FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

VIDEO / EXCLUSIV E de partea lui Ștefănescu: „Dacă Becali nu mă lăsa să plec? Nu mă mai prezentam la echipă!”

Marius Ștefănescu, prezentat oficial la FCSB
Marius Ștefănescu, prezentat oficial la FCSB

Articol de , - Publicat sambata, 15 iunie 2024 09:56 / Actualizat sambata, 15 iunie 2024 09:56

Raul Rusescu se poziționează de partea lui Marius Ștefănescu în scandalul transferului la FCSB ♦ Laszlo Dioszegi, patronul celor de la Sepsi, a dezvăluit că Ștefănescu l-a amenințat că se retrage din fotbal dacă nu este lăsat să se transfere la campioana României.

Odată cu oficializarea mutării lui Ștefănescu la FCSB, Dioszegi a explicat de ce și-a încălcat promisiunea din urmă cu câteva luni, când declara că Ștefănescu nu se va transfera niciodată la roș-albaștri: „Mi-a spus că preferă să se lase dacă nu îi dau voie să meargă la FCSB. Acum regret că i-am luat apărarea”.

VIDEO. Raul Rusescu: „FCSB a plătit 1,3 milioane de euro pentru Ștefănescu, nu are rost să vorbim despre moralitate”

Dublu campion al României cu FCSB, Rusescu exclude varianta unei înțelegeri din timp între jucător și roș-albaștri. În primăvară, Dan Șucu și Victor Angelescu, acționarii Rapidului, acuzau că Ștefănescu lipsea intenționat la meciurile contra celor de la FCSB, anticipând că fotbalistul urma să ajungă la roș-albaștri.

Nici nu are rost să discutăm despre moralitate! Gigi Becali a plătit 1,3 milioane de euro pentru Ștefănescu. Mă bucur că jumătate din bani ajung la școala care l-a format pe Ștefănescu, este o sumă importantă. Moralitatea nu mai există când se plătește 1,3 milioane de euro pe un jucător. Puteai spune că era vorba de anumite înțelegeri dacă se achitau 100.000 - 200.000 de mii de euro. Nu există suspiciuni la 1,3 milioane.

Suma este mare. Puteam vorbi de moralitate în momentul în care Ștefănescu ajungea pe o sumă foarte mică la FCSB. Este clar un transfer dorit de Steaua, s-au plătit banii ceruți de Sepsi.

Marius Ștefănescu își dorește de un an să plece de la Sepsi, asta înțeleg eu din declarațiile domnului Dioszegi. N-au avut oferte concrete, doar cea de la Steaua. Până și antrenorul a simțit că vrea să plece. Are câțiva ani la Sepsi și a fost constant cel mai bun jucător al lor, e normal să se gândească și la el. Trebuie să fim realiști. Sepsi, mai mult de participarea în play-off și câștigarea Cupei României, nu are cum să obțină momentan”, a declarat Rusescu la GSP Live.

Raul Rusescu: „Laszlo Dioszegi a greșit”

Expertul GSP Live taxează poziția publică pe care a avut-o, joi, Laszlo Dioszegi. Totodată, Rusescu spune că ar fi pus și el o presiune similară pe conducerea unui club care nu l-ar fi lăsat să dea curs unui transfer important.

„Marius Ștefănescu își dorește un pas în față în cariera lui și asta face cu acest transfer. Laszlo Dioszegi a greșit cu ultima declarație. E o greșeală să-ți aperi jucătorul? Probabil regretă că a spus că Ștefănescu nu va ajunge niciodată la Steaua, asta sigur nu trebuia să declare.

Fotbaliștii fac astfel de lucruri peste tot în lume. Când ai ofertă de la un club unde îți dorești să mergi, e normal să pui presiune pe clubul unde ești acum ca să pleci. Știm bine și știe toată lumea că Ștefănescu nu s-ar fi lăsat de fotbal. El își dorea transferul, voia la Steaua, are șanse să câștige titlul, să joace în cupele europene și poate chiar să ajungă la echipa națională.

De exemplu, dacă Gigi Becali nu mă lăsa să plec la Sevilla, procedam la fel! Găseam soluții, nu mă mai prezentam la echipă. Peste tot în Europa se întâmplă asta. Pentru mine, ce a făcut Ștefănescu nu e o problemă”, afirmă Rusescu.

Contează și relația patron-jucător. În momentul când tu, ca patron, te duci pe teren după câștigarea Cupei și sărbătorești cu echipa, dansezi, cânți, se pot întâmpla lucrurile astea. Jucătorii te pot percepe altfel. Sunt convins că Dioszegi și Ștefănescu aveau o relație apropiată, fiind un jucător important pentru echipă. A fost o modalitate de a pune presiune pe club pentru a fi lăsat să plece la o echipă mult mai mare

- Raul Rusescu

Laszlo Dioszegi, pe 29 aprilie:

Îi transmit domnului Becali că eu sunt un secui care, dacă zice ceva, nu-și schimbă niciodată părerea. Nici pentru 10 milioane de euro nu pleacă Ștefănescu la FCSB. Chiar dacă o să fie sfârșitul clubului meu

Laszlo Dioszegi, pe 13 iunie, după ce FCSB a rezolvat transferul lui Ștefănescu:

Poate m-am înșelat și nu ar fi trebuit să iau apărarea jucătorului. Nu trebuia să dau o declarație de genul celei din urmă cu câteva luni. Dacă un jucător vrea să plece, va pleca prin orice mijloc posibil. Inclusiv Bernd Storck ne-a implorat să îl lăsăm să plece, știind că gândul lui nu este la Sepsi. Ștefănescu mi-a spus clar că, dacă nu îl lăsăm să plece la FCSB, se lasă de fotbal

  • GSP Live, emisiunea realizată din studioul Gazetei Sporturilor și moderată de Alexandru Barbu, poate fi urmărită de luni până vineri, de la ora 11:00, pe pagina de Facebook, canalul de YouTube, precum și pe site-ul Gazetei Sporturilor, GSP.ro

Citește și:

Transfer de răsunet pentru Dennis Man după Euro 2024?! Două cluburi uriașe au trimis scouterii la cel mai bun meci al românului
Nationala
Transfer de răsunet pentru Dennis Man după Euro 2024?! Două cluburi uriașe au trimis scouterii la cel mai bun meci al românului
FCSB și-a aflat adversara din turul I al Ligii Campionilor! Noroc pentru campioană: cel mai facil adversar
Liga Campionilor
FCSB și-a aflat adversara din turul I al Ligii Campionilor! Noroc pentru campioană: cel mai facil adversar
L'Equipe contrazice UEFA » Surpriză: francezii au anunțat „omul meciului” în România - Ucraina 3-0
Nationala
L'Equipe contrazice UEFA » Surpriză: francezii au anunțat „omul meciului” în România - Ucraina 3-0

România - Ucraina » Echipa de start gândită de Edi Iordănescu pentru primul meci de la EURO 2024

CALCULE: Cum se califică România în optimi la EURO 2024, după victoria fantastică în fața Ucrainei


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează