FOTBAL  »  Superliga  »  SUPERCUPA

VIDEO + FOTO FCSB - Corvinul, 3-0 în Supercupa României » Campioana a făcut spectacol pe stadionul Steaua

FOTO: Ionuț Iordache (GSP.ro) +42   FOTO
FOTO: Ionuț Iordache (GSP.ro)

Articol de , , , - Publicat joi, 04 iulie 2024 22:28 / Actualizat joi, 04 iulie 2024 22:44

FCSB s-a impus cu stil în fața divizionarei secunde Corvinul Hunedoara, reușind să își adjudece Supercupa României. La finalul celor 90 de minute, tabela de marcaj de pe stadionul Steaua indica 3-0. Golurile roș-albaștrilor au fost reușite de David Miculescu, Marius Ștefănescu și Luis Phelipe.

Cronică de George Nistor după FCSB - Corvinul 3-0: Roș-albaștrii cuceresc cetatea și își iau energia pentru noul sezon

+33 FOTO

Într-o atmosferă estivală, ca de start de sezon, FCSB și Corvinul s-au întâlnit pentru un nou trofeu pus în joc, în deschiderea stagiunii 2024-'25. Primele minute nu te duc cu gândul că provin din eșaloane diferite, deși plusul de avânt este al roș-albaștrilor, relativ justificat.

Jucătorii lui Elias Charalambous au intrat pe teren cu piepturile sus, mai oxigenați. E încrederea unei echipe stabile, cu apogeu de campioană în spate, chiar dacă e seara multor rezerve privite de la lojă de coechipierii abia întorși, în creierii nopții, de la Euro 2024.

Calitatea nu se evaporă în două luni

Încă din start, FCSB a combinat, a căutat spațiile, iar atunci când nu a reușit, a făcut pasul temporar în spate. Miza a trezit precauția, însă și dorința de a avea posesia, un element din pedigree-ul ultimelor campionate.

Campionii s-au găsit cu pasele, s-au conectat în combinațiile scurte, însă au pierdut mingea, în repetate rânduri, în ultimii 40 de metri.

În minutul 21, pătrunderea lui Antwi, cu o evoluție consistentă, duce la deschiderea scorului. Fundașul a centrat viclean, la sol, pentru ca Miculescu să reia în poartă din doi metri, după încercarea lui Baba Alhassan.

Cu imunitate dobândită la ridicarea Cupei deasupra capului, hunedorenii nu au resimțit momentul dificil și au continuat să propună fotbal curat, fără a fi timorați. Au ajutat și inserțiile de Liga 1 - Ubbink, Roger și Sergiu Buș, cândva din cealaltă tabără.

Corvinul cel cameleonic

Pe Ghencea, „corvinii” au venit în straie noi, negru-verzi, însă cadrilate clasic, precum cele de gazdă. La cerințele lui Florin Maxim, au dezvoltat un joc cu presing cu efect secundar de curaj, dincolo de instabilitatea apărării adverse.

O formație metamorfozată în bine, dornică, pozitivă, demnă de eveniment mare. Ezitările meteorice ale lui Lixandru nu au fost pe placul lui Chiricheș și Dawa, tot mai expuși pe retragere. Așa au apărut șuturile de la distanță ale lui Neacșa și Iacob.

Rolul de pivot a fost luat de Buș, care s-a aflat în situație de a înscrie de două ori, prin șut la colțul scurt, respectiv reluare pe spate, la care Andrei Vlad a intervenit exemplar.

„Apărătorii castelului” au semănat pericol și la loviturile libere, bine executate pe bară și devieri, dar și la incursiunea în centru a brazilianului Roger (42'), urmată de finalizarea mult peste transversală. Au fost momente care l-au debusolat pe Andrei Vlad, cu a lui adrenalină sinonimă cu tensiunea arterială în Pipera, atunci când controlează cu piciorul.

Arcul lui Marius Ștefănescu

În a doua parte, FCSB a simțit că poate tranșa devreme și și-a activat toate mijloacele ofensive. Dawa și Chiricheș au urcat tot mai agresiv la cornere, locurile lor fiind acoperite de Radunovic și Antwi. Scorul și rezervele de energie deja epuizate ale adversarilor i-au concentrat spre buturile lui Ștefan Lefter, tot mai singure.

Minutul 52 aduce și majorarea avantajului după o cursă a lui Marius Ștefănescu, piesa care se vrea a completa puzzle-ul la FCSB. Noul transfer a șutat arcuit din colțul careului, fără speranțe pentru goalkeeperul hunedorean. Altă epocă, însă o execuție eficientă care amintește de Cyril Thereau și șuturile sale perfect plasate.

Corvinului i-a scăzut saturația de oxigen în ultima parte. Au apărut și erorile, iar una dintre ele nu a fost iertată de Luis Phelipe (81'), care a speculat foarte bine din doi metri, împingând mingea în ațe pentru un 3-0 sec. FCSB își trece și Supercupa României în palmares după o finală care a reprezentat, pentru unii dintre jucătorii ei, și un test de mercato. Unii l-au trecut, alții nu, dar e un start pozitiv de sezon.

FCSB - Corvinul 3-0

Marcatori: David Miculescu 21', Marius Ștefănescu 52', Luis Phelipe 81'

GALERIE FOTO. Cele mai tari imagini din FCSB - Corvinul Hunedoara, partida care deschide sezonul

FCSB - Corvinul Hunedoara / 04.07.2024 / FOTO: Ionuț Iordache (GSP.ro)
FCSB - Corvinul Hunedoara / 04.07.2024 / FOTO: Ionuț Iordache (GSP.ro)
FCSB - Corvinul Hunedoara / 04.07.2024 / FOTO: Ionuț Iordache (GSP.ro)
FCSB - Corvinul Hunedoara / 04.07.2024 / FOTO: Ionuț Iordache (GSP.ro)
+38 FOTO

min. 90: Ștefănescu ratează din nou singurul cu portarul.

min. 81: Campioana face spectacol în Ghencea! După un șut al lui Musi, Luis Phelipe a punctat din apropiere.
min. 72: Rămas singur cu portarul hunedorean, Ștefănescu a irosit șansa de a își trece în cont „doppietta”.
min. 66: Marius Lupu și Alexandru Gîrbiță i-au înlocuit pe Antonio Bradu și Alexandru Neacșa. În urmă cu doar câteva minute, Luis Phelipe l-a substituit pe Alexandru Băluță.

min. 60: FCSB își arată „colții”. După golul secund, trupa lui Elias Charalambous s-a instalat în jumătatea de teren adversă. Corvinul nu mai are răspuns, la fel cum s-a întâmplat în prima repriză, după golul lui Miculescu.
min. 52: Marius Ștefănescu dublează avantajul roș-albaștrilor, cu un șut la colțul lung, reușind primul gol în tricoul celor de la FCSB. A fost asistat de Daniel Popa, intrat pe teren de doar câteva minute.
A început repriza secundă. Malcom Edjouma, Alexandru Musi, reveniți în angrenajul roș-albastru, și Daniel Popa, transferat în această vară, au intrat la pauză, înlocuindu-i pe Radaslavescu, Lixandru și Miculescu.

Pauză pe stadionul situat pe bulevardul Ghencea. Avantaj pentru FCSB.
min. 45+2: Alexandru Neacșa ratează cu puțin ținta, șutul său de la marginea careului având o traiectorie bună. Corvinul termină primul mitan în ofensivă.
min. 39: Manolache trece pe lângă egalare, însă nu reușește să „ciupească” o centrare perfectă a lui Bratu.
min. 37: Deși FCSB a deschis scorul, trupa lui Elias Charalambous pare amorțită. Corvinul dictează ritmul jocului.

min. 24: Ocazie mare pentru Corvinul. Șutul la scurt al veteranului Sergiu Buș a fost scos de Andrei Vlad. Pericolul continuă să vină din banda stângă, unde Pîrvulescu îi face meciul greu lui Antwi.
min. 21: 1-0 pentru FCSB! În urma unei faze de atac prelungite a bucureștenilor, cei de la FCSB au combinat extrem de ușor în careul advers. Nana Antwi i-a pasat lui Ștefănescu, care i-a scos perfect balonul lui Baba Alhassan, al cărui șut a fost respins de goalkeeper-ul hunedorean, însă Miculescu a fost pe pază și a trimis cu capul în „ațe”.
min. 10: Corvinul rămâne periculoasă. Neacșa șutează peste poartă.

min 6: Startul de partidă este extrem de interesant. Trupa lui Florin Maxim este prezentă constant în proximitatea careului roș-albaștrilor.
min. 3: Prima ocazie a partidei aparține Corvinului. Roger îl testează pe Andrei Vlad de la 20 metri, însă goalkeeper-ul campioanei a fost pe fază.
A început partida. Zece mii de spectatori sunt prezenți pe bijuteria din Ghencea. Darius Olaru, Ștefan Târnovanu și Adrian Șut, componenți ai lotului României la Campionatul European, sunt prezenți și ei pe stadion, pentru a își încuraja coechipierii.

FCSB - Corvinul, echipele de start

FCSB: A. Vlad - Antwi, Dawa, Chiricheș, Radunovic - Alhassan, Lixandru, Radaslavescu - Ștefănescu, Miculescu, Băluță
Rezerve: R. Udrea - V. Crețu, Panțîru, Haruț, Kiki, Edjouma, D. Popa, D. Toma, A. Musi, Ngezana, Phelipe, D. Popa
Antrenor: Elias Charalambous

  • Marius Ștefănescu este singurul fotbalist transferat de FCSB în această vară care se regăsește în echipa de start.

Corvinul Hunedoara: Lefter - Iacob, Lică, Manolache, Velisar - Hrezdac, Roger, Neacșa - Pîrvulescu, Buș, Ubbink
Rezerve: Blaga - Pop, Bradu, Hergheligiu, Chindriș, Campan, Lupu, Gîrbiță, Cărăruș
Antrenor: Florin Maxim

UPDATE 19:45. Octavian Popescu, prezent în tribunele arenei din Ghencea

Octavian Popescu se reface după o accidentare, dar nu a putut sta departe de echipă. Este prezent în loja arenei din Ghencea.

FCSB - Corvinul, imagini dinaintea Supercupei României
FCSB - Corvinul, imagini dinaintea Supercupei României
FCSB - Corvinul, imagini dinaintea Supercupei României
FCSB - Corvinul, imagini dinaintea Supercupei României
+38 FOTO

UPDATE 19:35. Fotbaliștii de la FCSB și Corvinul au ieșit la încălzire

Fotbaliștii celor două formații au ieșit la inspecția gazonului stadionului Steaua. Câteva mii de spectatori și-au ocupat deja locurile în tribune.

FCSB - Corvinul, 3-0 în Supercupa României » Campioana a făcut spectacol pe stadionul Steaua

UPDATE ora 19:00. Fanii hunedorenilor au ajuns la stadionul Steaua

În jur de 5.000 de suporteri ai Corvinului sunt în drum spre stadion. Se strigă „România!”, „Să vină Cupa la castel!”. Sunt și foarte mulți suporteri ai CSA Steaua care dau tonul scandarilor anti Gigi Becali și FRF.

Forțe de ordine sporite în proximitatea stadionului, au delimitat excesiv zonele de acces pentru a evita evenimente neplăcute, astfel că doar intrările sunt populate.

UPDATE ora 13:00. Jucătorii Corvinului au fost la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului

Cu doar câteva ore înainte de Supercupă, jucătorii de la Corvinul au fost la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului din București pentru a se ruga.

„Echipa noastră s-a recules, preț de câteva minute, la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, înaintea partidei din această seară din Supercupa României”, a transmis Corvinul pe Facebook.

FCSB - Corvinul, 3-0 în Supercupa României » Campioana a făcut spectacol pe stadionul Steaua
Jucătorii Corvinului au fost la Catedrala Mântuirii Neamului înainte de Supercupa cu FCSB/ FOTO: Facebook @FC Corvinul 1921 Hunedoara

Citește și:

Unul dintre cei mai populari fotbaliști ai lumii, de nerecunoscut la plajă
Campionate
Unul dintre cei mai populari fotbaliști ai lumii, de nerecunoscut la plajă
Andrei Nicolescu aprobă transferul cerut insistent de suporteri la Dinamo: „Știu ce vrea toată lumea”
Superliga
Andrei Nicolescu aprobă transferul cerut insistent de suporteri la Dinamo: „Știu ce vrea toată lumea”
Detaliul care dă frisoane în meciul Olanda - Turcia. Atenție maximă pentru ce va urma!
Euro 2024
Detaliul care dă frisoane în meciul Olanda - Turcia. Atenție maximă pentru ce va urma!

„Să fie RĂZBOI!” » Gigi Becali a început să țipe în fața Palatului: „Luni merg cu Rotaru la Burleanu. La școala de securiști le face injecții în cap să creadă că sunt stăpâni!”

Ofertat să semneze cu noua echipă, Ionuț Radu a rămas șocat când a aflat cine îl va antrena!


Comentarii (101)
GardaIosefina
GardaIosefina  •  05 Iulie 2024, 19:48
Postat de flojo pe 04 Iulie 2024, 21:05

Cum te faci și tu mereu pe aici!

Ești unul din cei 34 de drogați? ????????????????????

rav410wrc
rav410wrc  •  05 Iulie 2024, 18:09
Postat de Sadikul_ pe 05 Iulie 2024, 16:38

Ce faci ma prostalaule iar te faci de ras ?))))))))))))) cum bah sa-i flambeze o lampa :))))))))))))))))))))))))) ..bah tu stii ce inseamna flambat ??? mai faci culturism in garsoniera ??? Mai te dai smardoi pe internet ?? Te laudai ca ai facut box in tinerete .... vii la mine la sala sa facem putin la manusi ???

Briliant de agramat, ne-nvata sensul cuvantului "flambat" !?! :))) Tibi saracu' nu stie nici macar ce-i aia "lampa" ... Firicel este-n continuare ocupat, tot cu cartile de colorat !! ;)))

Sadikul_
Sadikul_  •  05 Iulie 2024, 16:38
Postat de aress123 pe 04 Iulie 2024, 20:58

Iti flambeaza toate lampile bai cap de porc. Apropo, bai L2...Adevarata U Craiova o gasesti in L1.

Ce faci ma prostalaule iar te faci de ras ?))))))))))))) cum bah sa-i flambeze o lampa :))))))))))))))))))))))))) ..bah tu stii ce inseamna flambat ??? mai faci culturism in garsoniera ??? Mai te dai smardoi pe internet ?? Te laudai ca ai facut box in tinerete .... vii la mine la sala sa facem putin la manusi ???

Vezi toate comentariile (101)
Comentează