Meciurile
zilei

INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  REPORTAJ DIN FAN-ZONE

CORESPONDENȚĂ DIN GERMANIA Cum se trăiește un meci de Euro în fan-zone-ul de la Munchen » Experiență memorabilă, dar sunt cozi și prețuri uriașe la orice!

Chiar e o experiență memorabilă să trăiești un meci în fan zone la Euro 2024 +35   FOTO
Chiar e o experiență memorabilă să trăiești un meci în fan zone la Euro 2024

Articol de , - Publicat sambata, 15 iunie 2024 15:34 / Actualizat sambata, 15 iunie 2024 15:36

Chiar e o experiență memorabilă să trăiești un meci în fan zone, mai ales dacă acesta e la Munchen, probabil, cel mai spectaculos dintre orașele ce organizează Euro 2024. ♦ Doar că pentru meciul de luni, cu Ucraina, înarmați-vă cu răbdare ♦ Sunt cozi uriașe la orice, de la bere la mâncare, la plătitul parcării. ♦ Și prețurile sunt pe măsură

Un fel de Disneyland pentru suporteri. Așa arată un fan zone, precum cel din Munchen, căruia Gazeta Sporturilor i-a luat pulsul pentru a informa suporterii tricolorilor de ceea ce-i așteaptă luni, la meciul cu Ucraina.

Prima, cea mai importantă idee: români, aveți răbdare, distrați-vă, trăiți momentul, dar aveți grijă că sunt cozi uriașe la orice și prețuri ca în "paradisul" copiilor de la Paris!

+31 FOTO

Oktoberfest-ul joacă la „pitici" la câte bere se poate bea într-un fan zone în zi de meci

Miroase a bere de te trăznește, imediat cum treci de poarta fan zone-ului. Noi am luat pulsul vineri, când a fost deschiderea Euro, iar scoțienii și nemții au dat năvală la Olympia Park. Era clar, erau pătimașii fani ce n-au prins bilete la meci. Iar ei au început în forță propria partidă. S-a dat drumul imediat după prânz, au trecut pe bere, pe multă bere, toată ziua numai bere!

Nu a mai contat că erau cozi la care, probabil, stăteai cel puțin jumătate de oră. Oricum, niciunul nu mergea pentru o bere. Pleca de acolo cu 4, cu 8, în niște "cofraje", fiecare câte putea duce.

Experiența unui meci trăit în Fan Zone, mai ales la cel din Munchen, va fi memorabilă pentru cei ce nu vor avea bilet la România - Ucraina, luni. Dacă tricolorii lui Iordănescu se vor confrunta pe Fussball Arena cu ucrainenii lui Rebrov, în fața a 70.000 de spectatori, alte câteva zeci de mii de fani vor urmări confruntarea din, probabil, cel mai spectaculos Fan Zone de la Euro.

Probabil, nu la fel de mulți ca la Germania - Scoția, unde au fost pe puțin 50.000, dar, totuși, vor fi mii și mii de oameni la Olympia Park.

Un tablou idilic care înconjoară scena și ecranele, principal și secundar, un lac și coline unde veți avea momente de neuitat. Le-am testat noi pentru voi și chiar e ceva ce nu veți uita toată viața.

8euro costă parcarea pentru o zi la Olympia Park. Se poate ajunge acolo și cu mijloacele de transport în comun

Toată familia are ce face la Fan Zone: sunt și locuri de joacă pentru copii, și pentru adulți

Sunt oameni care s-au mutat practic acolo pe durata Euro 2024! Locuiesc în rulote, la câțiva pași de fan zone, îi costă 25 de euro pe zi. Le convine! E prețul a patru beri. Și pentru ei începerea competiției este sărbătoare.

Cozile la bere sau la mâncare sau chiar la toaletă sunt inerente. Sau la plătitul parcării, unde stai de ajungi să-ți faci prieteni. Să trecem la detaliile artistice din fan zone.

O echipă de români în frunte cu un bucureștean s-a ocupat, printre altele, de customizarea scenei și a ecranului principal. Ai noștri au făcut o treabă bună de tot. Și sonorizarea este la nivel de concert rock, top!

Apă de la cișmea, unele pentru 2024

+32 FOTO

Este un spectacol, un eveniment, vizionarea unui meci aici, care începe cu mult înainte de startul partidei propriu zise. Nemții și scoțienii au luat-o de la prânz, de când se deschide. Și românii, și ucrainenii pot veni aici de la prânz.

Și e fain că poți merge cu întreaga familie. Sunt jocuri interactive pentru copii, pentru mămici, pentru tătici. Ai ce sa faci, de la pictat pe față la executarea unor penalty-uri și fussball. Plus că sponsorii oficiali ai competiției asigură tot felul de momente prin care câștigă și ei reclamă, iar fanii distracție. Am văzut și un teren sintetic de fotbal, iar puștii au încins o miuță pe cinste.

Sunt și zone de acordarea primului ajutor, iar personalul specializat este în alertă. Am văzut cum o domnișoară s-a tăiat la mână și a fost preluată de urgență spre a fi ajutată, mai ales că de-abia se mai ținea pe picioare

Totodată, există din loc în loc un fel de cișmele, dar mai genul eco, de unde poți lua apă potabilă. Arată că poți să bei în siguranță, mai ales că în Germania apa de la robinet este potabilă în multe locuri.

Se poate plăti cu cardul sau cash, important e să aveți bani. Mulți!

Cam asta este, un parc de distracții. Cu prețuri considerabil mai mari decât sunteți obișnuiți în România, mai mari chiar și decât cele din hipermarket urile nemțești. Cu cozi mai ceva ca la un concert sau ca la Disneyland.

Un meci de fotbal a ajuns scump, din toate punctele de vedere. Ca și un concert, mai ales rock, că tot au ajuns din nou la modă. De la prețul biletului la tot ceea ce consumi, fiindcă distracția costă.

Prețuri la fan zone în Munchen:

⁠Bere (diverse tipuri): 6,50 euro/0,5l și 13 euro/1l

Bere fără alcool: 6,50 euro/0,5l și 13 euro/1l

⁠Sucuri carbogazoase: 5,50 euro/0,5l și 11 euro/1l

⁠Vin la pahar 0,33l: 7,50 euro/8,50 euro (alb/rose)

⁠Jagersmeister: 1 shot 3 euro

⁠Kebap de pui: 10 euro

⁠Sandwich falafel: 10 euro

⁠Cartofi prăjiți: 6 euro

⁠⁠Cheeseburger: 10 euro

⁠Burger / veggie: 10 euro

⁠Covrig bavarez: 6 euro

⁠Salată caesar: 6,50 euro

⁠Cârnat bavarez: 6,50 euro

⁠Cârnat bavarez veggie: 7 euro

Notă: Băuturile pot fi servite în pahare de plastic, personalizate cu sigla evenimentului, costă 3 euro/bucata

Citește și:

Transfer de răsunet pentru Dennis Man după Euro 2024?! Două cluburi uriașe au trimis scouterii la cel mai bun meci al românului
Nationala
Transfer de răsunet pentru Dennis Man după Euro 2024?! Două cluburi uriașe au trimis scouterii la cel mai bun meci al românului
FCSB și-a aflat adversara din turul I al Ligii Campionilor! Noroc pentru campioană: cel mai facil adversar
Liga Campionilor
FCSB și-a aflat adversara din turul I al Ligii Campionilor! Noroc pentru campioană: cel mai facil adversar
L'Equipe contrazice UEFA » Surpriză: francezii au anunțat „omul meciului” în România - Ucraina 3-0
Nationala
L'Equipe contrazice UEFA » Surpriză: francezii au anunțat „omul meciului” în România - Ucraina 3-0

România - Ucraina » Echipa de start gândită de Edi Iordănescu pentru primul meci de la EURO 2024

CALCULE: Cum se califică România în optimi la EURO 2024, după victoria fantastică în fața Ucrainei


Comentarii (4)
Dr.Taberei
Dr.Taberei  •  15 Iunie 2024, 21:22

Astea sunt preturi foarte normale. Scump poti sa spui cand cumperi o bere in aeroport la New York (JFK.), $20 o bere

brasil
brasil  •  15 Iunie 2024, 17:13

Și nu kebap se cheama kebab

brasil
brasil  •  15 Iunie 2024, 17:08

Eu nu înțeleg deloc treaba asta cu prețurile? Ce este așa deosebit? Preturi normale.Daca para ioc sau cashbeck să înțeleagă sudul și moldovenii stai acasă

Vezi toate comentariile (4)
Comentează