FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

„Câinii” au patru înfrângeri consecutive fără gol marcat în Liga 1, dar tânărul internațional are tupeu: „Nu vă fie frică, Dinamo se ridică!”

Costin Amzăr a devenit jucător important sub comanda lui Ovidiu Burcă. Foto: Gsp
Costin Amzăr a devenit jucător important sub comanda lui Ovidiu Burcă. Foto: Gsp

Articol de - Publicat vineri, 06 octombrie 2023 17:50 / Actualizat vineri, 06 octombrie 2023 17:50

Costin Amzăr (20 de ani), fundașul stânga al lui Dinamo, și-a expus punctul de vedere într-un interviu acordat site-ului LPF, spunând care sunt câteva din cauzele pentru care „câinii” sunt acum pe loc retrogradabil.

  • Dinamo și CFR Cluj se înfruntă duminică, de la 21:30, în runda a 12-a din Superliga. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe Prima Sport 1, Orange Sport 1 și Digi Sport 1

Dinamo are prima posibilitate de a stopa seria de patru eșecuri consecutive în Liga 1 duminică seară contra lui CFR Cluj, pe Arena Națională, de la ora 21:30. Cu toate că roș-albii au adunat un singur punct în ultimele 10 dueluri directe cu ardelenii! Și-au marcat doar de două ori în aceste confruntări.

Vegheați de Cătălin Hîldan, care este speranța lui Ovidiu Burcă: „Întâmplător, și anul trecut a fost la fel, apoi echipa a început să urce”
DINAMO
Vegheați de Cătălin Hîldan, care este speranța lui Ovidiu Burcă: „Întâmplător, și anul trecut a fost la fel, apoi echipa a început să urce”

Costin Amzăr a devenit jucător important sub comanda lui Ovidiu Burcă

Antrenorul Ovidiu Burcă, 43 de ani, a avut probleme runda trecută cu Oțelul (0-1) în alcătuirea primului 11 în alegerea fotbalistului eligibil U21. Costin Amzăr, 20 de ani, a fost suspendat din cauza cumului de cartonașe galbene, iar Ahmed Bani s-a accidentat. 

De aceea tehnicianul bucureștenilor l-a aruncat în luptă, titular, pe Valentin Borcea (20 de ani), care bifase doar 7 minute în actuala ediție.

Acum, revine Costin Amzăr în primul 11, contra clujenilor. Fotbalistul care a fost convocat și la selecționata U21 a devenit unul dintre obișnuiții echipei roș-albilor, mai ales după sezonul petrecut de Dinamo în eșalonul secund. Fundașul stânga a marcat golul din meciul de Cupă cu FCU Craiova (1-1), a mai avut în acea partidă o mare ocazie de a puncta.

51 de meciuri, două goluri și două assist-uri a adunat Costin Amzăr la Dinamo

Costin Amzăr acuză pregătirea de vară: „Când alte echipe erau în cantonamente, noi sărbătoream promovarea”

„Nu suntem în cea mai fericită poziție, însă sunt convins că vor veni și rezultatele pozitive în următoarele etape de campionat. Nu a fost deloc simplu impactul cu prima ligă în condițiile în care, vara asta, Dinamo a avut cele mai puține zile de pregătire. În timp ce celelalte echipe erau în vacanță, noi ne pregăteam de barajul cu FC Argeș. Când alte echipe erau în cantonamente, noi sărbătoream promovarea.

Practic, am intrat ultimii în această competiție, în condițiile în care în vară au fost transferați 8-9 jucători. Nu este deloc simplă adaptarea noilor veniți la principiile de joc implementate la echipa noastră”, a declarat Costin Amzăr într-un interviu acordat pentru Buletinul informativ al LPF, numărul 181, materialul fiind și pe site-ul lpf.ro.

11 partidea jucat Amzăr pentru Dinamo în acest sezon, 9 în SuperLigă și două în Cupa României. A înscris un gol

Costin Amzăr crede că Dinamo își va reveni

Mulți specialiști au introdus deja Dinamo în lupta pentru a evita retrogradarea.

„E devreme să începem să facem calcule sau astfel de scenarii. Suntem o echipă promovată de trei luni în SuperLigă, însă vreau să spun un singur lucru: «Nu vă fie frică, Dinamo se ridică!» Nimeni nu credea în noi anul trecut, când toți ne vedeau retrogradați în liga a treia. Am crescut aici cu mentalitatea de a fi câini pe teren și nu vom ceda niciodată în fața adversarilor. Sunt convins că vom reuși să adunăm puncte!

(Cum este atmosfera la echipă?) Trebuie să muncim mai mult, nimănui nu-i place să piardă. Suntem într-un moment negativ, dar mergem înainte, uniți, pentru că doar împreună putem reuși. Sunt convins că ne vom recâștiga încrederea și vor veni astfel și rezultatele. Au fost și meciuri când am pierdut nemeritat. Încercăm să practicăm un fotbal frumos, însă trebuie să eliminăm greșelile în momentele importante ale jocului”, a mai punctat fotbalistul.

Am fost bătut la cap un sezon întreg, m-a învățat Mister tot ce trebuie să fac, unde să mă poziționez, când să urc, cum să urc. M-a învățat tot. Sunt oameni în staff care sunt mereu lângă mine, îmi spun ce să fac, unde să îmbunătățesc. Mai am de lucrat la poziția în teren, disciplina tactică, să mai capăt experiență.

- Costin Amzăr, fundaș Dinamo

Citește și alte știri:

Jucătorul pe care Dan Petrescu i-l recomanda lui Lazio a „dispărut” sub comanda lui Andrea Mandorlini

Interviu inedit cu Răzvan Zăvăleanu: „Sunt fan hard rock. Cânt la chitară într-o trupă”

Citește și:

Începe războiul între FCSB și CSA! UEFA a actualizat lista: cine spune că este Steaua București
Superliga
Începe războiul între FCSB și CSA! UEFA a actualizat lista: cine spune că este Steaua București
Rezultat șoc în optimi la Roland Garros! 6-0, 6-0 în 40 de minute
Tenis
Rezultat șoc în optimi la Roland Garros! 6-0, 6-0 în 40 de minute
Mutare de ultimă oră! Florentino Perez a anunțat cine semnează cu Real Madrid, imediat după finala Champions League
Liga Campionilor
Mutare de ultimă oră! Florentino Perez a anunțat cine semnează cu Real Madrid, imediat după finala Champions League

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (9)
kratosdoom
kratosdoom  •  07 Octombrie 2023, 16:12
Postat de _von pe 06 Octombrie 2023, 22:58

FC zECESEBEHEHEE 2003 bECALI SA NU E sTEAUA

Steaua este Steaua,tot in liga 1. vitanul tau barzesti prin ligile inferioare.

kratosdoom
kratosdoom  •  07 Octombrie 2023, 16:12
Postat de creeperno534 pe 06 Octombrie 2023, 22:35

Exista un nou plan de reorganizare, astfel sansele de faliment sunt nule

ce vorbesti baiete? pai aveti de dat 3 milioane de euro si nu 8. de unde dati voi alea 3 milioane de euro daca retrogradati? si sigur retrogradati. tu nici sa citesti nu stii.

_von
_von  •  06 Octombrie 2023, 22:58
Postat de kratosdoom pe 06 Octombrie 2023, 20:59

faliment vitan barzesti. daca nu scot macar un punct cu kfr 100% retrogradeaza vitan barzesti si dupa evident ca urmeaza falimentul.

FC zECESEBEHEHEE 2003 bECALI SA NU E sTEAUA

Vezi toate comentariile (9)
Comentează