SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MP AL AUSTRIEI

FOTO Max Verstappen, suprem și în Marele Premiu al Austriei! Clasamente: cursă, general piloți și constructori

Marele Premiu al Austriei din Formula 1 // foto: Guliver/gettyimages +9   FOTO
Marele Premiu al Austriei din Formula 1 // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat duminica, 02 iulie 2023 17:35 / Actualizat duminica, 02 iulie 2023 18:46

Max Verstappen a obținut o nouă victorie în „Marele Circ”, cea de-a șaptea a sezonului, într-un Mare Premiu al Austriei pe care l-a dominat cap-coadă. Campionul en-titre a fost la înălțime și pe circuitul „Red Bull Ring” din Styria și a terminat la mai bine de trei secunde față de Charles Leclerc (Ferrari). Mexicanul Sergio Perez a ocupat treapta treia a podiumului, deși pornise de pe locul 15.

Sezonul 2023 din Formula 1 rămâne și după Marele Premiu al Austriei o afacere dominată de Max Verstappen. Olandezul s-a impus fără probleme pe „Red Bull Ring”, dublându-și pole-position-ul obținut vineri printr-o nouă victorie de efect. 

Campionul en-titre a pornit ca din tun cursa și a obținut rapid un avans liniștitor pentru restul cursei. Nici n-a contat că, după prima trecere pe la boxe, Max a ieșit în spatele piloților Ferrari. Verstappen a „topit” imediat diferențele, a revenit la conducere și acolo a rămas până la finalul cursei

Max Verstappen, suprem și în Marele Premiu al Austriei!

Omul #1 de la Red Bull avea la un moment dat 20 de secunde față de urmăritorul Leclerc și chiar și-a permis o trece rapidă pe la boxe, cu câteva tururi înaintte de final, pentru un schimb de pneuri care să-i asigure cel mai rapid tur și, implicit, un punct suplimentar în clasament.

+5 FOTO

Ferrari a încheiat într-o notă pozitivă un week-end cu lumini și umbre. Constructorul italian a fost aproape de un podium dublu, cu Leclerc și Sainz pe locurile doi și trei, însă ibericul a fost depășit spre finalul cursei de Sergio Perez. Mexicanul a reușit o cursă extrem de solidă, asigurându-și podiumul după câteva etape de „secetă”.

Red Bull a câștigat toate cele 9 curse din acest sezon. De 7 ori s-a impus Max Verstappen, în două rânduri (în Arabia Saudită și Azerbaidjan) a câștigat Sergio Perez.

Primul tur a fost cel mai important pentru mine. Am reușit să rămân pe primul loc, iar apoi ne-am ținut de strategie. Am ales să nu intrăm la boxe în timpul virtual safety car-ului. Ne-am urmat strategia și cred că a mers foarte bine.

Nu îmi place să mă gândesc la avantajul din clasament. Mă bucur de fiecare moment, tot weekend-ul am făcut o treabă foarte bună. Multe lucruri pot merge prost într-un weekend care conține și o cursă de sprint, dar noi am făcut bine foarte multe lucruri.

- Max Verstappen, după Marele Premiu al Austriei

Clasament final în Marele Premiu al Austriei: 

Max Verstappen, suprem și în Marele Premiu al Austriei! Clasamente: cursă, general piloți și constructori
Sursă clasament: racing365news.com

Red Bull la putere în „Marele Circ”

Max Verstappen domina autoritar clasamentul general al piloților. Campionul en-titre are 229 puncte și e la mai bine de 80 de puncte față de colegul Sergio Perez. Pe locul 3 la general continuă să se situeze Fernando Alonso (Aston Martin), cu 129 de puncte. 

Dominația Red Bull este similară și la constructori, echipa austriacă e la „ani lumină” de Mercedes, 377 - 178.

Clasamentul actualizat al piloților (Top 10)

Max Verstappen, suprem și în Marele Premiu al Austriei! Clasamente: cursă, general piloți și constructori
Sursă clasament: racing365news.com

Clasamentul actualizat al constructorilor

Max Verstappen, suprem și în Marele Premiu al Austriei! Clasamente: cursă, general piloți și constructori
Sursă clasament: racing365news.com

Desfășurarea Marelui Premiu al Austriei din Formula 1

  • Final de cursă! Max Verstappen obține cea de-a șaptea victorie a sezonului. Charles Leclerc de la Ferrari și Sergio Perez sunt cei care completează podiumul!
  • TURUL 69/71: Verstappen trece pe la boxe pentru un schimb rapid de pneuri, va forța în cele două ture rămase obținerea celui mai rapid timp, care să-i ofere un punct suplimentar. 
  • TURUL 63/71: Duel intens pentru locul trei între Sergio Perez și Carlos Sainz. Mexicanul se „strecoară” pe lângă pilotul celor de la Ferrari și urcă pe 3. 
  • TURUL 58/71: Crește distanța dintre „olandezul zburător” Max Verstappen și urmăritorii săi. Sunt 19 secunde între campionul mondial și Leclerc. 
  • TURUL 52/71: Avantaj liniștitior pentru Verstappen. 14 secunde îl separă în acest moment de Charles Leclerc. 
  • TURUL 44/71: zece secunde acum între Max Verstappen și Charles Leclec. La 4 secunde sub monegasc se află colegul acestuia, Carlos Sainz, care are totuși de ispășit o penalizare de 5 secunde.
  • TURUL 38/71: respectarea limitelor circuitului a fost o adevărată provocare pentru piloți astăzi. Mai mulți piloți au depășit limitele pistei în repetate rânduri, motiv pentru care au fost penalizați cu câte 5 secunde.
  • TURUL 37/71: în nici 3 tururi de când l-a depășit pe Leclerc, Verstappen s-a distanțat la 3 secunde de pilotul Ferrari.
+5 FOTO
  • TURUL 35/71: Verstappen îl depășește pe Leclerc și revine la șefia cursei!
  • TURUL 32/71: după ce l-a depășit rapid pe Sainz, Verstappen a recuperat din diferența față de liderul Leclerc. Între monegasc și pilotul Red Bull mai sunt doar două secunde. 
  • TURUL 25/71: Max Verstappen a intrat la boxe și a ieșit pe circuit pe 3, imediat în spatele lui Carlos Sainz și la 6 secunde după Charles Leclerc. 
  • TURUL 18/71: Sainz se mișcă excelent și a recuperat deja trei poziții, este acum pe 3, din nou în spatele lui Charles Leclerc, dar la distanță mai mare, de 5 secunde. 
  • TURUL 16/71: dezastru pentru Ferrari, care îi cheamă în același timp la boxe pe Charles Leclerc și Carlos Sainz. Schimbul monegascului a fost lent, ceea ce l-a întârziat și pe Sainz, astfel că spaniolul a revenit pe circuit pe locul 6! 
  • TURUL 14/71: virtual safety car, după ce Nico Hulkenberg (Haas) a oprit monopostul la marginea circuitului. 
  • TURUL 11/71: duel entuziasmant între Sergio Perez și George Russell. Mexicanul a reușit să-l depășească în cele din urmă pe pilotul Mercedes. 
  • TURUL 10/71: Carlos Sainz cere echipei permisiunea de a-l depăși pe Charles Leclerc, dar Ferrari s-a opus. 
  • TURUL 9/71: Max Verstappen s-a distanțat la 2,5 secunde de Charles Leclerc. 
  • TURUL 3/71: cursa a fost reluată fără Safety Car. 
  • TURUL 2/71: Safety Car după ce Yuki Tsunoda a lovit un monopost Alpine, iar pe circuit au rămas resturi de îndepărtat. 
  • TURUL 1/71: Lewis Hamilton l-a depășit pe Lando Norris la start și a urcat pe locul 4. 
  • TURUL 1/71: Max Verstappen a rămas primul după start, în ciuda presiunii pe care a pus-o Charles Leclerc.
  • Ora 16:00 - A început turul de formare. 

Grila de start în Marele Premiu au Austriei

Max Verstappen, suprem și în Marele Premiu al Austriei! Clasamente: cursă, general piloți și constructori
sursă foto: Twitter @ F1

*Ultimii 2, De Vries și Magnussen, nu au plecat de pe grilă, ci de pe linia boxelor

Mai multe știri din Formula 1:

Accidentul fatal de sâmbătă le-a dat fiori piloților din Formula 1: „În curând ne vom juca din nou cu focul”

Anunț major în Formula 1: echipa cu pretenții își schimbă numele și sponsorii

Citește și:

Incident major la Hamburg! A încercat să atace fanii cu un topor și a fost împușcat de Poliție, înainte de Polonia - Olanda. Atenție, imagini șocante!
Euro 2024
Incident major la Hamburg! A încercat să atace fanii cu un topor și a fost împușcat de Poliție, înainte de Polonia - Olanda. Atenție, imagini șocante!
A scris istorie în Polonia - Olanda » Nu se mai întâmplase de 60 de ani la EURO
Euro 2024
A scris istorie în Polonia - Olanda » Nu se mai întâmplase de 60 de ani la EURO
Adrian Ilie a fost condamnat la 8 luni de închisoare! » Ce se întâmplă cu „Cobra”
Diverse
Adrian Ilie a fost condamnat la 8 luni de închisoare! » Ce se întâmplă cu „Cobra”

Adrian Ilie a fost condamnat la 8 luni de închisoare! » Ce se întâmplă cu „Cobra”

„Îmi fac testamentul!” » Cornel Dinu, izbucnire teribilă, după o decizie pe care o numește „TÂLHĂRIE”: „M-au nenorocit minciuna și nedreptatea”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează