FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL

FOTO Un nou caz „CSA vs FCSB” » Clubul lui Hagi a depus deja plângere la FRF: „Drepturile noastre sunt încălcate”

Articol de GSP - Publicat marti, 06 august 2019 10:58

Viitorul Constanța, clubul lui Gică Hagi, contestă schimbarea denumirii clubului ACS Energeticianul în Asociația Club Sportiv Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

Viitorul Constanța a trimis pe 5 august o cerere către Federația Română de Fotbal în care cere anularea deciziei luate în Comitetul Executiv de pe 31 iulie 2019. Oficialii de la malul mării afirmă că noua denumire „Viitorul” a clubulului din Liga 2 încalcă drepturile de proprietate intelectuală ale deținătoarei Cupei și Supercupei României. Informația a fost prezentată de jurnalistul gorjean Narcis Daju, de la Gorjnews.

Formația din Liga 1 amenință că în caz contrar va apela la demersuri juridice.

Cererea făcută de Viitorul constanța

Cine e „echipa-cameleon”

Luceafărul Oradea, echipă cu loc în Liga 2, s-a retras cu câteva zile înaintea startului sezonului. Comitetul de urgență al FRF de pe 31 iulie a decis ca Energeticianul, formație retrogradată, să îi ia locul. Fuziunea dintre cele două a căpătat un nou nume, Asociația Clubul Sportiv Viitorul Pandurii Târgu Jiu și va juca la Severin.

De menționat este faptul că atât Luceafărul Oradea, cât și Energeticianul sunt echipe finanțate de către Nicolae Sarcină, cel mai bogat gorjean. Potrivit presei locale, motivul din spatele acestei „manevre” este accesul pe noul stadion din Târgu Jiu.

VEZI ȘI:

Gianluca Zambrotta și Mauro Camoranesi, refuzați de Gigi Becali! S-a gândit și la alte nume-surpriză

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Citește și:

UEFA a dat verdictul » Ce se întâmplă cu licența europeană a Corvinului
Liga 2
UEFA a dat verdictul » Ce se întâmplă cu licența europeană a Corvinului
Cum poate arăta FCSB în preliminariile Ligii Campionilor » Două variante de echipă: realistă și SF
Superliga
Cum poate arăta FCSB în preliminariile Ligii Campionilor » Două variante de echipă: realistă și SF
E oficial » Dani Coman a fost prezentat oficial la noua echipă
Liga 2
E oficial » Dani Coman a fost prezentat oficial la noua echipă

Mihaela Buzărnescu, fără rezerve la Open GSP: „O singură colegă mi-a dat un mesaj, în tenis trebuie să te păzești de dezamăgiri”

„Există prietenie în tenis?” » Sorana Cîrstea, răspuns tranșant: „Am o poveste care va face deliciul, că e cu Simona Halep”


Comentarii (21)
ungurul_vesel
ungurul_vesel  •  06 August 2019, 12:21
Postat de zidane92 pe 06 August 2019, 11:34

Nu te duce capul deloc, e vorba de proprietatea mărcii, la juniori dau la.judet unde e fotbal.amator pot fi 1366366467373 echipe cu același nume dar în campionatele cu statut profesionist gen l1,2,3 in Romania nu ar trebui sa existe același nume , Juventus București a trebuit să își schimbe numele și stema pentru că Juventus Torino i a dat în judecată, in alte părți sunt oameni profesioniști nu hai ba că merge și așa că la noi sa nu mai.zic că numindu se tot pandurii nu aveau voie sa accepte schimbarea denumirii

Hai mah ca aici gresesti. Astea sunt povesti. Nu a inventat Hagi cuvantul "Viitorul", nici macar in fotbalul din Romania, deci drepturi de proprietate intelectuala zero. Problema la Steaua a fost ca a folosit exact aceeasi denumire : Steaua Bucuresti.Daca folosea de la infiintare Steaua Popesti Leordeni sau Steaua Scornicesti spre exemplu atunci nu avea probleme.Denumirile se diferentiaza clar prin faptul ca una e Constanta iar cealalta e Pandurii Targu Jiu. Denumirea de juventus a mai existat in trecut in campionatul din Romania la nivel de primul esalon si exista si in prezent si in alte tari decat Italia, de una stiu sigur in Brazilia.

doomsday2000
doomsday2000  •  06 August 2019, 11:52

FeCeRî a câștigat titlul în '67, dar s-a înființat în 2016, caz clasic de reîncarnare

turbozero
turbozero  •  06 August 2019, 20:21

se abereaza la greu.. erau zeci de cluburi cu numele viitorul in sportul romanesc inainte sa isi faca hagi clubul.. poate se trezeste unul din cluburile de dinainte de 89 sa il lase pe hagi fara numele clubului

Vezi toate comentariile (21)
Comentează
Close