FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

VIDEO Andrei Nicolescu, vești proaste pentru Dinamo » Vasile Șiman i-a blocat pe „câini”: „Am primit o cerere de plată”

Andrei Nicolescu, administratorul special al lui Dinamo
Andrei Nicolescu, administratorul special al lui Dinamo

Articol de , , - Publicat luni, 01 iulie 2024 16:36 / Actualizat luni, 01 iulie 2024 17:26

Andrei Nicolescu, administratorul special de la Dinamo, nu are vești bune pentru fanii „câinilor”. Clubul se pregătea de ieșirea din insolvență, însă un litigiu neașteptat i-a blocat pe alb-roșii. Vasile Șiman, fostul patron de la Sportul Studențesc, a făcut o cerere de plată, iar clubul are o nouă problemă juridică.

Șiman se referă la situația lui Ionuț Șerban, fostul jucător al lui Dinamo. Din 2013 și până în 2021, Ionuț Șerban a fost captiv la Dinamo din cauza unui motiv aiuritor, mai exact o clauză ce prevedea că în cazul în care Dinamo se desparte de el, indiferent din ce motiv, transfer, reziliere, atunci Vasile Şiman se va alege cu 1 milion de euro.

Mijlocașul i-a părăsit pe „câini” în noiembrie 2021, după ce clubul a intrat în insolvență, iar Dinamo nu i-a achitat lui Șiman 1 milion de euro. Fostul patron al Sportului a profitat de ocazie și a blocat-o pe Dinamo din drumul spre ieșirea din insolvență.

VIDEO. Andrei Nicolescu, vești proaste despre ieșirea din insolvență: „Am primit o cerere de plată de la domnul Șiman”

„Cu ieșirea din insolvență ne pregăteam, dar am înțeles zilele acestea că am primit o cerere de plată de la domnul Șiman pentru Ionuț Serban. O să ne ducem spre un alt litigiu. Asta este, probabil a așteptat momentul până la limită. Vedem cât va dura acest litigiu, sperăm că nu mult”, a declarat Nicolescu, imediat după tragerea la sorți a țintarului Superligii.

Dinamo mai avea doar procesul cu Mircea Rednic înainte de ieșirea din insolvență. Lucrurile s-au complicat după decizia lui Vasile Șiman, astfel „câinii” mai au de așteptat câteva luni pentru a ieși din această procedură. Dinamo nu va putea evolua în cupele europene în sezonul 2025-2026.

VIDEO. Andrei Nicolescu, despre programul lui Dinamo în Superliga: „Un impact destul de puternic” » Motivul pentru care transferurile întârzie

Conducătorul „câinilor” a oferit și prima reacție după ce Dinamo și-a aflat programul din Superliga. „Câinii” vor debuta pe terenul viceampioanei CFR Cluj și vor juca primul meci de pe teren propriu în compania Petrolului.

„Toate meciurile vor fi grele. Anul trecut am început cam la fel de dur campionatul, acum sper să fim mult mai pregătiți. E bine că primele etape nu jucăm cu FCSB sau Rapid acasă și atunci ne putem organiza mai bine pentru a desfășura meciurile pe Arena Națională.

În rest, un impact destul de puternic la prima etapă, vedem ce va fi. Vom juca pe Arcul de Triumf și Arena Națională. Vom pune un gard despărțitor pentru securitatea oaspeților ca să putem utiliza tot stadionul. Vrem să avem cât mai mulți fani.

Suntem un pic în urmă cu ce ne prognozasem. Discuțiile sunt destul de dificile pentru posturile pe care noi în perioada asta le vedeam a fi completate, respectiv un fundaș dreapta, un fundaș central și un mijlocaș central.

Țintim pentru jucători străini, e destul de complicat în perioada asta. Va fi o revoluție la Dinamo, sper ca jucătorii veniți să aibă un impact destul de repede. Era momentul în care trebuia făcut acest pas pentru că, de ani buni de zile, la Dinamo nu s-a mai întâmplat nimic concret. Rezultatul s-a văzut în ultimii ani.

Ne-am asumat că va fi foarte greu să ajungem în play-off cu toate echipele care își fac planuri pentru play-off anul acesta. Dacă strategia asta va da roade repede vom fi acolo. Dacă impactul acestei mini-revoluții nu va fi atât de bun, vom continua să facem acest lucru, noi credem într-un proiect pe termen lung.”, a declarat Andrei Nicolescu.

Citește și:

Eugen Trică se întoarce! Tehnicianul a semnat primul său contract de „principal” în străinătate
Stranieri
Eugen Trică se întoarce! Tehnicianul a semnat primul său contract de „principal” în străinătate
4 pentru România! Cine vine selecționer dacă Edward Iordănescu nu semnează » Soluția „Briliantul” și alte 3 variante ȘOC în culise
Nationala
4 pentru România! Cine vine selecționer dacă Edward Iordănescu nu semnează » Soluția „Briliantul” și alte 3 variante ȘOC în culise
5 statistici frapante: 98% dintre portari ar fi apărat golul luat de Florin Niță! + „Tricolorul” care a pierdut TOATE cele 11 dueluri cu adversarul direct
Nationala
5 statistici frapante: 98% dintre portari ar fi apărat golul luat de Florin Niță! + „Tricolorul” care a pierdut TOATE cele 11 dueluri cu adversarul direct

Superliga 2024-2025, programul complet » FCSB - U Cluj, CFR - Dinamo, UTA - Rapid în prima etapă! + Când se joacă „Derby de România”

Record ALL-TIME pe GSP în luna iunie: 5,75 milioane de utilizatori și-au luat informațiile din Gazeta Sporturilor! Vă mulțumim!


Comentarii (41)
therealreddog33
therealreddog33  •  03 Iulie 2024, 11:44
Postat de talpaiadului pe 02 Iulie 2024, 15:44

Ai cui bani sa-i mulga, prietene? Spune-mi si mie, ca tu stii mai multe despre ce se intampla acolo, cum de are Dinamo un buget mai mare decat Otelul, de exemplu. La Otelul primaria da peste 1 mil Eur pe an, mai da combinatul inca juma' de milion, sunt si sponsori, Otelul a vandut mai multe bilete decat Dinamo la meciurile de pe teren propriu, Otelul nu a avut nici un fel de datorii din urma de platit. Cum se face ca Dinamo are buget mai mare decat Otelul, daca acolo conducatorii nu au facut mai nimic, ba, pe deasupra, mai si mulg clubul. De unde vin banii la Dinamo? Cine i-a adus pe cei care dau banii aia, nu conducatorii astia?

Punctual: 1) bugetul de salarii al lui Dinamo e peste cel al lui Otelul (cam vreun milion diferenta); Otelul nu a avut jucatori gen Ie, Velkovski, Pavlicic platiti cu peste 15.000 pe an (brut). 2) Banii vin majoritar de la Renovatio, câteva agenții de pariuri, bilete, fani dar mai ales drepturi TV. 3) cine i-a adus pe cei de la Renovatio - nu as putea să spun, că nu stiu; agențiile de pariuri sunt munca lui Iacob, care a fost îndepărtat; drepturile TV, fanii, biletele nu au nici o treaba cu acționarii. 4) nu știu dacă Oțelul incaseaza mai mult pe bilete, au capacitate mai mare decât pe Arc dar bilete mai ieftine. Dinamo a jucat câteva meciuri pe Arena Nationala, un singur meci acolo aduce încasări cam cât 4-5 ale Otelului la un loc (cu costuri mai mari, dar decente). Când ma refer la muls: Zăvăleanu incaseaza bani frumoși lună de lună, atâta timp cât Dinamo rămâne în insolvență, are interes ca asta să dureze la nesfârsit. La fel cele peste 70-80 transferuri făcute în ultimii 3 ani - cât și cum s-a plătit pe comisioane? Câți din cei 80 mai sunt la Dinamo? Pe scurt: dacă Pic și Poc ar pleca mâine, nu i-as regreta nici o secundă. Clubul va trăi foarte bine și după ei, nu îmi fac griji.

Pamuk
Pamuk  •  03 Iulie 2024, 11:38
Postat de unnumeobisnuit pe 02 Iulie 2024, 01:26

Ai dreptate. Ii vina ălora de înainte, iar ăștia de azi au vina prezentului. Îmi aduc aminte anul trecut, da și m am bucurat, într-un mod rezervat. Am gândit că lucrurile intra pe un făgaș normal. Apoi, tot anul trecut, acești know-how-uri au oferit tot felul de declarații, că fac că dreg, că transferuri că vom vedea noi și ...cum s-au terminat sezonul? Gândește te că au realizat foarte bine că i nevoie de schimbare și de transferuri serioase, cel puțin dinin luna ianuarie, când am luat o spre - infinit. Ce au spus că vor face sau că nu vor mai face? S-au dus luna iunie, peste o săptămână și un pic incepe liga...cu cine joci?a plecat o echipa întreaga. Pe cine a adus acest competent?realizezi că se repetă scenariul?chiar el declară asta. Nu vreau sa vb in numele nimănui, dar cred că mulți s-au săturat de minciunile lui/lor. Oricum,cert ii ceva: timpul va vorbi. ,,V-a vorbi" faptic.

Nu poți să rupi prezentul de trecutul apropiat. Cat de tentant crezi că e pentru un fotbalist străin sa vina la Dinamo?! ...salarii neplătite la timp sau deloc, insolventa...E greu sa convingi pe cineva că acum lucrurile de întâmplă altfel. Și eu îmi doresc să ne batem la titlu, dar înțeleg foarte bine situația actuală și în niciun caz nu dau vina pe actualii acționari. Cel mai greu e sa faci, sa construiești..de pe margine e ușor în orice domeniu...eu zic sa avem răbdare ...

talpaiadului
talpaiadului  •  02 Iulie 2024, 16:08
Postat de unurtr pe 02 Iulie 2024, 12:36

Diferența este că Șucu chiar vrea performanță și vede totul ca o investiție, iar dacă este ceva de plată o face ca o investiție ce trebuie plătită, în timp ce Nicolescu vrea doar să conducă fără a băga vreun ban și nu îl interesează performanța.

Diferentele sunt mai multe. In primul rand Sucu are bani, in timp ce conducatorii lui Dinamo nu au bani si nu conduc pe banii lor. In al doilea rand, Sucu face majorare de capital la fiecare investitie, cumparand practic actiuni la Rapid si capatand in acelasi timp mai multa putere vizavi de Angelescu. In al treilea rand, Rapid are venituri mai mari, nu toate platile facandu-se din buzunarul lui Sucu. In al patrulea rand, Rapid se afla intr-o alta situatie decat Dinamo, Rapid nefiind in insolventa pentru a putea tergiversa plata unor datorii la care creditorii si-au castigat dreptul in instanta.

Vezi toate comentariile (41)
Comentează