Meciurile
zilei

INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  GERMANIA - SCOȚIA 5-1

„Mamma mia!” » Ziarele din Europa, impresionate de Mannschaftul lui Nagelsmann: „Această Germanie stârnește deja teamă”

Nemții, fericiți după un start de turneu senzațional, cu Scoția (5-1) / Foto: Imago
Nemții, fericiți după un start de turneu senzațional, cu Scoția (5-1) / Foto: Imago

Articol de - Publicat sambata, 15 iunie 2024 10:16 / Actualizat sambata, 15 iunie 2024 11:43

După Germania - Scoția 5-1, presa internațională scrie despre „o Germaniei devastatoare, care a călcat în picioare Scoția” și despre „doi diavoli în libertate la Munchen, Wirtz și Musiala”.

Reprezentativa Germaniei a deschis vineri Euro 2024 cu o demonstrație de forță în fața Scoției: 5-1. Cel mai mare scor înregistrat vreodată la startul unui turneu final de campionat european!

Iar presa internațională se înclină deja în fața Mannscaftului pregătit de Julian Nagelsmann. Cotidianul britanic Daily Star a catalogat triumful nemților drept o „Euro-bătaie”, Standard, din Austria, l-a numit „Demonstrație de forță”, iar Marca spaniolă a titrat „Germania, ce mașinărie!”.

Titluri din presa scoțiană, după Germania - Scoția 5-1

„The Herald”: „Perspectivele Germaniei de a se impune la EURO 2024, pe propriul teren, nu erau tocmai optimiste. Greu de înțeles. Pasele lor, mișcarea în teren și finalizările au fost uluitoare. Scoția a fost complet inferioară de la început până la sfârșit.”

„The National”: „Germania a plecat furtunos din blockstarturi și a sărbătorit cea mai consistentă victorie înregistrată vreodată într-un meci inaugural la Euro. Gazdele au prins o zi mare și au câștigat cu 5-1”.

Ce titrează ziarele din Italia

Gazzetta dello Sport: „Aceasta Germanie stârnește deja teamă. Spectacol și cinci goluri împotriva unei Scoții inexistente. Mamma mia, ce Germanie! Echipa gazdă joacă în stil mare la Europeanul său . O ploaie de goluri s-a abătut asupra săracei Scoții, un gol-show al campionilor lui Nagelsmann”.

Corriere dello Sport: „Germania dezlănțuită. I-a servit Scoției cinci la startul Campionatului European!”.

La Repubblica: „Euro 2024 începe cu un spectacol al echipei gazdă. Un debut de vis pentru naționala lui Nagelsmann, care avea deja trei goluri avans la pauză”.

Tuttosport: „Musiala strălucește, cinci goluri pentru Germania la startul Euro 2024. O Germanie devastatoare calcă Scoția în picioare”.

Ce scriu elvețienii

Blick: „Germanii le-au dat jos fustele scoțienilor Bravehearts”

Tagesanzeiger: „Germania îi reduce pe scoțieni la statutul de figuranți. Gazda Euro nu ar fi putut avea un start mai bun în competiție. A condus cu 2-0 devreme, a câștigat cu 5-1. Și a arătat de ce trebuie să se numere printre favoritele turneului.”

NZZ: „Germanii au dominat jocul de deschidere după bunul plac și au pus un semn de exclamare chiar de la startul turneului”

Titluri din presa britanică

The Sun: „Duș pentru Scoția. Armata tartanilor este redusă la tăcere în timp ce gazdele înflăcărate debuteză la Euro 2024 cu o victorie colosală”.

Daily Star: „Euro-bătaie! Germania de cinci stele spulberă Scoția în urma unei evoluții jenante a Armatei Tartanilor”.

Ziarele din Spania sunt impresionate total

Marca: „Germania, ce mașinărie! În 45 de minute a distrus Scoția datorită spiritului de atac și regiei lui Kroos. Nici măcar frica obișnuită a gazdelor din jocul de deschidere nu a putut opri mașina germană cu Toni Kroos și caii putere ai lui Musiala, Wirtz și Havertz”.

As : „Doi diavoli în libertate la München. Musiala și Wirtz, în vârstă de 21 de ani, au fost eroii debutului reușit al Germaniei la Euro. Cine credea că gazdele nu sunt pregătite pentru turneul final a greșit”.

Și francezii își scot pălăria în fața nemților

L'Equipe: „Desigur, este încă prea devreme pentru a spune dacă Germania va trăi basmul de vară la care visează de la Cupa Mondială din 2006, ultimul turneu din propria țară. Dar este deja sus. În orice caz, vineri seară a scris un prim capitol care seamănă mult cu el”.

RMC Sport: „Asta numești un start reușit! Considerată outsider la turneul pe care-l organizează, Germania nu s-a lăsat deranjată de scoțieni”.

Le Parisien: „Germania a început Campionatul European cu o explozie! Împotriva unei opoziții modeste, oamenii lui Julian Nagelsmann și-au arătat amploarea forței ofensive. În 90 de minute ce au părut un concert, echipa germană s-a bucurat de joc și a câștigat moral”.

AUSTRIA

Der Standard: „Germania a deschis Campionatele Europene de acasă cu o demonstrație de forță. Nu i-a dat Scoției nicio șansă!”.

Kurier: „Festivalul golurilor la startul Campionatului European. Germania spulberă Scoția!”

GERMANIA

Bild: „Mulțumim pentru primul festival de goluri. Turneul final poate să continue tot așa!”

Frankfurter Allgemeine Zeitung: „Cei trei magicieni ai unui start reușit. Wirtz, Musiala și Gundogan i-au făcut pe scoțieni să arate ca niște bătrânei”

Sueddeutsche Zeitung: „Exact opusul startului de la Mondialul din Qatar! Kroos a condus Mannschaftul ca o maiestate regală”

VIDEO. Cum se trăiește un meci de Euro in fan-zone-ul de la Munchen. Românii vor lua cu asalt Germania în câteva zile

Citește și:

Transfer de răsunet pentru Dennis Man după Euro 2024?! Două cluburi uriașe au trimis scouterii la cel mai bun meci al românului
Nationala
Transfer de răsunet pentru Dennis Man după Euro 2024?! Două cluburi uriașe au trimis scouterii la cel mai bun meci al românului
FCSB și-a aflat adversara din turul I al Ligii Campionilor! Noroc pentru campioană: cel mai facil adversar
Liga Campionilor
FCSB și-a aflat adversara din turul I al Ligii Campionilor! Noroc pentru campioană: cel mai facil adversar
L'Equipe contrazice UEFA » Surpriză: francezii au anunțat „omul meciului” în România - Ucraina 3-0
Nationala
L'Equipe contrazice UEFA » Surpriză: francezii au anunțat „omul meciului” în România - Ucraina 3-0

România - Ucraina » Echipa de start gândită de Edi Iordănescu pentru primul meci de la EURO 2024

CALCULE: Cum se califică România în optimi la EURO 2024, după victoria fantastică în fața Ucrainei


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează