INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  JUVENTUS - ATALANTA 1-1

VIDEO Lacrimi şi regrete la despărţirea lui Max Allegri de Juventus: „De azi BBC intră în legendă”

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de - Publicat luni, 20 mai 2019 12:58

Juventus a primit medaliile de campioni, la ultimul meci acasă pentru Massimiliano Allegri, antrenorul celor cinci titluri consecutive alungat peste voinţa lui Agnelli. Juve a remizat pe teren propriu cu Atalanta, 1-1.

Atalanta nu i-a stricat duminică seară sărbătoarea lui Juventus, remizând la Torino şi continuând cursa către grupele Ligii. Jucătorii şi fanii bianconeri au ţinut să-şi manifeste toată afecţiunea faţă de antrenorul cu cinci titluri la rând ce aflase cu două zile mai înainte că nu mai rămâne.

„Om mândru, antrenor câştigător”, „5 ani de glorie unde ai scris istorie”, „Mulţumim pentru tot, Max Allegri” au fost mesajele afişate în Peluza Sud.

Max, un an sabatic?

Tehnicianul alungat de vicepreşedintele Nedved şi de directorul sportiv Paratici, care l-au convins până şi pe Andrea Agnelli să nu-i satisfacă pretenţiile, a explicat emoţionat cum s-a produs ruptura: „Am discutat în mai cu preşedintele şi ideea era să continuăm. În ultima lună şi jumătate însă, situaţia s-a schimbat şi am înţeles că pentru binele clubului trebuia să se termine povestea.

Aşa au decis şi nu mi s-a oferit nicio motivaţie. Am nevoie să găsesc ceva stimulativ, voi antrena în altă parte cu un proiect corect. Altfel, pot sta pe bară un an”.

„BBC intră în legendă”

Au fost lacrimi şi emoţii la despărţire şi pentru Barzagli. Rămas (alături de renegatul De Rossi) ultimul italian campion mondial în activitate, fundaşul de 38 de ani, căruia Allegri i-a sugerat când erau colegi la Pistoiese să se reprofileze din mijlocaş, se va retrage în vară. După opt sezoane şi 18 trofee cu bianconerii. Iar tricoul „Stâncii” va ajunge direct în muzeul clubului.

„De azi BBC intră în legendă”, a anunţat preşedintele Agnelli. Bonucci și Chiellini, ceilalți doi membri ai tripletei BBC, vor continua și în sezonul viitor la campioana Italiei. Juventus porneşte reconstrucţia soft, dar fără Allegri, care ceruse 10 milioane de euro salariu şi investiţii majore. 

„Greu poţi obţine mai mult cu echipa actuală şi este mai bine că am încheiat acum decât să fi avut probleme în toamnă. Sunt convins că vor găsi tehnicianul potrivit să recâştige titlul şi să se bată pentru Ligă”
Massimiliano Allegri, antrenor Juventus

11 trofee a cucerit Juventus cu Allegri antrenor şi a jucat două finale ale Ligii, ambele pierdute. Max are 191 de victorii în 270 de partide pe banca bianconerilor

 Citește și:

Cristiano Ronaldo, mesaj emoționant după despărțirea lui Allegri de Juventus: „Mulțumesc, Mister!”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

 

Citește și:

Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Stranieri
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Campionate
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”
Superliga
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează