SPORTURI  »  HANDBAL  »  FINAL FOUR

VIDEO ISTORIE! Surpriză imensă în Final Four-ul Ligii Campionilor la handbal feminin » Finală între echipele foștilor antrenori de la CSM București

Articol de - Publicat sambata, 01 iunie 2024 20:41 / Actualizat sambata, 01 iunie 2024 23:24

Gyor a învins-o pe Esbjerg, scor 24-23, și este prima finalistă a Ligii Campionilor la handbal feminin. Partida a avut o desfășurare palpitantă. Sandra Toft a blocat senzațional aruncarea expediată în ultima secundă de Sanna Solberg-Isaksen. Adversara din ultimul act va fi revelația Bietigheim, victorioasă 36-29 în fața lui Metz.

  • Finala mare dintre Gyor și Bietigheim este programată duminică, de la ora 19:00.
  • Finala mică, Esbjerg - Metz, se joacă tot duminică, de la 16:00.

Gyor aleargă după trofeul Ligii Campionilor din 2019. A avut an de an avantajul terenului propriu, dar n-a mers până la capăt. Astăzi, elevele lui Per Johansson au făcut o primă repriză perfectă din punct de vedere defensiv și au intrat la cabine în avantaj, scor 13-9.

FOTO. Gyor, calificare dramatică în finala Ligii Campionilor la handbal feminin

Imagine din Gyor - Esbjerg / FOTO: Imago
Imagine din Bietigheim - Metz / FOTO: Imago
Imagine din Bietigheim - Metz / FOTO: Imago
Imagine din Bietigheim - Metz / FOTO: Imago
Imagine din Bietigheim - Metz / FOTO: Imago
+4 FOTO

Danezele au găsit mai des drumul către extreme și s-au apropiat. În ultimele 5 minute, diferența era de un singur gol. Breistol a trimis de la jumătatea terenului spre poarta goală. Mingea a lovit transversala, apoi a căzut în fața liniei porții.

Esbjerg s-a apărat formidabil. A închis toate culoarele, a recuperat mingea, dar Toft a mai avut o paradă pentru Gyor. Cu două minute rămase, maghiarele păstrau ecartul minim.

Ultimele secvențe au fost dramatice. Sanna Solberg-Isaksen a plecat pe contraatac și a aruncat în fix ultima secundă. A căutat colțul lung, dar a fost ghicită de Toft.

Bietigheim, prestație stelară în Final Four-ul de la Budapesta

În a doua semifinală, „cenușăreasa” Bietigheim a mai produs un miracol. Calificată pentru prima dată în Final Four, campioana Germaniei a jucat fără presiune. Mingea a circulat superb, culoarele s-au deschis în fața lui Smits, Dulfer sau Kudlacz-Gloc.

Metz, echipa care s-a distrat cu CSM București în sferturile de finală, n-a avut replică.

Bietigheim, echipa este pregătită de Jakob Vestergaard, fostul antrenor al lui Oltchim Rm. Vâlcea și CSM București, a marcat la fiecare acțiune din repriza secundă și va juca duminică, de la ora 19:00, finala Ligii Campionilor.

Finalul partidei a găsit pe toată lumea în lacrimi. Nemțoaicele plângeau de bucurie, adversarele erau prăbușite pe parchet.

Va fi un duel al foștilor antrenor de la CSM București! Și Per Johansson a pregătit-o în două rânduri pe campioana României.

Citește și:

„E demonul din România” » Jurnaliștii englezi sunt impresionați de un „tricolor” de la Euro: i-a uimit pe toți
Nationala
„E demonul din România” » Jurnaliștii englezi sunt impresionați de un „tricolor” de la Euro: i-a uimit pe toți
„Stanciu mi-a oferit 50.000 de euro” » Un fost fotbalist belgian, dezvăluiri neștiute despre căpitanul României: „Am încercat să-l fac să ridice prețul”
Nationala
„Stanciu mi-a oferit 50.000 de euro” » Un fost fotbalist belgian, dezvăluiri neștiute despre căpitanul României: „Am încercat să-l fac să ridice prețul”
Schimbare importantă în echipa de start cu Belgia! » Edi Iordănescu a găsit formula ideală pentru al doilea meci de la Euro
Nationala
Schimbare importantă în echipa de start cu Belgia! » Edi Iordănescu a găsit formula ideală pentru al doilea meci de la Euro

Scandal în Germania! Ce au observat fanii în studio, lângă Michael Ballack: „Ne pare sincer rău, ne cerem iertare”

Speedy Gonzales » Jucătorul român care i-a surclasat la viteză pe Mbappe, Doku și Hojlund. Cu cât a fost „prins de radar” la Euro


Comentarii (8)
fotbalminim01
fotbalminim01  •  02 Iunie 2024, 20:31

Oare Vasile se uita cum a castigat GYOR liga?Oare miticii vad ce inseamna management?Oare daca nu era Vasilica antrenor atatia ani reuseau si ei macar sa intre in final four?Astept sa raspunda Vasile :))))

SuporterOr
SuporterOr  •  02 Iunie 2024, 12:47

Surpriză e pentru cei care judecă întotdeauna superficial după nume. Asta se întâmplă în fotbal și în tot sportul. In loc sa se facă o evaluare obiectivă a momentului pentru fiecare echipă, făcând abstracție de tentația "etichetelor", a cunoștințelor precare și a lenei de a gândi cu propriul cerebel, e la mintea cocosului că joacă Bietigheim al acestui moment, cu tot ce înseamnă el, cu un Metz marcat de o autosuficienta evidenta care vine și de la un Emmanuel care poate și-a încheiat misiunea acolo. Și ca sa mergem mai departe, pentru mine nu ar fi deloc o mare surpriză Bietigham să învingă un Gyor departe de a fi, in acest moment, o trupa invincibilă. Entuziasmul, explozia, moralul fulminant cu care vin în finala "nemțoaicele" pot, sau nu, depinde și de alți factori, învinge o echipa covârșită de miza teribilă anuală a trofeului CL și de falsa auto construcție morală de echipa cea mai tare. Iacătă că poți să vii de pe locul 6 in grupa și să joci finala. A mai făcut-o anul trecut și Ferencsvaros. Acolo unde este echilibru, stabilitate, optimism calculat, mediu sănătos, răbdare, acolo se poate. De unde pe Dâmbovița toate astea? Poate într-o zi....

valentindragobete
valentindragobete  •  01 Iunie 2024, 21:14

"Bietigheim, prestație stelară...", chiar așa scrie !

Vezi toate comentariile (8)
Comentează