SPORTURI  »  TENIS  »  SIMONA HALEP, DEPISTATĂ POZITIV

Daniel Dobre, declarații derutante despre Simona Halep, după ce i-a propus metode neconvenționale de refacere: „Nu știu dacă ar trebui să vorbesc despre asta”. GSP l-a contactat pentru lămuriri

Daniel Dobre, alături de Simona Halep
Daniel Dobre, alături de Simona Halep

Articol de , - Publicat joi, 03 noiembrie 2022 15:49 / Actualizat joi, 03 noiembrie 2022 16:29

Daniel Dobre, fostul antrenor al Simonei Halep, a lăsat de înțeles în cadrul unei intervenții la radio că i-ar fi propus sportivei să recurgă la metode de refacere neconvenționale, „în afara resurselor naturale”, care să o ajute cu recuperarea. Afirmațiile lui Dobre vin în contextul în care Halep a fost depistată pozitiv cu o substanță interzisă și, implicit, suspendată provizoriu.

Invitat la postul radio DIGI FM pe 1 noiembrie, Daniel Dobre i-a luat apărarea Simonei Halep, sportivă pe care a antrenat-o în două rânduri. Simona a fost depistată pozitiv cu o substanță interzisă, dar Dobre nu pune la îndoială integritatea acesteia:

„Nu am vorbit cu Simona, dar nu trebuie să vorbesc cu ea ca să-mi dau seama că nu ar face acest lucru. Nu doar eu știu asta, toți care o cunosc știu că nu este dispusă, în primul rând pentru sănătate, îl al doilea rând pentru că vede această luptă ca o luptă sportivă”.

Unde a fost fotografiată Simona Halep, acuzată oficial de dopaj » Soția lui Dan Șucu a dat-o de gol
SIMONA HALEP
Unde a fost fotografiată Simona Halep, acuzată oficial de dopaj » Soția lui Dan Șucu a dat-o de gol

Daniel Dobre: „Nu știu dacă ar trebui să vorbesc despre acest lucru...”

Pentru a întări ideea, a oferit un exemplu din care se înțelege că i-ar fi propus Simonei să recurgă la metode de refacere neconvenționale:

Chiar am avut discuții, și nu știu dacă ar trebui să vorbesc despre acest lucru... întotdeauna am avut discuții despre a reuși să ai 3-4 săptămâni la nivel înalt, adică să câștigi Roland Garros, câștigi Wimbledon, câștigi și la New York.

Pentru ea este un consum imens să faci rezultate, iar recuperarea este foarte grea, în primul rând mental. Niciodată nu a acceptat să fie ajutată să primească ceva în afara resurselor naturale, care poate ar fi acționat și ar fi avut într-un sezon 4-5 rezultate mari”. Mai jos, momentul video:

Daniel Dobre pentru GSP: „Simona Halep voia o regenerare naturală a corpului, nu accelerată”

Contactat de Gazeta Sporturilor, Dobre a susținut că nu s-a referit la metode sau substanțe interzise. În continuare, precizările sale: 

Poți să ai tot felul de suplimente. Nu e vorba de dopaj, ci de suplimente care să te ajute să te regenerezi mai repede, poți să iei mai multă băutură de recovery (n.r. - recuperare), să o bei după fiecare antrenament și după fiecare sesiune de pregătire fizică, să bei de două-trei ori pe zi, dar este foarte neplăcut pentru organism.

Poți să faci mai multă saună cu gheață, sunt o groază de lucruri care te pot ajuta, dar sunt și efecte, acele băuturi de recovery, dacă bei de trei ori pe zi te umpli de bube, au foarte mult zahăr, multe proteine. Poți să iei și pe partea mentală.

Ea a vrut mereu să fie cât mai aproape de normal, de natural: «Dacă sunt obosită, mai stau o zi în plus sau două, nu joc tenis până îmi revin». Să fie o regenerare naturală a corpului, și nu accelerată. Spuneam de saună cu gheață, sunt acum niște instalații cu vacuum, să nu se adune acidul lactic, stai acolo câte o oră ca nebunul.

Mai avea, pe stres și oboseală, herpes. Poți să-l anihilezi cu Aciclovir, a luat o dată sau de două ori, dar i-a fost rău fiindcă e un medcament foarte puternic. Ok, a spus: «Nu mai iau, mai bine aștept să treacă herpesul de la sine».
 

Sub comanda lui Daniel Dobre, Simona Halep a reușit una dintre cele mai mari performanțe ale carierei, câștigarea Wimbledon 2019. Ei începuseră colaborarea în martie 2019 și au încheiat-o în luna noiembrie a aceluiași an. 

Apoi au reluat-o în mai 2021, iar Simona a renunțat la serviciile lui Dobre a doua oară în finalul lunii ianuarie din acest an, după Australian Open.

Mai multe știri din tenis: 

Anunț despre Simona Halep: „Faza de investigație s-a terminat, are 20 de zile în care să acționeze”

Novak Djokovic a depășit recordul de Masters al lui Pete Sampras, în timp ce Rafael Nadal a fost eliminat la primul meci din Paris

Citește și:

Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Stranieri
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Campionate
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”
Superliga
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (10)
Tedval
Tedval  •  04 Noiembrie 2022, 16:59

Am vazut ca nu era in apele ei la New York. Era rosie la fata cum n-am vazut-o niciodata. E drept ca era si foarte cald. Oricum mi sa pare imposibli sa fi luat ceva de capul ei, sau la sfatul oricui altcuiva decat Muratologlu.

neacornel
neacornel  •  04 Noiembrie 2022, 05:36

Cred ca e vorba de herpes genital.

Freyya
Freyya  •  03 Noiembrie 2022, 22:18
Postat de Freyya pe 03 Noiembrie 2022, 17:55

si inca nu m-ai vazut cu herpes :))))) imi las unul maine

'nteles, sa traiti!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează