FOTBAL  »  NATIONALA  »  VOCILE GAZETEI

Vocile Gazetei » România - Liechtenstein, comentat live pe GSP de Ovidiu Ioanițoaia, Theodor Jumătate și Remus Răureanu

Vocile Gazetei
Vocile Gazetei

Articol de GSP - Publicat duminica, 05 septembrie 2021 19:58 / Actualizat duminica, 05 septembrie 2021 23:44

România - Liechtenstein 2-0, duel din preliminariile CM 2022, a fost comentat live pe GSP.ro de Ovidiu Ioanițoaia (director GSP), Theodor Jumătate (șef departament Fotbal Internațional la GSP) și Remus Răureanu (reporter GSP). Mai jos găsești opiniile lor de dinaintea meciului, de la pauză şi de la final.

FINAL: România - Liechtenstein 2-0

Ovidiu Ioanițoaia: Operând 8 schimbări față de startul partidei victorioase din Islanda, întinerind masiv formația și oferindu-le lui Cordea, M. Marin și Ghiță șansa debutului, Rădoi a tratat meciul cu Liechtenstein precum un antrenament cu public intercalat între examenele mai dificile de la Reykjavik și Skopje. N-a greșit. Deoarece, în ciuda automulțumirii din repriza secundă, "tricolorii" au câștigat la pas. Partida ne-a adus aminte de clasica poveste cu șoarecele și pisica. 

Totuși, să nu mi-o luați în nume de rău, nu mă declar entuziasmat după această izbândă fără dubii, obținută la pas. Asta în ideea că Stanciu et Comp au zburdat, ba s-au și distrat uneori, dar au făcut-o în duel cu niște pseudofotbaliști, specializați în înfrângeri. Ca atare, numai confruntarea din Macedonia de Nord va demonstra în ce măsură, surprinzător învinsă în Armenia, România chiar va reintra în cursa pentru Mondialul 2022. Rezultatele din această ultimă etapă, nu mă îndoiesc că le cunoașteți, ne-au ajutat. Miercuri, la Skopje, va trebui să ne ajutăm singuri și deie Domnul să putem!

Theodor Jumătate: Bun ca antrenament, acest joc cu amatorii, dar e ceva tipic românesc: când am realizat că adversarii sunt foarte slabi, ne-am relaxat total. Un meci din preliminariile Mondialului, chiar și cu Liechtenstein, e tratat ca un amical, în condițiile în care calificarea se poate decide la golaveraj. Am avut două șuturi pe poartă în repriza a doua. Doar două! Și încă un regret. Văzându-i pe armeni simple jaloane în fața Germaniei, 0-6, mă enervez. Cu o victorie la Erevan, am fi avut astăzi 12 puncte, la fel ca nemții. Însă noi trebuie să suferim mereu.

Remus Răureanu: Două meciuri care ne-au făcut sa ne credem fotbaliști. Locul al doilea ar trebui sa ne facă sa-i oferim lui Radoi încă un mandat, ar fi maximum din ceea ce putem obține, nu ar mai conta barajul.

La pauză: România - Liechtenstein 2-0

Ovidiu Ioanițoaia: Meciul a început, a continuat și se va încheia conform unui scenariu lesne de anticipat. Din dorința de a nu lăsa spații, de a bloca orice culoar spre propria poartă, oaspeții din Liechtenstein s-au strâns pe 3 linii în jumătatea lor, sperând să ia gol cât mai târziu. Au sperat degeaba. 

Net superiori, cu fundașii instalați pe linia de centru, "tricolorii" au avut nevoie de doar 11 minute ca să deschidă scorul (Toșca) și de alte 7 spre a se desprinde la 2-0 (Cr. Manea). În acel moment s-a aflat numele învingătorului, rămânând numai nedumerirea cum de le-a pus probleme nemților un adversar care n-ar rezista la noi nici în Liga 3?! Poate vom găsi răspunsul în repriza secundă.

Theodor Jumătate: La pauză, stăm mai bine decât Germania cu Liechtenstein. Mannschaft-ul avea 1-0, noi 2-0. Două goluri, ambele marcate de fundașii laterali, Toșca și Manea, ce arată că am atacat cu întreaga echipă în prima repriză. Și statistica spune totul: 17-1 la șuturi, 6-1 pe poartă. Dar nu se poate să te surprindă niște amatori la o fază fixă și să ai nevoie de parada lui Niță pentru a evita golul și rușinea pe Arena Națională.

Remus Răureanu: Jocul e o plimbare și va fi la fel de acum încolo. Germania o conduce pe Armenia, deci avem motive să credem ca vom putea prinde locul al doilea. 

România - Liechtenstein, înainte de meci: la ce să ne așteptăm

Ovidiu Ioanițoaia: Greu, deși jucat împotriva unei naționale în vrie, meciul din Islanda ne-a adus o victorie meritată, rodul inspirației lui Rădoi și râvnei "tricolorilor". Îi urmează azi unul la fel de greu. 

În condițiile în care Liechtensteinul numără doar 38.000 de locuitori și ocupă abia locul 181 în ierarhia FIFA, această afirmație pare un paradox, dar nu e. Deoarece partida, ce trebuie neapărat câștigată, de preferat la scor, face parte din categoria celor în care echipa favorită, adică a noastră, n-are decât de pierdut dacă nu învinge. 

Amintindu-ne că Germania însăși a transpirat cu Liechtenstein, ba încă pe teren neutru, în Elveția, să sperăm că România își va respecta statutul.

Theodor Jumătate: Opt schimbări a făcut Mirel Rădoi în echipă față de meciul de la Reykjavik. Foarte bine! A procedat corect. Le dă o șansă tuturor jucătorilor și, în același timp, îi odihnește pe cei care au câștigat în Islanda și care ar putea înfrunta și Macedonia de Nord la Skopje, miercuri. 

Să învingă pe Liechtenstein azi. Și nu doar să câștige, ci să câștige clar, pentru că, la final, golaverajul ar putea fi decisiv.

Remus Răureanu: E un meci-capcană, asa cum a spus Rădoi. Victoria e firească și bifează punctele, alt rezultat ne face de râs. Fotbaliști lăudați des în campionat, asa cum sunt Cordea, Markovici și Olaru, ar trebui sa facă ceva important măcar împotriva unui astfel de adversar amator, asa cum mai sunt putini prin Europa.

Echipe de start + comentariul livetext la România - Liechtenstein

Citește și:

Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Stranieri
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Campionate
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”
Superliga
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (1)
freddy
freddy  •  05 Septembrie 2021, 21:26

Dacă asta e greu când o sa jucam cu Germania ce facem nea Ovi? Stam acasă sa pierdem doar cu 3-0? Neam de "capul plecat..." Le dam de la 3 în sus! 101%

Vezi toate comentariile (1)
Comentează