FOTBAL  »  Superliga  »  ANCHETĂ

Avea voie Cristian Jura, secretar de stat la CNCD, să reprezinte FCU Craiova în litigiul cu Sepsi? » Gazeta a contactat ANI

Cristian Jura
Cristian Jura

Articol de - Publicat miercuri, 26 aprilie 2023 14:54 / Actualizat miercuri, 26 aprilie 2023 17:11

Gazeta Sporturilor a cerut un punct de vedere din partea Agenției Naționale de Intergrilate (ANI), după ce Cristian Jura, cunoscut publicului ca expert în dreptul sportului pe plan național și internațional, judecător la TAS, a fost suspectat de incompatibilitate după ce a reprezentat luna trecută FCU Craiova la Comisia de Recurs a FRF, în scandalul de xenofobie cu Sepsi.

Motivul acuzației? Oameni cu funcții importante au transmis Gazetei Sporturilor că în calitate de secretar de stat la CNCD, membru în colegiul director, Cristian Jura este în incompatibilitate.

„Jura nu avea voie să reprezinte pe nimeni, în nicio instanță. Demnitarul - secretar de stat - poate doar să activeze în învățământul superior, training sau în studii, cercetări. 

Nu poți să fii consilier sau să faci activități de avocatură. Și mai ales că e și domeniul tău de activitate în instituție. Și mai grav e că Jura e reprezentantul României la ECRI, Comisia de combatere a rasismului și intoleranței de la Consiliul Europei. Mai este și în comisia antidoping de la ANAD”, sunt reclamațiile aduse lui Jura. 

Răzvan Burleanu, despre scandalul de arbitraj din Rapid - FCSB: „Becali e supărat? Să îi amintesc atunci despre aceste două meciuri”
FCSB
Răzvan Burleanu, despre scandalul de arbitraj din Rapid - FCSB: „Becali e supărat? Să îi amintesc atunci despre aceste două meciuri”

Era Cristian Jura incompatibil? Răspunsul ANI 

În răspunsul oferit la solicitarea GSP, ANI a precizat că nu au fost identificate indicii în sensul nerespectării regimului juridic al incompatibilităților de către Cristian Jura:

„Analizând aspectele sesizate prin raportare exclusivă la informații publice s-a constatat că domnul Cristian Jura a participat la ședința Comisiei de recurs a FRF din data de 07.03.2023, în calitate de expert în dreptul sportului, având în vedere calitatea deținută de acesta de judecător la Tribunalul Arbitral de Sport de la Lausanne.

Mai mult decât atât, comisiile jurisdicționale ale FRF și Tribunalul Arbitral de Sport de la Lausanne nu reprezintă instanțe judecătorești, ci simple foruri jurisdicționale în materie sportivă”.

Cristian Jura, după decizia ANI: „Mi-am dat cu părerea pe dreptul sportului”

Contactat de GSP miercuri, 26 aprilie, Cristian Jura a declarat: „Nu am auzit discuții despre incompabilitatea mea în speța FCU Craiova - Sepsi. Acum aud prima oară, de la dumneavoastră.

De ce să fie incompatibilitate? Eu am reprezentat Craiova în calitate de expert independent în dreptul sportului. N-am fost în nicio calitate oficială. N-am fost invitat în calitate de secretar de stat. Cazul n-a avut legătură cu CNCD. Practic, mi-am dat cu părerea pe dreptul sportului, chestiuni de procedură”.

Cristian Jura lăudase decizia din cazul Sepsi vs FCU Craiova

Cristian Jura a lăudat decizia luată de Comisia de Recurs, pe 9 martie, adică rejucarea meciului Sepsi - FCU Craiova.

„Salut decizia Comisiei de Recurs din cadrul FRF pentru măsura adoptată astăzi, prin care a dispus rejucarea meciului dintre Sepsi OSK și FC U Craiova. Este o soluție în favoarea sportului și a combaterii rasismului și xenofobiei.

Meritul sportiv a contat mai presus de orice zgomot de fond, nu trebuie să uităm o clipă principiile fundamentale ale sportului: fair-play și bucuria performanței.

Decizia de azi este doar un prim pas și generează angajamente curajoase pentru autorități, FRF, LPF, cluburi, autorități locale, asociații ale suporterilor.

Autoritățile trebuie să adopte măsuri severe de sancționare individuală a suporterilor care comit acte de rasism sau xenofobie, FRF și LPF vor trebui să demareze acțiuni concrete de instaurare a unei atmosfere civilizate pe stadioane.

De asemenea, măsuri clare legislative de schimbare a regulamentelor dar și clarificarea noțiunii de spectator/suporter, a legăturii juridice dintre aceștia și cluburi sunt următorii pași care trebuie clarificați.

Aștept sa văd un meci organizat exemplar din punctul de vedere al combaterii rasismului/xenofobiei pe stadion și al unei atmosfere de fair-play din partea tuturor", a transmis Cristian Jura în acel moment pentru GSP.ro.

Citește și alte știri din fotbalul românesc:

Răzvan Burleanu îl somează pe Gigi Becali: „Să dea numele a 3 arbitri cărora le-a dat bani și putem sta de vorbă”

„L-ai ține pe Mutu sau l-ai aduce pe Șumudică?” » Ionuț Chirilă nu se dezminte. Răspuns fără echivoc: „Pe el l-aș pune la Rapid”

Citește și:

A făcut valuri » Un titular al lui Dinamo, fotografiat pe străzile din București în tricoul altei echipe din Superligă
Superliga
A făcut valuri » Un titular al lui Dinamo, fotografiat pe străzile din București în tricoul altei echipe din Superligă
Curățenia continuă: dat afară de la Rapid » L-a înfuriat pe Dan Șucu și a fost pus pe liber
Superliga
Curățenia continuă: dat afară de la Rapid » L-a înfuriat pe Dan Șucu și a fost pus pe liber
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Stranieri
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (7)
davidgrantham
davidgrantham  •  28 Aprilie 2023, 12:56

Mai mult decât atât, comisiile jurisdicționale ale FRF și Tribunalul Arbitral de Sport de la Lausanne nu reprezintă instanțe judecătorești, ci simple foruri jurisdicționale în materie sportivă”....FOARTE IMPORTANT

TIborSzoltan
TIborSzoltan  •  26 Aprilie 2023, 20:38
Postat de takanonanu pe 26 Aprilie 2023, 17:16

Ghici cine s-a ocupat de dosarul jucatorilor neplatiti de fcu la FIFA si a regizat acel simulacru de continuitate ... alternativa ? JURA cine altul ! E omul, prietenul lui Mititelu.

Opa… adica mititelu a fost reprezentat la TAS de acelasi jura care “a favorizat cu sepsi? Mda… apoi atunci hai sa sesizam ras si dna cu privire la jura asta… omul joaca pe bani..

10iul73
10iul73  •  26 Aprilie 2023, 20:37

Articolul cu avocatul "olx" a dispărut, ala cu Piturca...avem articolul cu avocatul Publi24 secțiunea matrimoniale,avocați de renume angajați de miti..

Vezi toate comentariile (7)
Comentează