Meciurile
zilei

INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  EURO 2024

CORESPONDENȚĂ DIN DORTMUND Deja-vu terifiant » Pe fondul fulgerelor, selecționerul Danemarcei a vrut ca meciul să fie oprit! În 2009 a fost martor la o dramă

Articol de , - Publicat duminica, 30 iunie 2024 12:54 / Actualizat duminica, 30 iunie 2024 13:23

Partida Germania - Danemarca (2-0) a fost întreruptă aproape jumătate de oră în prima repriză din cauza unor fenomene meteo extreme. Momentul i-a adus aminte selecționerului Kasper Hjulmand și tuturor danezilor de un episod teribil de acum 15 ani, când un tânăr jucător a fost lovit de fulger! Antrenorul a fost martor!

Decizia de a întrerupe meciul Germania - Danemarca (2-0) în minutul 35, din cauza unor fenomene meteo extreme, a fost în asentimentul nordicilor, care nu pot uita un incident terifiant din 2009. Tunetele și mai ales fulgerele ce-au brăzdat cerul deasupra BVB Arena au readus în memorie un episod dramatic.

Atunci, Jonathan Richter, 24 de ani la acel moment, a fost lovit de fulger pe terenul de joc la o partidă a lui Nordsjælland! Iar secundul formației lui Richter era chiar selecționerul de azi al danezilor, Kasper Hjulmand.

Dramă daneză: picior amputat după comă indusă

Era un meci între rezervele lui Nordsjælland și Hvidovre. Fotbalistul a făcut stop caridac și medicii au trebuit să îl țină în comă indusă timp de 9 zile pentru ca acesta să aibă șanse reale de supraviețuire.

Doar că recuperarea nu a decurs cum se spera și, după ce l-au scos din comă, Richter a avut probleme asociate teribilului accident. Într-un final, doctorii au decis să îi amputeze piciorul stâng, mijlocașul fiind nevoit, evident, să se retragă!

O dramă ce a lăsat urme adânci. Nu doar pe corpul bărbatului ajuns acum la 39 de ani și care lucrează, tot în fotbal, la clubul FC Graesrodderne, din a patra ligă daneză. Ci și în conștiința danezilor.

25de minute a fost suspendat meciul de la Dortmund din cauza condițiilor meteo extreme

Imagini apocaliptice la Germania - Danemarca de la Euro 2024
+28 FOTO

Kasper Hjulmand după meciul de aseară: „Nu mi-a fost teamă, dar e bine că s-a întrerupt jocul”

Kasper Hjulmand a fost chestionat cu privire la acest subiect și la conferința ce a urmat meciului cu Germania, la Dortmund, acolo unde GSP.ro a avut reporteri la meci.

„Nu mi-a fost teamă, dar sunt atent la jucători și la siguranța lor. Da, am fost implicat într-un meci în care un fulger a lovit unul dintre jucătorii noștri. Fulgerele din această seară (n.red sâmbătă noapte) au fost chiar deasupra stadionului, au fost chiar deasupra noastră.

Am văzut că jucătorii mei au reacționat și cred că a fost o decizie bună să întrerupă jocul”, a comentat selecționerul după partidă.

3remize și o înfrângere au adunat danezii la Euro 2024: remize cu Anglia, Slovenia și Serbia, în grupe, eșec cu Germania, aseară

VIDEO Germania - Danemarca. Imagini din Signal Iduna Park surprinse de reporterii GSP.ro » Furtuna torențială i-a obligat pe suporteri să se adăpostească

Citește și:

Primul 11 gândit de Edi Iordănescu în România - Olanda + 5 jurnaliști GSP livrează toate informațiile importante din Germania
Nationala
Primul 11 gândit de Edi Iordănescu în România - Olanda + 5 jurnaliști GSP livrează toate informațiile importante din Germania
Edi Iordănescu a decis » Cine sunt cei 5 „tricolori” desemnați să execute loviturile de departajare în România - Olanda
Nationala
Edi Iordănescu a decis » Cine sunt cei 5 „tricolori” desemnați să execute loviturile de departajare în România - Olanda
Florin Niță, ademenit cu un contract gigantic » Salariu cu șase zerouri pentru eroul României de la EURO 2024: Gazeta are detaliile
Nationala
Florin Niță, ademenit cu un contract gigantic » Salariu cu șase zerouri pentru eroul României de la EURO 2024: Gazeta are detaliile

Superliga 2024-2025, programul complet » FCSB - U Cluj, CFR - Dinamo, UTA - Rapid în prima etapă! + Când se joacă „Derby de România”

Record ALL-TIME pe GSP în luna iunie: 5,75 milioane de utilizatori și-au luat informațiile din Gazeta Sporturilor! Vă mulțumim!


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează