este intreruperea campionatului - decernarea titlului de campion catre Valcea si ....GATA .Ne putem pregatii de calificarile pentru Olimpiada in liniste si ....fara sanse. Odata cu decernarea inainte de termen a titlui catre Valcea scapam si de arbitraje penibile ( cum a inceput sa se arbitreze la C.M. - si cum au facut-o smecherii cu patalama in acest meci ???) precum si cu discutiile interminabile cu celelalte combatante sa nu ''joace '' impotriva celor de la Valcea .( cel mai bun exemplu - atotstiutorul planetar in HANDBALOGIE -dl.Tadici- ZALAU - impotriva celor de la Valcea !!!)

basistul
basistul  •  05 Ianuarie 2020, 23:00

'CSM București devine mare favorită la câștigarea titlului' ...:)) A legalizat guvernul orban etnobotanicele prin asumare de raspundere? ...:)) Ar fi o idee buna ... s-ar scoate bani frumosi din taxe ... considerand cati hastagi a produs sistemul de invatamant romanesc, dar si familia traditionala ardeleneasca ...:)) CSM are o sansa ... infima la titlu, chiar si cu cadoulfacut de drogatele de la corona brasov, cele 2 echipa protejate de dedu, mafiotul care conduce handbalul romanesc de vreo 7-8 ani de zile ... catre faliment si anonimitate ...:))

Vezi toate comentariile (2)
Comentează