FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV "Messi al portarilor" e caracterizat de primul său antrenor » Ce puncte forte are noul jucător al FCSB-ului + De ce e comparat cu Neuer: "Are o tehnică nativă"

Andrei, acasă, alături de un poster cu idolul său, Neuer
Andrei, acasă, alături de un poster cu idolul său, Neuer

Articol de - Publicat luni, 10 iulie 2017 14:53

Antrenorul Marin Olteanu a vorbit pentru GSP.ro despre portarul Andrei Vlad (18 ani) care a ajuns la FCSB zilele trecute. Olteanu a fost primul antrenor al lui Vlad la CSȘ Târgoviște, unde goalkeeperul a început fotbalul.

Cu un ochi de șlefuitor de talente, Olteanu spune că Vlad voia să fie jucător de câmp, dar fizicul său l-a făcut pe antrenor să-l trimită pe Andrei în poartă și să-i schimbe practic destinul.

- Domnule Olteanu, cum l-ați caracteriza pe Andrei Vlad?
- E un băiat extraordinar. Au trecut așa de mulți ani de când l-am luat... Nu-mi aduc aminte să fi lipsit la vreun antrenament. A fost un copil pasionat încă de la început. Mă bucur tare mult că a ajuns la Steaua fiindcă merită și merită să ajungă și mai sus.

- De la ce vârstă l-ați avut la Târgoviște?
- De pe la 7 ani l-am luat. Eu i-am dat mănușile de portar, că el voia în teren. El arăta senzațional încă de mic, avea și cu cine să semene, tatăl său e la fel. Îmi aduc aminte că lui îi plăcea să joace în câmp, dar la talia pe care o avea era numai bun de poartă. A fost un copil pasionat. A avut șansa că taică-su a fost om de sport. Pasul pe care l-a făcut el e extraordinar.

- La ce capitole stă foarte bine și unde mai are de lucrat?
- Nu mai știu ce progrese a făcut în ultimii 3 ani, dar avea un plasament bun, nu intra în panică, avea un joc de picior bun. Avea o tehnică bună și are un psihic de excepție.

"Fizicul îl recomandă pentru postul său"

- Când era mic ați văzut vreo caracteristică specială în el care v-a dat încredere că poate ajunge portar mare?
- În primul rând cum arăta, asta-l recomanda că va avea un viitor frumos. Și faptul că nu lipsea de la antrenamente. E determinant la portar să ai o talie corespunzătoare. El e ambidextru, un lucru foarte important. Joacă mingea cu ambele picioare și aruncă cu ambele mâini la fel. La picioare e stângaci, dar joacă și cu dreptul foarte bine.

- De la echipa dumneavoastră a plecat la CS Casa Bogdan. Cum s-a realizat transferul?
- Eram la turneul Gheorghe Ola și cei de la Casa Bogdan l-au văzut. E ușor să-ți iasă în ochi, mai ales în felul în care arăta el. Imediat cum l-au văzut și l-au dorit.

- E "noul Messi al portarilor" așa cum spune Gigi Becali?
- Becali se mai joacă cu vorbele, dar el e un copil de excepție. Are un bagaj de cunoștințe foarte mare. A mâncat fotbalul pe pâine. Dar în viață trebuie să mai ai și noroc, să n-ai accidentări, să nu ai ghinion. Una e să joci în câmp și alta e să fii în poartă unde se văd imediat greșelile.

"Vlad va fi înlocuitorul lui Niță"

- Când credeți că va debuta în poarta Stelei?
- Eu cred că Niță are oferte și va pleca de la Steaua, de aceea a și fost adus Vlad. Și-au luat măsuri de siguranță prin aducerea lui. Dacă Niță va pleca, sunt sigur că Vlad va intra în poartă.

- Reprezintă o soluție bună pentru a fi folosit drept jucătorul sub 21 de ani în teren?
- Cred că e cea mai bună soluție în acest moment, mai ales că are o maturitate în joc neașteptată pentru vârsta lui. Văd că și patronul are încredere în el, mai ales că a investit niște bani în el.

- Cu ce portar de nivel mondial poate fi comparat?
- Au fost portari foarte importanți, dar n-am unul în memorie în acest moment. Dacă lui îi place Neuer, pot spune că seamănă cu el la jocul de picior. Dacă-l vezi în câmp zici că e de acolo. Chiar arăta ceva, demonstra că are o tehnică nativă.

- Veți merge pe stadion la debutul său la Steaua?
- Dacă voi avea posibilitatea, voi merge. Chiar aseară am stat de vorbă cu taică-su. Acum vreo 2 săptămâni m-am întâlnit și cu Vlad. Nu e un copil care uită de unde a plecat. Chiar mi-a prins bine revederea cu el.

- La ce echipă credeți că poate ajunge după Steaua?
- E foarte important pentru el că a pătruns în lotul naționalei. După aceea contează cum va juca la Steaua pe plan european. Cred că va avea oferte foarte multe dacă totul va merge cum trebuie, să n-aibă accidentări, probleme.

- Ce fotbaliști ați mai scos de-a lungul anilor?
- Georgian Honciu (n.r. 28 de ani, în prezent la Chindia Târgoviște), eu l-am luat în clasa a 6-a. A fost și Cristian Cherchez (n.r. 26 de ani, în prezent la Chindia Târgoviște). Împreună chiar formau un cuplu bun la mijlocul terenului. Păcat că n-au avut un culoar favorabil pentru că puteau juca mai sus de liga a doua.

olteanu marin css targoviste
Marin Olteanu

400.000 €a plătit FCSB celor de la CSU Craiova în schimbul lui Andrei Vlad

"Am început fotbalul acasă, la Târgovişte, la Clubul Sportiv Şcolar. Jucam atacant, iar mie, sincer, nu-mi prea plăcea să alerg. Domnul antrenor Marin Olteanu m-a lăsat vreo două luni, apoi m-a anunţat că o să trec în poartă. Eram cel mai înalt din grupă, dar şi mai durduliu. Mi-a plăcut, scăpasem de sprinturi. Şi acolo am rămas.

Pe la 13 ani şi ceva m-am transferat la Craiova, la clubul privat "Casa Bogdan". Acolo m-a văzut domnul Silviu Lung, care m-a dus la Universitatea. M-a antrenat domnul Tiberiu Lung câţiva ani. El m-a învăţat să dau cu ambele picioare, chiar şi cu riscul să greşesc. Acum e o mare calitate a mea. Iar de la 16 ani, am început să mă pregătesc cu prima echipă, de pe vremea când antrenori erau domnii Săndoi şi Cârţu" Andrei Vlad într-un interviu pentru GSP.ro pe 9 mai 2017

Citește și:

Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Stranieri
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Campionate
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”
Superliga
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (7)
jullien_alphonse
jullien_alphonse  •  11 Iulie 2017, 19:51
Postat de antalmihai pe 10 Iulie 2017, 17:57

Vreau sa uit ca ai trecut pe la Craiova.De fapt cine esti???*** ***, ca si impresara ta, si vei fi, sper, un mare ratat!

După sentimentele înălţătoare care te animă se pare că eşti ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

antalmihai
antalmihai  •  10 Iulie 2017, 17:57

Vreau sa uit ca ai trecut pe la Craiova.De fapt cine esti???*** ***, ca si impresara ta, si vei fi, sper, un mare ratat!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

blatistu49
blatistu49  •  10 Iulie 2017, 17:02

e noul MESSI si un sfert din Manusa lu NEUER bravo GSPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP

Vezi toate comentariile (7)
Comentează