FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

EXCLUSIV 5 lucruri inedite despre Julio Baptista spuse chiar de el: ce a făcut cu primii bani din fotbal și ce hobby-uri are

Articol de , - Publicat luni, 05 noiembrie 2018 10:45

Julio Baptista a oferit un interviu pentru Gazeta Sporturilor. A spus lucruri mai puțin cunoscute despre el. Cum și-a început cariera, ce a făcut cu primii bani din fotbal, ce meserie ar fi avut dacă nu ar fi fost fotbalist și lucruri inedite despre hobby-urile sale sunt câteva dintre lucrurile speciale povestite de vedeta lui CFR Cluj. 

- Poveștile multora dintre fotbaliștii brazilieni pornesc în favela sau în familii sărace, cu multe lipsuri. Cum au fost începuturile tale?
- Vin dintr-o familie normală, n-am dus lipsă niciodată de mâncare pe masă, dar dacă îi spuneam mamei că mi-aș dori un anumit lucru, situația nu ne permitea să fim foarte fericiți. Mama, unchiul și bunicul m-au introdus în lumea fotbalului. Mi-a plăcut din prima secundă să joc, să călătoresc împreună cu ceilalți copii.

- Ce ai făcut cu primii bani câștigați din fotbal?
- I-am câștigat la futsal! Și mi-am cumpărat o pereche de blugi. Dar cu primii bani din fotbal i-am luat mamei un apartament în Sao Paolo.

- Ai o voce bună, cânți, ești prieten și cu chitara. Nu există brazilian căruia să nu-i placă muzica, nu?
- Dacă n-aș fi ajuns fotbalist, aș fi urmat o carieră artistică. Deveneam cântăreț! Încă nu e timpul pierdut, nu? Poate ajung să fac o formație cu Dani Alves, care e uimitor. Cântă senzațional. Dar vocea lui e mai mult pentru reggaeton. Eu sunt pentru genul romantic. Sunt însă mai bun decât Dani pe scenă! (râde)

- Ai multe hobby-uri în afara fotbalului. Joci golf, de exemplu. Cum ți-ai descoperit această pasiune?
- Înainte cu un an să plec din Brazilia pentru a semna cu Sevilla, m-a invitat Kaka la o partidă de golf, împreună cu un amic. Mi-a plăcut și, când am ajuns în Spania, mi-am cultivat această pasiune. E o cultură a golfului în Europa, se organizează multe turnee. Mi-am îmbunătățit jocul. Cel mai mare cadou ar fi să am șansa de a concura vreodată direct cu Tiger Wood. S-a întâmplat deseori să fug acasă ca să prind la televizor un meci de-ale lui. Indiferent ce treabă aveam, mă opream să-l urmăresc. E unul din visele mele să ajung să-l întâlnesc personal!

- De poker cum te-ai apropiat?
- E un sport care-ți pune mintea la contribuție, ca și șahul. Când ajungi să-l înțelegi, îți dai seama cât e de variat și în câte moduri poți acționa. Uneori trebuie să fii agresiv, alteori să rămâi calm, prudent, să-ți calculezi strategiile. Am jucat poker și în concursuri, gen World Series în Las Vegas, dar am făcut-o mai mult ca să simt senzațiile tari ale unui turneu important. A fost interesant. Am câștigat mulți bani, dar am pierdut și mai mulți!

Citește întreg interviul de 3 pagini cu Julio Baptista în ediția tipărită sau în cea digitală a Gazetei Sporturilor!

Citește și:

Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după finala Ligii Campionilor » Conflictul izbucnit la final, nu s-au putut opune
Liga Campionilor
Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după finala Ligii Campionilor » Conflictul izbucnit la final, nu s-au putut opune
Londra nevralgică » 3 momente care au umbrit Wembley-ul, în seara în care britanicii erau datori cu reparația morală
Liga Campionilor
Londra nevralgică » 3 momente care au umbrit Wembley-ul, în seara în care britanicii erau datori cu reparația morală
Mutare de ultimă oră! Florentino Perez a anunțat cine semnează cu Real Madrid, imediat după finala Champions League
Liga Campionilor
Mutare de ultimă oră! Florentino Perez a anunțat cine semnează cu Real Madrid, imediat după finala Champions League

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează