Meciurile
zilei

INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  ROMÂNIA - OLANDA

CORESPONDENȚĂ DIN GERMANIA Reportaj GSP din singurul oraș din lume unde Crăciunul este sărbătorit zilnic!

Articol de , - Publicat luni, 01 iulie 2024 18:59 / Actualizat luni, 01 iulie 2024 18:59

Gazeta Sporturilor a plecat din Würzburg, „casa” jucătorilor echipei naționale pe perioada Euro 2024, și a ajuns în mai puțin de o oră în Rothenburg ob der Tauber. Aici în „Orașul Crăciunului”, Sfânta Sărbătoare e în fiecare zi. Din 25 iunie 1977 atunci când s-a deschis primul târg cu articole de Crăciun, magazinul „Kathe Wohlfahrt” fiind și acum principala atracție pentru turiști.

Situat în centrul istoric al orașului german Rothenburg ob der Tauber, magazinul Crăciunului „Kathe Wohlfahrt” e o adevărată atracție pentru cine ajunge în Germania.

Sute de mii de globuri și decorațiuni colorate transformă clădirea de zeci de săli într-un adevărat altar care celebrează evenimentul ce a dus la apariția creștinătății: Nașterea Domnului!

+43 FOTO

Crăciunul e sărbătorit de 47 de ani în fiecare zi

„Kathe Wohlfahrt” e magazinul unde Crăciunul se sărbătorește în fiecare zi. Și a împlinit acum mai puțin de o săptămână 47 de ani de la inaugurarea oficială.

Povestea a început în 1964, când Käthe (1933-2018) şi Wilhem (1928-2001) Wohlfahrt au înființat pentru prima oară o firmă de distribuție a decorațiunilor pentru Crăciun. Iar ca să nu se streseze cu o denumire comercială, au botezat-o după numele soției, „Kathe Wohlfahrt”.

Gazeta Sporturilor a mers în Rothenburg ob der Tauber, orașul aflat la mai puțin de o oră de Würzburg, localitatea ce găzduiește echipa națională a României pe durata Campionatului European. Iar gazdele de la magazinul de Crăciun au fost extrem de primitoare și zâmbitoare.

Globuri care pornesc de la 3,99 euro

Primii clienți au fost la început militarii americani. În acea perioadă staționau în zonă, iar vânzările erau de la un an la altul mult mai mari. Așa că după mai bine de un deceniu, numărul produselor din magazin a crescut, s-au diversificat”, spun cei de la magazin.

În prezentarea oficială se precizează că povestea familiei Wohlfahrt a început cu o cutie muzicală care a trezit interesul unui prieten de familie american. Wilhelm a decis să-i ofere cadou o cutie muzicală similară.

Dar n-a putut să cumpere una singură, fiind nevoit să achiziționeze zece! Pe restul de nouă a încercat să le vândă unor ofițeri americani, dar a fost oprit de poliția militară deoarece vânzările din ușă în ușă erau interzise.

A ajuns cu ele într-un bazar și le-a vândut! Așa le-a venit ideea să-și fondeze propria companie în Herrenberg, dar s-au mutat în Rothenburg, la sfatul unui prieteni.

Au făcut-o în 1977, când familia și-a achiziționat două case pe care le-au transformat exclusiv cu decorațiuni de Crăciun, iar turiștii străini au fost fascinați de acest aspect. „E Crăciun tot timpul anului aici!”, spun cei care trec pragul magazinului.

+43 FOTO

Un magazin istoric care cuprinde zeci de mii de decorațiuni

Prețurile pornesc de la 3,99 euro pentru niște mici globulețe și pot ajunge până la 3.500 de euro pentru achiziția unor ceasuri speciale de perete.

Globuri de toate dimensiunile și modelele, mii de decorațiuni de lemn, lumânări speciale cu tot felul de mirosuri, scene de la Nașterea Domnului, sute de cutiuțe muzicale și celebrii spărgători de nuci.

În plus, aici găsiți cele mai variate instalaţii de pom, căsuţe de Crăciun, candele, pahare, ceasuri, coroniţe, îngeri, reni, dar și jucării de pluș.

Muzeul German de Crăciun, o incursiune istorică

În urmă cu 24 de ani, pe lângă magazinul tradițional cu obiecte de Crăciun, pe 29 septembrie 2000 a fost deschis Muzeul German de Crăciun, care prezintă istoria Crăciunului.

La fel ca și magazinul propriu-zis, a devenit în scurt timp o atracţie turistică, fiind un loc unic în lume. În muzeu există inclusiv o reproducere după icoana din 1466 a Naşterii lui Iisus care se găseşte într-o biserică din Rothenburg.

+43 FOTO

În Muzeul German de Crăciun există documente care consemnează că în jurul anului 1400 a existat un brad de Crăciun care a fost decorat de către breasla brutarilor cu mere, napolitane, nuci şi turtă dulce.

Dar și imagini cu un brad împodobit din 1708, ce îi aparţinea prinţesei germane Liselotte von der Pfalz. Și tot aici descoperim că prima instalaţie electrică pentru bradul de Crăciun a apărut în 1882, la trei ani după descoperirea becului.

Citește și:

Eugen Trică se întoarce! Tehnicianul a semnat primul său contract de „principal” în străinătate
Stranieri
Eugen Trică se întoarce! Tehnicianul a semnat primul său contract de „principal” în străinătate
Cosmin Contra a semnat » Clubul a făcut anunțul spectaculos pe „Made in Romania”, hitul momentului în fotbal
Stranieri
Cosmin Contra a semnat » Clubul a făcut anunțul spectaculos pe „Made in Romania”, hitul momentului în fotbal
5 statistici frapante: în 98% dintre cazuri, primul gol al Olandei este apărat! + „Tricolorul” care a pierdut TOATE cele 11 dueluri cu adversarul direct
Nationala
5 statistici frapante: în 98% dintre cazuri, primul gol al Olandei este apărat! + „Tricolorul” care a pierdut TOATE cele 11 dueluri cu adversarul direct

Superliga 2024-2025, programul complet » FCSB - U Cluj, CFR - Dinamo, UTA - Rapid în prima etapă! + Când se joacă „Derby de România”

Record ALL-TIME pe GSP în luna iunie: 5,75 milioane de utilizatori și-au luat informațiile din Gazeta Sporturilor! Vă mulțumim!


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează