FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - UCRAINA

Dan Petrescu dă pronosticul la România - Ucraina: „O să vedeți că așa va fi"

Dan Petrescu crede că șansa  României la Euro este echipa
Dan Petrescu crede că șansa României la Euro este echipa

Articol de , - Publicat sambata, 15 iunie 2024 09:45 / Actualizat sambata, 15 iunie 2024 09:58

Nu e un secret, Dan Petrescu a spus-o mereu, nu-i plac vacanțele, fiindcă e mereu cu gândul la fotbal. În conferința de presă de dinaintea startului pregătiririlor cu CFR Cluj, antrenorul a mărturisit că „abia așteptam să înceapă Euro 2024. Chiar dacă a fost o pauză scurtă, deja mi-e dor de fotbal, de meciuri oficiale". Și a spus cum crede că se va termina România - Ucraina.

Dan Petrescu a vorbit și despre șansele României la turnirul continental: „Sunt convins că majoritatea nu au încredere în națională. Deși, la câți fani au venit la antrenamente, nu pare așa. Meciurile amicale nu se pun. Mai ales când joci cu adversari mai slabi valoric, precum Bulgaria și Liechtenstein. Ei se apărau, tu trebuia să-i ataci.

Dan Petrescu: „Văd cel puțin un rezultat de egalitate în primul meci, cu Ucraina"

Însă la Euro va fi altfel. Ucraina ne va ataca pe noi, fiindcă individual, are jucători mai buni decât noi. De fapt, toate cele 3 advesare din grupă stau mai bine decât România la individualități. Uitați-vă la jucătorii lor, la ce echipe de club joacă și unde sunt ai noștri.

E diferență mare, ăsta e adevărul. Dar antrenorul naționalei noastre a creat o echipă. Iar echipa asta ne-a dus la Euro. Nu știu dacă ceilalți au reușit asta. Iar în fotbal, dacă ai spirit de echipă, e cel mai important. Mai important decât orice. Și de aceea eu văd cel puțin un rezultat de egalitate în primul meci, cu Ucraina".

1,85este cota oferită de bookmarkeri pentru victoria României sau rezultatul de egalitate cu Ucraina

3.40are rezultatul de egalitate

2e cota Ucrainei să învină România, fiind favorită

„Atunci se vede dacă ești jucător mare”

Fostul internațional este convins că "tricolorii" pot scoate iar lumea în stradă: „Cum am jucat noi în preliminarii, cum ne-am calificat?! Toată lumea critica jocul, dar uite că suntem la Euro. Cel mai important este rezultatul. Indiferent cum jucăm, dacă ne calificăm mai departe, lumea va ieși în stradă. Sper să avem rezultate și o să vedeți că așa va fi".

Dan Petrescu și-a amintit cum trăia zilele dinaintea debutului unui turneu final: „Eu nu mai dormeam, Eram în cameră cu Gică Popescu, vorbeam. Era stres, presiune, era mai grea așteptarea. dar când intri în teren, atunci se vede dacă ești jucător mare. Nu mă mai gândeam la nimic, nici nu știam cine e adversar.

Așa trebuie să abordăm meciurile și acum. Sigur așa vor face jucătorii români. Sunt convins că se vor mobiliza după acele două amicale greșite. Eu zic că le-a prins bine, că dacă băteau cu 4-0 sau 5-0, ziceam că sunt buni și mergeam la Euro cu alt spirit".

Favoritele mele la titlu sunt Franța și Germania, în această ordine. Eu țin cu Anglia, dar la marile competiții ceva nu e bine. De la căldură, că e vară, nu știu de ce. O surpriză ar putea fi Spania, că prea nu vorbește nimeni de ea. Iar jucătorul turneului cred că va fi din echipa Germaniei
Dan Petrescu, antrenor CFR, îninte de meciul de deschidere de la Euro

VIDEO. Dan Petrescu, la reunirea lui CFR Cluj: „Sunt foarte mulți jucători care nu vor rămâne la echipă, fac o selecție”

Citește și:

Transfer de răsunet pentru Dennis Man după Euro 2024?! Două cluburi uriașe au trimis scouterii la cel mai bun meci al românului
Nationala
Transfer de răsunet pentru Dennis Man după Euro 2024?! Două cluburi uriașe au trimis scouterii la cel mai bun meci al românului
FCSB și-a aflat adversara din turul I al Ligii Campionilor! Noroc pentru campioană: cel mai facil adversar
Liga Campionilor
FCSB și-a aflat adversara din turul I al Ligii Campionilor! Noroc pentru campioană: cel mai facil adversar
L'Equipe contrazice UEFA » Surpriză: francezii au anunțat „omul meciului” în România - Ucraina 3-0
Nationala
L'Equipe contrazice UEFA » Surpriză: francezii au anunțat „omul meciului” în România - Ucraina 3-0

România - Ucraina » Echipa de start gândită de Edi Iordănescu pentru primul meci de la EURO 2024

CALCULE: Cum se califică România în optimi la EURO 2024, după victoria fantastică în fața Ucrainei


Comentarii (12)
Dobermannul
Dobermannul  •  15 Iunie 2024, 13:48
Postat de atacama pe 15 Iunie 2024, 11:23

Nenea asta este din nou "ANTRENOR " in romanica ????

Este. Dupa ce retrogradeaza echipe vine inapoi la pleasca politica de la Cluj.

alexysjazz
alexysjazz  •  15 Iunie 2024, 11:42

Dar cota pentru o victorie a Romaniei cât e? Ați pus egal sau bate, Ucraina și egal. Sau ați "uitat"?

atacama
atacama  •  15 Iunie 2024, 11:23

Nenea asta este din nou "ANTRENOR " in romanica ????

Vezi toate comentariile (12)
Comentează