FOTBAL  »  Superliga  »  FC BOTOȘANI - FCU CRAIOVA 0-1

VIDEO + FOTO Dică „sparge gheața” la FCU Craiova, după o luptă de 110 minute » Croitoru, în pericol! Clasamentul ACUM

FOTO: Ionuț Tabultoc +12   FOTO
FOTO: Ionuț Tabultoc

Articol de , - Publicat sambata, 05 august 2023 20:41 / Actualizat sambata, 05 august 2023 20:44

FCU Craiova s-a impus în deplasarea de la Botoșani, scor 1-0. Sunt primele puncte ale oltenilor în acest sezon.

Programul și rezultatele etapei #4 din SuperLiga

Dat afară pe ușa din dos de la FCU Craiova, Marius Croitoru dorea răzbunarea. FC Botoșani venea cu un moral bun, remiză 2-2 în Giulești runda trecută. În tabăra oltenilor nimic nu părea să funcționeze. 

Momente hilare în Superligă » Analiză de 10 minute în camera VAR și un verdict care i-a șocat pe fani
Botoșani - FCU Craiova
Momente hilare în Superligă » Analiză de 10 minute în camera VAR și un verdict care i-a șocat pe fani

Aveau înfrângeri pe linie, iar din această săptămână nu mai beneficiază de sprijinul Peluzei Sud. Doar două persoane au putut fi zărite în sectorul dedicat fanilor oaspeți.

Nicolae Dică, prima victorie pe banca lui FCU Craiova

Partida de la Botoșani a început cu un moment inedit, specific fotbalului autohton. „Centralul” Iulian Călin l-a băgat în ședință pe Marius Croitoru. Antrenorul de facto, dar fără licență PRO, a fost avertizat să stea potolit, pe scaun, și să nu iasă în evidență.

Prima jumătate de oră a fost ca un meci de box. FCU Craiova a lovit prima, a plimbat mingea prin careul lui Ducan, dar fără succes. Certați de Croitoru în prima pauză de hidratare, moldovenii s-au dezmeticit.

+8 FOTO

Minutul 30 părea să aducă șansa deschidere scorului. Iulian Călin a dictat un penalty pentru gazde, întors după o analiză de peste 10 minute în camera VAR. Horia Mladinovici a depistat un ofsaid la Mihai Roman II.

Întreruperea-record s-a întors împotriva grupării lui Valeriu Iftime. În al 14-lea minut al prelungirilor primei părți, Sidibe a recuperat o minge în suprafața de pedeapsă adversă, a pasat printre 3 apărători și l-a lăsat pe Bauza în poziție perfectă de finalizare.

Croitoru n-a găsit soluții pentru a-l păcăli pe Dică nici după pauză. A reușit, în schimb, să îl enerveze pe „central” și să vadă al treilea cartonaș galben din acest sezon.

FCU putea să închidă socotelile în ultimul sfert de oră, dar Chițu și-a bătut joc de două oportunități imense, ambele din 6 metri.

FCU Craiova fuge din subsol! Clasamentul ACUM în Superligă

Oltenii au rezistat și adună primele puncte din acest sezon. FC Botoșani rămâne fără victorie după primele 4 runde, iar Croitoru e obligat să câștige săptămâna viitoare pe terenul lui Dinamo.

FINAL. FC Botoșani - FCU Craiova 0-1

Prelungiri cu noroc pentru Bauza: gol în minutul 45+14

Defensiva lui FC Botoșani s-a făcut de râs în al 14-lea minut al prelungirilor. Sidibe a recuperat o minge în careul gazdelor, apoi a pasat pe jos către Bauza. Trei apărători au ratat intercepția.

Dică „sparge gheața” la FCU Craiova, după o luptă de 110 minute » Croitoru, în pericol! Clasamentul ACUM
FOTO: Captură TV @Digi Sport 1

Fază controversată în minutul 30

În minutul 29:53, Iulian Călin a fluierat un penalty pentru FC Botoșani, pentru un presupus henț în careu. De la margine a fost ridicat fanionul pentru o poziție de ofsaid la Roman II. 

Dică „sparge gheața” la FCU Craiova, după o luptă de 110 minute » Croitoru, în pericol! Clasamentul ACUM

După 10 minute de analiză în camera VAR, penalty-ul a fost anulat. Verdictul? Ofsaid la Mihai Roman II.

Croitoru, băgat în ședință

Înaintea fluierului de start, Marius Croitoru a fost băgat în ședință de „centralul” Iulian Călin. Croitoru nu deține licența PRO, nu este antrenorul din acte al Botoșaniului și nu poate da indicații.

Dică „sparge gheața” la FCU Craiova, după o luptă de 110 minute » Croitoru, în pericol! Clasamentul ACUM
FOTO: Captură TV @Digi Sport 1

Botoșani - FCU Craiova, echipe de start: 

FC Botoșani: Ducan - Mutombo, Dican, Șeroni, J. Pius - Cioiu, Ed. Florescu, Olinga - Cărăușu, M. Roman II, Pinson 
Rezerve: A. Ureche - Patache, Țigășanu, Bg. Creț, G. David, Dragu, Zabou, Drole, S. Camara 
Antrenor: Marius Croitoru

+8 FOTO
  • Fabrice Olinga (27 de ani), cel mai tânăr marcator din istoria La Liga, este titular la FC Botoșani. În august 2012, când avea doar 16 ani și 98 de zile, Olinga înscria în victoria obținută de Malaga pe terenul lui Celta Vigo, scor 1-0.

FCU Craiova: R. Popa - Compagnucci, Henriques, Paramatti, Van Durmen - Asamoah, V. Achim - Sidibe, Bauza, Bahassa - A. Chițu
Rezerve: Gurău - R. Negru, Padula, Al. Albu, V. Pop, Blidar, M. Ilie, Baeten, Blănuță
Antrenor: Nicolae Dică

  • Deși s-a vehiculat că în poarta oltenilor va reveni Gurău, Robert Popa și-a păstrat postul de titular. În aceste condiții, Dică nu trebuie să apeleze la alt fotbalist eligibil pentru regula U21. 

STADION: „Municipal” Botoșani
ARBITRU: Călin Iulian (Ştefăneşti - Argeş), A1: Artene Ovidiu (Vaslui), A2: Vodă Alexandru (Alba Iulia - Alba), Arbitru VAR: Mladinovici Horia Gabriel (Bucureşti), Arbitru AVAR: Marchidanu Marius Cristian (Brăila)

Citește și:

Gabi Balint a comentat transferul lui Budescu la Farul: „Poate să se enerveze, eu îmi spun părerea”
FARUL
Gabi Balint a comentat transferul lui Budescu la Farul: „Poate să se enerveze, eu îmi spun părerea”
Mesajul ironic apărut pe scaune la meciul Universitatea Craiova - Hermannstadt » Cine l-a orchestrat
CSU Craiova - Hermannstadt
Mesajul ironic apărut pe scaune la meciul Universitatea Craiova - Hermannstadt » Cine l-a orchestrat

Citește și:

Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Stranieri
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Penalty SCANDALOS dictat la barajul pentru promovarea în Liga 2: „Venea și urla la jucători!” » Iureș la final: arbitrii s-au baricadat la vestiare
Liga 2
Penalty SCANDALOS dictat la barajul pentru promovarea în Liga 2: „Venea și urla la jucători!” » Iureș la final: arbitrii s-au baricadat la vestiare
Tragedie în fotbalul românesc! Jucătorul din Liga a 2-a a murit înecat în râul Olt
Liga 2
Tragedie în fotbalul românesc! Jucătorul din Liga a 2-a a murit înecat în râul Olt

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (46)
fanu2
fanu2  •  06 August 2023, 21:48
Postat de george.br pe 06 August 2023, 21:02

Sincopele alea se pot atribui lejer problemelor financiare. Modul in care se imparte dreptatea in justitia romaneasca este binecunoscut romanilor, chiar si(sau mai ales) celor ce-si castiga traiul printre straini, inclusiv in Franta. Politicul este "parintele" vostru , va tine in brate inca de la nastere si nu v-a dat drumul nici azi. La capitolul "clona" am sa-ti reamintesc doar momentul antologic in care ati jucat primul meci contra Stiintei si v-a huiduit copios un stadion intreg. Foarte probabil, multi dintre "fluieratorii" de atunci si-au scos intre timp buletin de Mogosoaia.(Erai si tu printre ei? Nu-ti ascund faptul ca simpatia e reciproca, la fel si regretul in ceea ce priveste alegerea ta. Nu ma deranjez sa dezvolt un asemenea raspuns oricui. Vezi tu, faci aceeasi greseala(voita ori ba) ca si colegii tai de baricada, aceea de a ma eticheta ca fiind "suporter mititelian". Nimic mai fals!

Știi cum e, printre naziști și comuniști ai fost și oameni care, la o adică , se puteau înțelege. :))) Un mititelian și un mogosan pot avea și lucruri comune, mai ales că e un trecut la care ne referim și unul și altul că fiind comun :)) Macar știm că putem scanda cam aceleași cuvinte, canta același imn deși ne referim la echipe diferite. Cat despre 2013 nu aplaudam nici pe unii, nici pe alții; pe Mititelu îl consideram deja prea vinovat, pe ceilalți nu îi știam prea bine; dincolo de trecut, mă interesau ce vor oferi pentru viitor și, până la un moment dat, proiectul CSU a fost prea corect, exceptând startul un pic cam prea de sus. Dar următorii pași au fost cei corecți și asta m-am atras la ei. Progres continuu, alegeri spre mai bine, lupta pentru trofee, respect pentru glorii. Ah ,da ,și erau și singura opțiune, Mititelu era ocupat cu conspirații, procese și pușcărie. Poate daca Rotaru se purta ca in ultimii doi ani nu eram așa atașat, am spus mereu că dacă e să îmi placă ceva la a fi doua echipe în Craiova e faptul că se obliga una pe alta sa dea ce e mai bun dar în ultimul timp și al nostru se apropie de comportament de al vostru . Doua echipe e suportabil, dar ambele conduse de doi Mititei e cam mult :)). Dincolo de tot ce am scris că e de partea noastră(cu toată părerea de rău încet încet rămâneți doar cu vorbele și părerile proprii, nimic altceva) pentru mine e important ce încearcă să ofere, ca viitor și prezent. Deocamdată, macar încă, varianta noastră e princeps.

george.br
george.br  •  06 August 2023, 21:02
Postat de fanu2 pe 06 August 2023, 16:54

Din punctul tau de vedere, atât se vede când ești atât de bine înfipt în vrăjala interlopului. Din punctul meu de vedere, punct de vedere împărtășit, se pare , de din ce in ce mai multa lume, voi sunteți penibili și jalnici când vorbiți de "continuitate" fara să explicați sincopă 2011-2013, 2013-2017, de "morală" susținând o adunătură interlopă, de "dreptate " după ce a-ți pierdut sau noi am câștigat toate procesele despre identitate, de "politic" deși al vostru se plimba după cum bate vântul de la unul la altul,de "gigism" când singura echipa în fața căreia nu a-ți câștigat , voi sau Mititelu, in niciuna din variantele de echipa, niciun meci, e echipa ciobanului, de "clonat" in timp ce voi nu aveți în comun acord cu vechea U Craiova decât pe suporterul Mititelu, de "istorie" și "glorie" atunci când toți sunt la noi și voi i-ați înjurat și renegat, rand pe rand, pe toți... Cu toată simpatia, mie îmi pare rău de tine mai ales că poți mai mult decât a sta in siajul unui personaj de genul Mititelu sau a juniorului lui. Dar dacă ție îți place și e bine pentru tine, sa fii sănătos și la punga gros :)).

Sincopele alea se pot atribui lejer problemelor financiare. Modul in care se imparte dreptatea in justitia romaneasca este binecunoscut romanilor, chiar si(sau mai ales) celor ce-si castiga traiul printre straini, inclusiv in Franta. Politicul este "parintele" vostru , va tine in brate inca de la nastere si nu v-a dat drumul nici azi. La capitolul "clona" am sa-ti reamintesc doar momentul antologic in care ati jucat primul meci contra Stiintei si v-a huiduit copios un stadion intreg. Foarte probabil, multi dintre "fluieratorii" de atunci si-au scos intre timp buletin de Mogosoaia.(Erai si tu printre ei? Nu-ti ascund faptul ca simpatia e reciproca, la fel si regretul in ceea ce priveste alegerea ta. Nu ma deranjez sa dezvolt un asemenea raspuns oricui. Vezi tu, faci aceeasi greseala(voita ori ba) ca si colegii tai de baricada, aceea de a ma eticheta ca fiind "suporter mititelian". Nimic mai fals!

fanu2
fanu2  •  06 August 2023, 16:54
Postat de george.br pe 06 August 2023, 15:00

Nu stiu daca realizezi cat de ridicol poate fi un sustinator al clonei vorbind despre "impostura lui Mititelu"...

Din punctul tau de vedere, atât se vede când ești atât de bine înfipt în vrăjala interlopului. Din punctul meu de vedere, punct de vedere împărtășit, se pare , de din ce in ce mai multa lume, voi sunteți penibili și jalnici când vorbiți de "continuitate" fara să explicați sincopă 2011-2013, 2013-2017, de "morală" susținând o adunătură interlopă, de "dreptate " după ce a-ți pierdut sau noi am câștigat toate procesele despre identitate, de "politic" deși al vostru se plimba după cum bate vântul de la unul la altul,de "gigism" când singura echipa în fața căreia nu a-ți câștigat , voi sau Mititelu, in niciuna din variantele de echipa, niciun meci, e echipa ciobanului, de "clonat" in timp ce voi nu aveți în comun acord cu vechea U Craiova decât pe suporterul Mititelu, de "istorie" și "glorie" atunci când toți sunt la noi și voi i-ați înjurat și renegat, rand pe rand, pe toți... Cu toată simpatia, mie îmi pare rău de tine mai ales că poți mai mult decât a sta in siajul unui personaj de genul Mititelu sau a juniorului lui. Dar dacă ție îți place și e bine pentru tine, sa fii sănătos și la punga gros :)).

Vezi toate comentariile (46)
Comentează