FOTBAL  »  Superliga  »  OPINIE GSP

OPINIE GSP » Remus Răureanu taxează memoria scurtă a fanilor lui Dinamo: "Sătui să fie chinuiți, “câinii” au ajuns să-și transforme groparii în idoli și Cristi Borcea e gata să profite de asta"

Articol de - Publicat miercuri, 17 octombrie 2018 11:12

Pentru că Postelnicu nu poate fi readus, dinamoviștii visează că s-ar întoarce Borcea. "Suporterii îmi dau mesaje să revin. E bine să fii regretat", spune fostul acționar într-un interviu din Gazeta de marți.

Clubul înființat de comuniști în 1948 cu forța, din fuziunea forțată a Unirii Tricolor, echipa extremei drepte, și a lui Maccabi, formația comunității evreiești, a avut cel mai mare succes până în '89, a mai pâlpâit un pic după Revoluția anticomunistă și antidinamovistă și s-a mai aprins, tot un pic, în vremea lui Badea și a lui Borcea.

Revoluția a fost și antidinamovistă fiindcă un nume care inspira frică în perioada comunistă a devenit în capitalism jucăria de pluș, maimuțoiul unor acționari care nici măcar nu erau foarte pasionați de fotbal, doar aveau nevoie de un pretext pentru fumat trabucuri și pentru tocat bani.

"Câinii" au ieșit campioni fără înfrângere în 1992, din banii rămași lui Ianul după ce vânduse toată echipa pe care o construise Lucescu, apoi s-a instalat un deșert până la apariția "salvatorilor", nea Nicu și Cristi. Ei au preluat deșertul roș-alb și au vândut și nisipul.

Trecerea timpului îi îndeamnă să reapară ca reformatori geniali, posesori ai soluțiilor pe care nimeni altcineva nu le-ar vedea. "Am umplut vitrina clubului cu trofee... O să mă întorc când va fi construit noul stadion... Dinamo va mai fi campioană tot pe noua arenă!". Pe toate le mai spune Borcea în interviu.

Patru campionate s-au câștigat cu el în club și în urma lor au rămas datorii de 17,5 milioane de euro, astea erau debitele în mai 2014, când Negoiță a cerut insolvența, neputincios înaintea găurii cu care se trezise în contabilitate.

E puțin probabil ca afaceristul vânzător de butelii să fi învățat în pușcărie cum se conduce un club de fotbal, deci cine-l regretă are și fantezia falimentului, s-a cam săturat de Dinamo, din moment ce performanțele lui Cristi vin la pachet cu consumarea unor bani care nu există.

Suporterii s-au plictisit de sărăcia și de nepriceperea din mandatul lui Negoiță, de aceea au ajuns să se gândească la Borcea ca la un salvator, să-l invoce ca pe un Mefisto fals, împopoțonat și cu trabuc, cu capul legat cu un fular-broboadă ca o babă chinuită de migrenă. Cine se vrea Faust ar face bine să-și găsească măcar un demon real, care să-i și ofere ceva la schimb pentru o vreme, nu direct infernul lui Cristi " Leonidas".

Citește și:

Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Stranieri
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Penalty SCANDALOS dictat la barajul pentru promovarea în Liga 2: „Venea și urla la jucători!” » Iureș la final: arbitrii s-au baricadat la vestiare
Liga 2
Penalty SCANDALOS dictat la barajul pentru promovarea în Liga 2: „Venea și urla la jucători!” » Iureș la final: arbitrii s-au baricadat la vestiare
Tragedie în fotbalul românesc! Jucătorul din Liga a 2-a a murit înecat în râul Olt
Liga 2
Tragedie în fotbalul românesc! Jucătorul din Liga a 2-a a murit înecat în râul Olt

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (21)
matheus9999
matheus9999  •  17 Octombrie 2018, 19:09

In sfarsit spune cineva lucrurilor pe nume! E revoltator de cata mediatizare beneficiaza niste infractori.

vlad.dracul
vlad.dracul  •  17 Octombrie 2018, 17:23

Foarte bun articolul.

demolarii
demolarii  •  17 Octombrie 2018, 16:02

Ce spune domnul Remus e posibil sa fie și adevărat. Dar nu pentru că fanii au memorie scurta. Ci pentru că nu-i mai interesează fotbalul , și implicit pasiunea de a fi ultrasunete sau chiar și simplu fan. Cei care citesc presa sportivă, au devenit simpatizanți ale echipelor de fotbal. De ce? Pentru că presa joaca rolul lui Pruteanu in promovarea manelelor, promovând persoane că Becali, Borcea, Badea, etc. Interpretând mereu aria importanței unor investitori cu orice preț, au "ajutat" amatorii de chilipiruri sa devină candidați la președinție. In rest, putem sta și la televizor că să vedem fotbal. In Anglia, Spania sau Rusia, depinde de competiția dorita....

Vezi toate comentariile (21)
Comentează