INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  CFR CLUJ

CFR nu va fi cap de serie nici în turul 3, nici în play-off » Traseul dificil pentru ardeleni spre grupele Conference League

Articol de , , - Publicat vineri, 15 iulie 2022 07:04 / Actualizat vineri, 15 iulie 2022 08:56

CFR va avea parte de un adversar extrem de accesibil în turul 2 din Conference League. Apoi, dacă va avea ghinion la tragerea la sorți, va putea avea parte de obstacole grele, provenite exclusiv din rândul unor formații campioane, mai ales că nici în turul 3, nici în play-off nu va fi cap de serie.

CFR e fost eliminată din Champions League, nu însă și definitiv din cupele europene. Va merge mai departe și va evolua în Conference League, acolo unde își cunoaște deja adversarul din turul 2 preliminar. Campioana Andorrei, Inter Club d'Escaldes. Pentru a ajunge în grupele acestei competiții va avea de trecut, în afara dublei cu andorezii, alte două tururi.

FCSB și Sepsi OSK și-au aflat adversarele din turul 2 preliminar al Conference League. Răsturnare de situație în Albania
PRELIMINARII
FCSB și Sepsi OSK și-au aflat adversarele din turul 2 preliminar al Conference League. Răsturnare de situație în Albania

Clujenii nu vor intra pe tabloul general al Conference League, ci se va crea un drum special, rezervat campioanelor care au fost eliminate în primul tur din UCL și celor care vor veni ulterior, după ce vor fi eliminate din turul 3 din Europa League.

Tragerea la sorți pentru turul 3 va avea loc luni, iar pentru traseul campioanelor nu se va apela la capi de serie și out-sideri, ci toate cele 10 posibile echipe se vor afla într-o singură urnă, din care se vor stabili cele 5 partide. 

Dacă va avea ghinion, arunci CFR ar putea întâlni inclusiv campioana Poloniei, Lech Poznan, care pleacă favorită în turul 2 în fața lui Dinamo Batumi Alt adversar care n-ar fi foarte la îndemână se numește Tobol, dar chiar și Vikingur ar fi de evitat, islandezii fiind extrem de greu eliminați de Malmo, scor general 5-6.

Din ce listă se va alege adversarul lui CFR Cluj din turul 3

  • Lech Poznan (Polonia) 
  • Șahtior Soligors (Belarus) 
  • Riga (Letonia) 
  • Tobol (Kazahstan) 
  • Levadia Tallinn (Estonia) 
  • NK Tirani (Albania) 
  • FC Balkani (Kosovo) 
  • Vikingur (Islanda) 
  • Klaksvik (Insulele Feroe)

Dacă va trece de turul 3, atunci CFR va disputa play-off-ul, unde vor fi tot 10 echipe, care însă, de această dată, se vor împărți în două urne: favorite și cele care nu vor fi cap de serie. Dar nu se va ține cont de coeficientul european. Cele care vor coborî după ce vor fi eliminate în turul 3 din Europa League vor fi în urna favoritelor, în vreme ce CFR și celelalte 4 care vor câștiga „dubla” din turul 3 din Conference nu vor fi cap de serie. 

Și în acest caz, dacă va avea ghinion, CFR ar putea ajunge, printr-un concurs de împrejurări complet nefavorabil, să dea peste nume importante precum Qarabag sau Maccabi Haifa. CFR ar putea să joace din nou cu Piunik Erevan. 

Este extrem de greu de anticipat care vor fi cele 5 formații care vor pierde în turul 3 din Europa League și care, implicit, vor fi pe lista posibilelor adversare ale clujenilor. De ce? Fiindcă în acea fază cele 10 echipe vor fi în aceeași urnă la tragerea la sorți și sunt posibile orice dueluri.

Care e lista celor 10 echipe care vor juca între ele în turul 3 din Europa League

  • Qarabag (Azerbaidjan) / Zurich (Elveția) 
  • Maccabi Haifa (Israel) 
  • HJK Helsinki (Finlanda) 
  • Maribor (Slovenia) 
  • Slovan Bratislava (Slovacia) 
  • Shkupi (Macedonia) 
  • Piunik Erevan (Armenia) 
  • Zalgiris (Lituania) 
  • Linfield (Irlanda de Nord) 
  • Shamrock Rovers (Irlanda)
  • orice meci e posibil între cele 10, iar cele 5 pierzătoare se vor afla în urna capilor de serie, în play-off-ul Conference League și dintre ele se va alege adversara CFR-ului

Ce echipe s-au calificat anul trecut în grupele Conference League, de pe traseul campioanelor 

  • Bodo Glimt (Norvegia) 
  • Maccabi Haifa (Israel) 
  • Flora Tallinn (Estonia) 
  • Kairat (Kazahstan) 
  • Lincoln (Gibraltar)

Ce a făcut CFR în Europa în ultimul deceniu

SezonPână unde a ajuns
2012-2013  grupe Champions League
2013-2014n-a fost în Europa 
2014-2015turul 3 Europa League
2015-2016n-a fost în Europa 
2016-2017n-a fost în Europa 
2017-2018n-a fost în Europa 
2018-2019play-off Europa League
2019-202016-imi Europa League
2020-2021grupe Europa League 
2021-2022grupe Conference League

Meciul cu FCU Craiova va fi amânat

Eliminarea cu Piunik Erevan îi aduce și alte probleme, în afara faptului că nu mai poate continua în Champions League și nici nu va mai avea posibilitatea de a ajunge în grupele Europa League. Partida din etapa a doua a Ligii 1, FCU Craiova - CFR, programată sâmbăta viitoare, pe 23 iulie, nu se va mai putea disputa în acel weekend. 

CFR va avea de disputat turul cu echipa din Andorra joia viitoare, pe 21 iulie, după care returul a fost programat de UEFA marți, pe 26 iulie. În acest fel, în oricare dintre zilele de sâmbătă și duminică, în weeekend-ul viitor, nu s-ar respecta distanța de 48 de ore între finalul unui joc și startul următorului. 

CFR a făcut ieri o solicitare oficială către LPF pentru a se amâna partida și forul organizator va urma să dea curs acestei adrese, iar meciul să aibă loc la o dată care va fi anunțată ulterior.

VIDEO Cei mai buni fotbaliști alături de care a jucat Gică Popescu

Citește alte știri despre CFR Cluj: 

Dan Petrescu a intrat și el pe lista rușinii » Cele mai grele eșecuri europene ale antrenorilor români cu cotă
CFR CLUJ
Dan Petrescu a intrat și el pe lista rușinii » Cele mai grele eșecuri europene ale antrenorilor români cu cotă
Noi vești din Gruia » Probleme medicale pentru Neluțu Varga, după șocul eliminării: „Suntem alături de el, îi ținem pumnii”
CFR CLUJ - PYUNIK 5-6 d. pen.
Noi vești din Gruia » Probleme medicale pentru Neluțu Varga, după șocul eliminării: „Suntem alături de el, îi ținem pumnii”

Citește și:

Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Stranieri
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Campionate
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”
Superliga
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (18)
1945sv0509
1945sv0509  •  15 Iulie 2022, 17:55

Cainele moare de drum lung si cei trei ,,, de grija cfr-ului.

inshallah
inshallah  •  15 Iulie 2022, 15:51
Postat de freddy pe 15 Iulie 2022, 09:23

Haide mă ca nu e nici o Barcelona acolo. De ce ai vrea sa ajungi în grupe dacă ți e teama de echipele astea?? Cu cine ați vrea să joace ca sa se califice? Cu Spartac Progresul? Cu CSA??

ai terminat cumva dreptul?

tororosso
tororosso  •  15 Iulie 2022, 15:07

CFR va avea parte de un adversar extrem de accesibil ? păi cam așa sa bătut moneda și cu Piunik Erevan și armenii le-a băgat mortul în casă . Inter Club d'Escaldes este considerată un outsider dar să nu uităm ca echipa este satelitul lui Inter Milano cu jucători ce au evaluat la Milano . Chiar și tricourile sunt aidoma celor de la Inter Milano . Așa că cei de la CFR să nu zică hop până nu trec șanțul = nu te lăuda prea devreme cu o izbândă încă nesigură .

Vezi toate comentariile (18)
Comentează