INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TRANSFER

Fundașul care l-a contestat pe Edi Iordănescu, scos la vânzare de club după încă un sezon dezastruos

Fundașul român care l-a contestat pe Edi Iordănescu se pregătește de transfer. Foto: Imago
Fundașul român care l-a contestat pe Edi Iordănescu se pregătește de transfer. Foto: Imago

Articol de - Publicat sambata, 15 iunie 2024 17:17 / Actualizat sambata, 15 iunie 2024 17:19

Alexandru Pașcanu (25 de ani) a ratat promovarea în La Liga cu Sporting Gijon, club care l-a împrumutat de la SD Ponferradina, din a treia divizie a Spaniei.

În cazul în care bifa obiectivul, Sporting avea obligația de a-l cumpăra definitiv în schimbul a 500.000 de euro, astfel că va fi nevoit să se întoarcă formația de care aparține, însă nu pentru mult timp.

Pentru că salariul său este mult prea mare în raport cu bugetul pe care echipa din Castilia și Leon îl are, Pașcanu va fi scos la vânzare.

Decizia vine la scurt timp după ce Sporting Gijon a disputat semifinala de baraj în dublă manșă cu Espanyol, în urma căruia catalanii ajuns în ultimul act. Vor lupta cu Real Oviedo pentru ultimul loc disponibil pentru La Liga.

Asturii au pierdut pe teren propriu, 0-1, iar în retur au remizat, 0-0, în ambele meciuri fundașul român fiind rezervă.

Alexandru Pașcanu, scos la vânzare de SD Ponferradina

Împrumutat pentru un sezon cu opțiune de cumpărare, Alexandru Pașcanu a fost utilizat atât în centrul apărării, cât și în banda dreaptă, și a avut un start de campionat în care a fost jucător de bază, însă pe final de campionat a trecut pe bancă.

A totalizat 26 de meciuri în care a înscris o singură dată și a oferit o pasă de gol, iar din 28 aprilie nu a mai fost folosit de către antrenorul principal Miguel Angel Ramirez.

Aflată în impisibilitatea de a-i plăti salariul, conducerea celor de la SD Ponferradina plănuiesc vânzarea fundașului care a impresionat la Euro U21 din 2019, variantă cu care este de acord și jucătorul, întrucât nu dorește să evolueze în Primera Federacion, a treia ligă spaniolă.

Din informațiile GSP.ro, „los blanquiazules” i-au fixat prețul de transfer la 500.000 de euro.

1 milion de euroeste cota de transfer a lui Alexandru Pașcanu, potrivit Transfermarkt

Fundașul care l-a contestat pe Edi Iordănescu, scos la vânzare de club după încă un sezon dezastruos
Alexandru Pașcanu a avut un sezon dezamăgitor și la Sporting Gijon

Se consideră neîndreptățit de Edi Iordănescu

Alexandru Pașcanu a sperat că eventualele evoluții din Spania, chiar și în La Liga 2, îl vor ajuta intre în circuitul echipei naționale a României.

La echipa mare, are doar două convocări, sub comanda lui Cosmin Contra, ambele în 2018, pentru dubla din Liga Națiunilor cu Lituania și Muntenegru, însă niciun minut bifat. Mai departe, Mirel Rădoi și Edi Iordănescu nu l-au luat în calcul.

Apărătorul se aștepta să prindă minute în meciurile amicale cu Irlanda de Nord și Columbia și nu a ezitat să-și exprime sentimentele.

„Nu am mai fost convocat la naţională din 2018, când era domnul Contra selecţioner, iar eu eram încă un copil. De atunci, am progresat foarte mult: m-am calificat şi am jucat la două turnee finale de EURO U21 şi am devenit cel mai selecţionat jucător U21, am fost la Jocurile Olimpice, am jucat peste 125 de meciuri în Spania.

Vreau să spun că am căpătat mai multă experienţă de când am fost chemat ultima oară la echipa naţională. Din echipa de la EURO U21 din 2019, cred că sunt singurul care nu a primit vreo şansă la echipa mare.

De aceea mă şi doare de fiecare dată când e o pauză internaţională şi nu sunt chemat să ajut, dar, în acelaşi timp, ştiu că doar eu pot schimba asta prin răbdare şi multă muncă”, declara Alex Pașcanu pentru Orangesport.

Prea riscant pentru Dan Petrescu

Alexandru Pașcanu a crescut la academia lui Leicester, iar la Europeanul de tineret din 2019 a avut prestații solide sub comanda selecționerului Mirel Rădoi, care au atras atenția multor cluburi importante.

A ales să revină în țarăt, la CFR Cluj, acolo unde Dan Petrescu l-a dorit în mod expres, dar nu a reușit să se impună, motiv pentru care a fost împrumutat la FC Voluntari.

Inexactitățile jocului său în defensivă, dar și regula U21 i-au grăbit mutarea.

„Îl dau împrumut. Nu știu cine și-l asumă în Liga 1. Dacă el vrea să joace, poate pleca. Eu nu mă bazez pe jucător U21 ca fundaș central. Mi-aș dori ori fundaș lateral, ori portar ar fi ideal”, a fost explicația antrenorului principal, la acea vreme.

La finele sezonului 2019-2020, Pașcanu a ales să părăsească România pentru a-și continua cariera în străinătate, mai exact în Spania. Ponderradina a plătit 600.000 de euro pentru transferul său.

Citește și:

Transfer de răsunet pentru Dennis Man după Euro 2024?! Două cluburi uriașe au trimis scouterii la cel mai bun meci al românului
Nationala
Transfer de răsunet pentru Dennis Man după Euro 2024?! Două cluburi uriașe au trimis scouterii la cel mai bun meci al românului
FCSB și-a aflat adversara din turul I al Ligii Campionilor! Noroc pentru campioană: cel mai facil adversar
Liga Campionilor
FCSB și-a aflat adversara din turul I al Ligii Campionilor! Noroc pentru campioană: cel mai facil adversar
L'Equipe contrazice UEFA » Surpriză: francezii au anunțat „omul meciului” în România - Ucraina 3-0
Nationala
L'Equipe contrazice UEFA » Surpriză: francezii au anunțat „omul meciului” în România - Ucraina 3-0

România - Ucraina » Echipa de start gândită de Edi Iordănescu pentru primul meci de la EURO 2024

CALCULE: Cum se califică România în optimi la EURO 2024, după victoria fantastică în fața Ucrainei


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează