FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

VIDEO Toni Petrea exultă la început de an: „Ce inspirați am fost! Mă temeam că am greșit”

Toni Petrea, antrenor FCSB
Toni Petrea, antrenor FCSB

Articol de GSP - Publicat joi, 13 ianuarie 2022 16:44 / Actualizat joi, 13 ianuarie 2022 17:28

Toni Petrea (46 de ani), antrenorul de la FCSB, a vorbit despre perioada de pregătire din această lună, declarându-se ușurat de faptul că echipa sa nu a plecat în Antalya pentru cantonamentul de iarnă. 

În luna ianuarie, FCSB trebuia să aibă un stagiu de pregătire în Antalya, destinația aleasă de alte 7 cluburi din prima ligă. În cele din urmă, vicecampioana și-a schimbat planurile din cauza noilor restricții provocate de pandemia de COVID-19 și a faptului că o bună parte dintre jucătorii de la echipă nu sunt vaccinați.

Într-un interviu publicat pe canalul de YouTube al clubului, antrenorul Toni Petrea a recunoscut că inițial a dorit să plece în Turcia, dar acum, având în vedere vremea ploioasă din Antalya, spune că schimbarea planurilor a fost „inspirată”. De altfel, așa cum reporterul GSP.ro din Antalya a transmis, condițiile vitrege din Antalya i-a provocat pe cei de la CSU Craiova să revină în România încă de miercuri, deși plecarea era programată inițial pe 20 ianuarie. 

S-a „rupt” o „perlă” de la FCSB: „Fractură la un deget de la picior” » Cât va lipsi
FCSB
S-a „rupt” o „perlă” de la FCSB: „Fractură la un deget de la picior” » Cât va lipsi

Toni Petrea: „Am fost foarte inspirați că am rămas acasă”

„Anul trecut cred că am fost singura formație din Liga 1 care a plecat într-un cantonament în străinătate, acum suntem printre puținele care au rămas acasă. Pot spune că e un oarecare avantaj faptul că ne pregătim în condițiile vremii de aici, dar cred că și echipele din Antalya vor avea timp de adaptare când se vor întoarce. Nu e așa mare diferență între temperaturi. 

Vom vedea ce va fi, mă gândeam înainte de această perioadă că poate am greșit că nu am reușit să plecăm în străinătate, dar uitându-mă la vremea din Antalya, cu furtuni și ploi, cred că am fost foarte inspirați că am rămas acasă”, a spus Petrea. 

Toni Petrea: „Unii jucători au venit nu foarte pregătiți” 

Antrenorul de la FCSB a vorbit și despre modul în care decurge perioada de pregătire, dezvăluind că nu toți jucătorii au avut un comportament exemplar în perioada vacanței: 

„Cred că în perioada de vacanță unii dintre ei n-au făcut prea multe lucruri dintre cele pe care le-am dat. Au venit nu foarte pregătiți, oarecum. Nu am avut probleme majore, doar 2-3 jucători au venit cu 1-2 kilograme în plus. Încercăm să-i menținem la nivelul ăsta și în această perioadă. 

Am văzut că se pune mult accent pe acest lucru, consider că greutatea jucătorului e foarte importantă, să rămână în condițiile optime. Orice kilogram în plus contează în exprimarea lui pe teren: modul cum aleargă, ceea ce vrea să facă. Dacă ai 2-3 kilograme în plus, e ca și cum ai alerga cu o minge medicinală în brațe.

 Până acum au răspuns destul de bine la antrenamente, am încercat să le facem și plăcute și utile, nu vreau să existe monotonie în pregătire.

Avem doar un singur joc de pregătire (n.r. - cu CS Mioveni), ținând cont de faptul că perioada de pregătire e foarte scurtă și oricum nu am putut face tot ce mi-aș fi dorit. Am considerat că un meci este suficient, contează și nivelul fizic la care vor fi jucătorii. Am încercat să ne punem la punct fizic până la începerea campionatului.

Cred că avem un lot echilibrat, jucători care oricând pot face parte din primul „11”, nu avem anumite posturi deficitare. Îmi doresc doar să avem jucătorii sănătoși, să nu se accidenteze, să se poată pregăti și să joace foarte bine.

- Toni Petrea, antrenor FCSB 

Toni Petrea: „Meciul cu CFR Cluj, foarte important”

FCSB va juca următorul meci oficial pe 23 ianuarie, în compania liderului CFR Cluj. Petrea a descris meciul drept unul „cu importanță foarte mare”: 

„Într-adevăr, importanța lui este foarte mare. Ținând cont că vom mai juca apoi două meciuri cu ei, poate o victorie ar fi importantă pentru moralul jucătorilor. Ne-am apropia la 7 puncte de ei și am pune ceva presiune asupra lor. 

Importanța jocului este foarte mare pentru mine, dar toți jucătorii trebuie să realizeze că nu contează un singur joc. Trebuie să scoatem maximum de la fiecare joc, începând cu cel cu CFR”. 

FCSB a pus în vânzare biletele pentru partida cu CFR Cluj » Câți spectatori vor putea asista la meci

De ce a rezistat doar Gigi Becali? » Cum s-au scufundat, pe rând, cei mai puternici patroni din fotbalul românesc al ultimilor 20 de ani

Citește și:

Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Stranieri
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Campionate
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”
Superliga
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (6)
1948forever
1948forever  •  14 Ianuarie 2022, 09:41

jucatorii sa inteleaga ca la o victorie cu cfr, campionatul e la mana ta, adica sa iti castigi jocurile. dar greu sa bati cfr

torinezul
torinezul  •  13 Ianuarie 2022, 21:12

***, tu compari prima echipa cu echi[a de juniori. Cap ai, minte ce iti mai trebuie?! Mi-tza, tu esti? Subinginerul cu studii superioare ***. Il cunoasteti *** Subinginerul cu studii superioare, cel ce locuieste intr-o cutie de carton ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

borat.
borat.  •  13 Ianuarie 2022, 21:03
Postat de wearethechampions pe 13 Ianuarie 2022, 17:39

N-a fost inspiratie, a fost lipsa de bani.

Lipsa de bani, de aceea deplasarile interne le efectueaza cu charterele iar kfr isi trimite juniorii prin deplasari in ziua meciurilor, neavand bani de hotel.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează