FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

ANALIZĂ » FCSB nu va suferi modificări radicale » Echipa lui Teja: 70% FCSB şi 30% Mediaş! 

Ely Fernandes
(foto: Cristi Preda, GSP)
Ely Fernandes (foto: Cristi Preda, GSP)

Articol de GSP - Publicat duminica, 30 decembrie 2018 09:00

Mihai Teja, noul antrenor de la FCSB, nu are de gând să modifice sistemul 4-2-3-1, iar în primul ”11” şi-ar putea face loc cel mult 3 jucători noi, toţi aflaţi sub comanda lui şi la Gaz Metan.

Primul meci oficial pentru noul antrenor de la FCSB va fi peste fix 5 săptămâni. Aceasta e perioada pe care Teja o are la dispoziţie pentru a-şi pune la punct filosofia pe care o are. În privinţa modulului de joc, fostul tehnician de la Mediaş nu are de gând să schimbe nimic. A aşezat echipa inclusiv la Mediaş într-un 4-2-3-1, la fel va face şi la FCSB.

Schimbările vor surveni, faţă de perioada Nicolae Dică, la alcătuirea primului "11". Teja va produce modificări în aproape toate compartimentele. În primul rând, în centrul defensivei va apărea Iulian Cristea, cel care a dat cel mai bun randament în acest sezon chiar ca stoper în tricoul lui Gaz Metan. Cristea va face cuplu în apărare cu Bogdan Planici, sârbul urmând să fie şi în viziunea lui Teja un jucător de bază în linia de 4 din faţa lui Bălgrădean!

Ivanov-Nedelcu, cuplu de închizători

Cum Pintilii şi Ovidiu Popescu vor mai avea nevoie de o perioadă de pauză, pentru a se recupera în urma unor accidentări extrem de grave pe care le-au suferit în toamnă, în privinţa mijlocaşilor centrali Teja are de completat o singură poziţie din cele două.

Una e bătută în cuie de Nedelcu, fotbalist pe care Becali a plătit mulţi bani şi care e una dintre variantele pe care FCSB i le propune lui Rădoi pentru turneul final al CE U21 din vara lui 2019. Lângă el, Teja îl vrea neapărat pe Ivanov. Fotbalistul bulgar a fost cel pe care Teja l-a trecut pe primul loc în lista cu jucătorii doriţi în momentul în care Becali l-a întrebat ce doleanţe are.

În fine, ultima modificare majoră pe care Teja o pregăteşte este în banda stângă a atacului. Ely Fernandes e văzut ca o soluţie perfectă pentru a evolua acolo, iar fotbalistul din Insulele Capului Verde a fost adăugat şi el pe lista posibililor veniri. Ely joacă la Mediaş de un an: 10 goluri produse (6 marcate plus 4 assisturi) în 32 de jocuri în Liga 1. 

1,4 milioane de euroe cota de piaţă cumulată a celor 3 jucători pe care Teja îi vede în echipa de bază la FCSB: I. Cristea (750.000), Ivanov (250.000) şi Ely Fernandes (400.000)

Echipa probabilă pentru startul lui 2019

Bălgrădean - R. Benzar, Planici, I. CRISTEA, Momcilovici - Nedelcu, IVANOV - Man, Fl. Tănase, ELY FERNANDES - Gnohere

Echipa de rezerve

A. Vlad - Al. Stan, Bălaşa, L. Filip, Morais - Pintilii, Teixeira - M. Roman, Moruţan, Fl. Coman - Rusescu

Cum arăta primul "11" la startul lui 2018

În urmă cu un an, FCSB s-a confruntat cu probleme la startul ultimelor etape din sezonul regulat. L-a vândut pe Niţă şi Becali a insistat să se meargă pe mâna lui Andrei Vlad, iar Gnohere a fost suspendat şi titular în atac era Alibec. Existau, în schimb, în primul "11" jucători de mare experienţă şi valoare, precum Pintilii, Budescu, Teixeira.

A. Vlad - Benzar, Planici, Găman, Momcilovici - Nedelcu, Pintilii - Man, Budescu, Teixeira - Alibec

Tandia e greu de luat

Un fotbalist pentru care Gigi Becali insistă să-l aducă e Ibrahima Tandia, atacantul celor de la Sepsi. Acesta a venit în urmă cu un an la Sf. Gheorghe şi a semnat atunci un contract pe un an şi jumătate. Teoretic, ar urma să intre în ultimele 6 luni de contract de la 1 ianuarie, numai că în momentul în care a venit, Tandia a acceptat să parafeze şi un al doilea contract, valabil până în 2021, pe care clubul să aibă dreptul să-l activeze fără a mai fi nevoie de o negociere. Acest lucru se va şi întâmpla în perioada următoare, iar Tandia îşi va extinde automat înţelegerea cu Sepsi, în care salariul său va fi mărit până la 100.000 de euro pe an. În aceste condiţii, şefii echipei ar dori să-l ţină măcar până în vară din două motive. Primul: să nu fie pus în pericol obiectivul clubului, accesul în play-off. Al doilea: preţul de vânzare ar fi mai mare la vară, după ce echipa ar evolua în play-off. 

Citește și:

Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după finala Ligii Campionilor » Conflictul izbucnit la final, nu s-au putut opune
Liga Campionilor
Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după finala Ligii Campionilor » Conflictul izbucnit la final, nu s-au putut opune
Londra nevralgică » 3 momente care au umbrit Wembley-ul, în seara în care britanicii erau datori cu reparația morală
Liga Campionilor
Londra nevralgică » 3 momente care au umbrit Wembley-ul, în seara în care britanicii erau datori cu reparația morală
Mutare de ultimă oră! Florentino Perez a anunțat cine semnează cu Real Madrid, imediat după finala Champions League
Liga Campionilor
Mutare de ultimă oră! Florentino Perez a anunțat cine semnează cu Real Madrid, imediat după finala Champions League

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (17)
gazistu
gazistu  •  31 Decembrie 2018, 01:36

fara bani nu pleaca nici unul, eventual cand e gata sezonul (si CFR campioana), sa vina gratis!

1035504319811062
Romeo Daniel  •  30 Decembrie 2018, 18:07

La FCSB transferurile se fac dupa cum vizează interlopul. Cu ceva ani in urma Urziceni castiga campionatul si ciobanul transfera de acolo jumatate de echipa(degeaba),Cand a câștigat Astra a procedat identic....degeaba. De la Viitorul 3-4 jucatori dupa ce au castigat campionatul...degeaba. Cand a răsărit câte un jucător la CFR au transferat si de acolo(Semedo)....de la craiova (fratii Costea)pe timpul lui Mititelu'....degeaba. De la Galati dupa ce au castigat campionatul...degeaba. Acum vad ca vor sa aduca de la Mediaș....etc. Dar ciobanul nu poate intelege ca problema este el. El a creat haos si din aceasta cauza jucatorii nu joaca. Atata timp cat acolo este pus antrenor doar cu numele si el Giginho alcătuiește echipa nu pupa campionat. Au câștigat cat a fost închis pentru ca a fost liniste...Asta se intampla cand unul cu probleme mintale are functie de conducere. Fariseul este pata neagră din istoria acestui club.

dinamo_fan
dinamo_fan  •  30 Decembrie 2018, 18:02

echipa probabila ?? pai inca nu a adus nici un jucator din aia ca sa fie probabila. poate echipa dorita, echipa ideala, echipa sperata. dar pana la probabila mai este cale lunga. probabil articol scris de un amator probabil absolvent la spiru ff.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează