SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

SIMONA HALEP - JOHANNA KONTA. Corespondență de la Wimbledon » Simona e gata pentru numărul unu: "Sunt aici să dau tot ce am mai bun"

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat marti, 11 iulie 2017 14:18

Meciul de azi, care va începe în jurul orei 17:30, o poate duce pe Simona Halep pe primul loc în ierarhia mondială, dar Johanna Konta i-a pus multe probleme în trecut.

Simona Halep e din nou la un singur meci de prima poziție în clasamentul mondial. Prima oară când a mai fost atât de aproape i s-au topit aripile la fel ca lui Icar când s-a apropiat de soare. Se întâmpla la Roland Garros, când Jelena Ostapenko o învinge în finală. Românca e din nou la câteva lungimi de a fi cea mai bună din lume, tot ce trebuie să facă este să o învingă azi pe Johanna Konta. Dar spune că nu se gândește prea mult la acest lucru. "Nu mâ gândesc la primul loc. Îmi doresc să câștig încă un meci și încă un meci și tot așa mai departe. Am mai fost o dată în această poziție, așa că o să fie o nouă experiență și îmi doresc să obțin victoria în sferturi de finală", a spus românca.

Însă nu este atât de simplu. Britanica de pe locul șapte are un joc extrem e incomod pentru Simona, joacă acasă și în circuitul WTA a învins-o de fiecare dată pe româncă, în 2015 la Wuhan și în 2017 la Miami. Halep are însă două victorii în Fed Cup, una în 2014 și una în 2017. "Am jucat deja de două ori în acest an, cred că ne cunoaștem destul de bine. Ea este în formă, joacă foarte-foarte bine. De abia aștept să joc împotriva ei, pentru că reprezintă o mare provocare, îmi doresc să-mi măsor puterile cu o jucătoare care are un tenis fantastic", a spus britanica.

Partida de la Miami, din sferturi, care s-a încheiat cu 3-6, 7-6(7), 6-2, a fost un punct de cotitură în cariera româncei. Pentru că a renunțat la luptă și pentru că nu a comunicat îndeajuns de bine cu Darren Cahill, acesta și-a luat o pauză și i-a spus Simonei că nu va mai colabora cu ea până nu se schimbă. Românca a apelat la un mental coach în persoana lui Silviu Zancu, iar sezonul său a căpătat o altă culoare. "Mentalul este pe primul loc acum. Am lucrat și încă lucrez la el, vreau să continuu munca bună pe care am depus-o", a spus Simona.

Va fi prima întâlnire dintre Halep și Konta, cea care acum este antrenată de Wim Fissette, pe iarbă. "Am jucat pe hard, pe zgură și va fi o provocare pentru mine să o întâlnesc pe suprafața verde. E o jucătoare bună, care evoluează bine și dacă a ajuns până aici înseamnă că simte jocul. Sunt aici să dau tot ce am mai bun, va fi un meci dificil, dar cred că am șansa mea și vom vedea ce se întâmplă", a spus românca.

Una dintre problemele Simonei este că nu a mai jucat până acum pe Terenul Central, în timp ce Johanna a avut câteva meciuri pe cea mai mare arenă de la All England Club.

  • 1-1 este raportul dintre sferturile de finală câștigate și cele pierdute de Johanna Konta în turneele de Mare Șlem
  • 4-4 este raportul dintre sferturile de finală câștigate și cele pierdute de Simona Halep în turneele de Mare Șlem
  • 5 h și 50 de minute a adunat Simona Halep la Wimbledon
  • 6h 58 de minute a jucat Johanna Konta până acum la Wimbledon

"Turneul este deschis, oricine îl poate câștiga, vom vedea ce se întâmplă în ultima zi, pentru mine e foarte departe finala"
"Va fi o luptă strânsă și o provocare pentru amândouă"
Simona Halep

A doua oară

Simona Halep reușește pentru a doua oară să lege sferturi de finală la Roland Garros și Wimbledon. Românca a mai izbutit acest lucru în 2014, ea jucând atunci finala la Paris și semifinale la Wimbledon. "Cred că sunt mai puternică acum din punctul de vedere mental și al jocului. Mă simt mai bine ca în anii trecuți. Sunt mai încrezătoare, cred că pot câștiga orice meci. Cred mai mult în mine ca în trecut și acest lucru este cel mai important", a spus Halep. Privind spre celelalte turnee de Mare Șlem, ea a mai legat sferturile de finală de la Australian Open 2014 de finala de la Roland Garros și sferturile de la Wimbledon 2016 de cele de la US Open 2016. 

Citește și:

Acuzații GRAVE la Craiova: „L-am dat afară pentru că bănuim că a influențat anumiți jucători să nu-și apere corect șansele” + Replica acuzatului
Liga 2
Acuzații GRAVE la Craiova: „L-am dat afară pentru că bănuim că a influențat anumiți jucători să nu-și apere corect șansele” + Replica acuzatului
Cătălin Cîrjan, la Dinamo! Transferul anunțat marți de GSP, oficializat astăzi
Superliga
Cătălin Cîrjan, la Dinamo! Transferul anunțat marți de GSP, oficializat astăzi
Laszlo Pinocchio » Dioszegi și-a vândut onoarea pentru „peste un milion”. De la „ca să arăt tuturor din România că nu facem blaturi” la „100% Ștefănescu nu e de vânzare pentru FCSB”
Superliga
Laszlo Pinocchio » Dioszegi și-a vândut onoarea pentru „peste un milion”. De la „ca să arăt tuturor din România că nu facem blaturi” la „100% Ștefănescu nu e de vânzare pentru FCSB”

„Scaunul dentistului din Hong Kong!” » Momentul NEBUN cu Paul Gascoigne la Euro 1996: „Păcat că era glucoză în sticlă, nu gin ...”

Leonard Doroftei despre averea strânsă: „M-au vândut în Canada. Aveam de toate, dar nu aveam nimic”


Comentarii (1)
gizeh
gizeh  •  11 Iulie 2017, 14:46

Articol 'profi' ... Felicitări ,Roxana Fleşeru!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează