FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - CS UNIVERSITATEA CRAIOVA

DINAMO - CRAIOVA. Aruncat în „groapa cu lei”! Arbitrul delegat de CCA pentru derby-ul etapei din Liga 1: e talisman pentru „câini”

Horațiu Feșnic e considerat talismanul lui Dinamo
Horațiu Feșnic e considerat talismanul lui Dinamo

Articol de GSP - Publicat sambata, 17 octombrie 2020 14:38 / Actualizat sambata, 17 octombrie 2020 16:07

Dinamo - CS Universitatea Craiova, derby-ul etapei din Liga 1, va fi arbitrat de o brigadă condusă de Horațiu Feșnic, unul dintre „centralii” în vogă din campionatul României.

  • Dinamo - CS Universitatea Craiova se joacă duminică, de la ora 21:30, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la Look Sport, TV Telekom Sport și Digi Sport.

În plin conflict cu oamenii din fruntea arbitrajului românesc, „câinii” au primit pentru derby-ul cu CS Universitatea Craiova un arbitru cu care nu au pierdut niciodată pe teren propriu! Au fost nouă meciuri considerate „acasă” în care roș-albii au fost arbitrați de Feșnic, iar niciun meci nu s-a soldat cu vreo înfrângere. 

Povestea carierei lui Horațiu e una inedită. Este absolvent al Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca şi a practicat fotbalul înainte de a ajunge arbitru, fiind junior la U Cluj până la 14 ani, când s-a mutat la rivala din Gruia. 

La CFR Cluj a jucat până în 2005, evoluând pentru echipa a doua a clubului. Chiar și tatăl său, Mircea, a fost în trecut antrenor la juniorii lui CFR. Înainte de debutul lui Horațiu în prima ligă, acesta și-a dat demisia pentru a nu-i crea probleme fiului său. „Am urmat cursurile de arbitraj sfătuit fiind de către tatăl meu, dar și pentru faptul că eram în fenomen”, spunea Horațiu. 

Debut de coșmar pentru Horațiu Feșnic în Liga 1

Pe 12 martie 2012, Horaţiu Feşnic a avut parte de un meci cumplit la debutul în Liga 1. Mai întâi, mingea trimisă în poartă de Bogdan Pătraşcu s-a dus în vinclu, dar a trecut prin plasă. Feşnic n-a văzut golul, dar a fost corectat de asistentul Florin Ungureanu şi a validat reuşita. Au urmat alte două decizii greşite: un „galben” lui Olteanu pe care Feşnic l-a transformat în „roşu”, crezând că e al doilea avertisment, după care a revenit şi l-a lăsat pe fotbalist pe teren

Iar în minutul 78 l-a eliminat pe Fatai pentru simulare, deşi nigerianul fusese clar faultat în respectiva fază. Astra a câștigat cu 3-1 meciul cu Mioveni din etapa 20 a sezonului 2011-2012.

Dinamo, sătulă de arbitrajele din Liga 1! Scrisoare către CCA

Dinamo a trimis o scrisoare către CCA (Comisia Centrală a Arbitrilor), alb-roșiii fiind nemulțumiți de arbitrajele din ultimele lor meciuri.

„Câinii” sunt nemulțumiți de prestația arbitrilor din ultimele etape și îl acuză în special pe Radu Petrescu, „centralul” din derby-ul pierdut cu FCSB (2-3), care le-a eliminat doi fotbaliști și a acordat un penalty cu ușurință rivalei.

Scrisoarea trimisă de Dinamo la CCA, semnată de directorul general Alex Couto:

Prin intermediul acestei scrisori, ne adresăm dumneavoastră cu intenția de a vă aduce la cunoștință nemulțumirea noastră față de erorile repetate de arbitraj îndreptate împotriva echipei Dinamo București de la începutul acestui sezon competițional, punctul culminant fiind meciul disputat cu FCSB, etapa trecută, pe Arena Națională.

Clubul Dinamo București apără și va apăra întotdeauna corectitudinea în fotbalul românesc, precum și imaginea Comisiei Centrale a Arbitrilor în dauna tuturor suspiciunilor reflectate în fața opiniei publice.

Fotbalul european a atins un nivel ridicat de rigoare în aplicarea regulilor de joc și devenit un produs apreciat în întreaga lume.

Fotbalul românesc trebuie să urce în acel tren în care legitimitatea competiției trece direct prin credibilitatea fără fisuri a echipei de arbitri.

Ca reprezentanți ai conducerii executive a clubului, dorim să transmitem pe această cale îngrijorarea noastră față de aceste erori grave de arbitraj.

Sperând că viitorul va da o competiție curată și deschisă pentru toate cluburile participante, vă adresăm salutările noastre cordiale

VIDEO Toate informațiile înainte de Dinamo - CS Universitatea Craiova:

Citește și alte știri despre meciul Dinamo - Craivoa

4 motive pentru care Dinamo - Craiova va fi un meci incendiar! Contra și Nistor, personaje cheie

Cifrele InStat anunță un duel la înălțime » Comparație amplă între „câini” și olteni: GSP a identificat plusurile și minusurile celor două rivale

Citește și:

Începe războiul între FCSB și CSA! UEFA a actualizat lista: cine spune că este Steaua București
Superliga
Începe războiul între FCSB și CSA! UEFA a actualizat lista: cine spune că este Steaua București
Rezultat șoc în optimi la Roland Garros! 6-0, 6-0 în 40 de minute
Tenis
Rezultat șoc în optimi la Roland Garros! 6-0, 6-0 în 40 de minute
Mutare de ultimă oră! Florentino Perez a anunțat cine semnează cu Real Madrid, imediat după finala Champions League
Liga Campionilor
Mutare de ultimă oră! Florentino Perez a anunțat cine semnează cu Real Madrid, imediat după finala Champions League

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (19)
1260234347346768
Ioan Trisi  •  18 Octombrie 2020, 17:20
Postat de dansy pe 18 Octombrie 2020, 10:34

Era interesant sa faceti si o istoria a arbitrajului lui Sfesnic si la meciurile Universitatii nsi ati fi constatat de cate ori ia furat pe olteni acest arbitru mizerabil ce face cartile pentru CFR.Sa va fie rusine!Dinamo care de cand s-a infiintat a furat la greu titluri si cupe iar acum au nesimtirea sa faca scrisori catre comisia de asbitrii si sa puna presiune pe Sfesnic.Ca suporter al Universitatii ma astept la ce este mai rau diseara din cauza acestui arbitru care a facut praf multe meciuri.Si nu inteleg de ce nu a fost delegat un arbitru FIFA onest

Altfel spus, ti-ai asigurat spatele, adica infrangerea!Nu-i problema, toti suntem oameni!

1260234347346768
Ioan Trisi  •  18 Octombrie 2020, 17:17
Postat de dinamofurata pe 18 Octombrie 2020, 15:21

Eu ti-am argumentat cu cifre. U Craiova are 19 meciuri cu Sfesnic si 6 penaltiuri primite la fel ca FCSB, Dinamo are 21 de meciuri si 3 penaltiuri primite. Sursa : https://www.transfermarkt.ro/horatiu-fesnic/bilanz/schiedsrichter/6710 P.S. Daca prostia ar durea, tu ai fi in coma.

Lui nu-i trebuie argumente,el stie una si buna!Logica nu a fost obiectul lui de capatai!

dinamofurata
dinamofurata  •  18 Octombrie 2020, 15:21
Postat de Nelu Stanciu pe 18 Octombrie 2020, 12:49

Vai. Ce bine că prostia nu doare!

Eu ti-am argumentat cu cifre. U Craiova are 19 meciuri cu Sfesnic si 6 penaltiuri primite la fel ca FCSB, Dinamo are 21 de meciuri si 3 penaltiuri primite. Sursa : https://www.transfermarkt.ro/horatiu-fesnic/bilanz/schiedsrichter/6710 P.S. Daca prostia ar durea, tu ai fi in coma.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează