FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Dinamo se joacă de-a retrogradarea! Negoiță, negocieri IREALE cu 10 jucători care NU pot evolua în ultimele 8 etape

Dinamo poate ajunge într-o situaţie dramatică, să piardă jucătorii de bază în ultimele 6 etape: multora li se termină contractul la 30 iunie
Dinamo poate ajunge într-o situaţie dramatică, să piardă jucătorii de bază în ultimele 6 etape: multora li se termină contractul la 30 iunie

Articol de , , - Publicat duminica, 17 mai 2020 21:12

Dinamo poate ajunge într-o situaţie dramatică, să piardă jucătorii de bază în ultimele 8 etape: multora li se termină contractul la 30 iunie, iar primul care s-a arătat revoltat de ce ofertă a primit pentru a juca şi în iulie e Mrzljak.

Gazeta Sporturilor a publicat, în exclusivitate, detalii despre fotbaliştii din Liga 1 care urmează să termine acordul cu actualele cluburi înainte de finalul campionatului, 19 iulie pentru play-off şi 1 august pentru play-out. Nu mai puțin de 155 dintr-un total de 421. Mai mult de o treime!

LIGA 1 fără fotbaliști! O treime dintre jucători vor deveni liberi în timpul campionatului și nu pot fi obligați să mai joace

Una dintre echipele care se confruntă cu o asemenea problemă e Dinamo. În frunte cu Montini şi Fabbrini, gruparea din Ştefan cel Mare riscă să evolueze fără aceşti jucători dacă nu ajunge la o înţelegere cu ei pentru a prelungi până la începutul lunii august.

Unul dintre fotbaliştii în cauză e croatul Filip Mrzljak. El a venit în vara trecută la Dinamo, a parafat un contract pe un singur sezon, cu scadenţă la 30 iunie, iar acum conducerea, în disperare de cauză, i-a propus să prelungească pentru încă 30 de zile, pentru a-l avea la dispoziţie şi în iulie, când urmează să se joace majoritatea confruntărilor din play-out.

Ceilalți jucători aflați în aceeași situație sunt Ante Puljic, Ioan Filip, Kristian Kostrna, Szabolcs Kilyen, Mamoutou N'Diaye, Ionuț Șerban și Robert Moldoveanu.

Mrzljak, salariu de 4 ori mai mic!

Mrzljak a refuzat după ce a fost realmente şocat de propunerea lui Dinamo. Clubul i-a oferit 3.000 de euro pentru luna iulie în condiţiile în care salariul său din acest an a fost de 12.000 de euro lunar. Mijlocaşul croat a considerat oferta umilitoare şi nu are de gând să semneze extinderea înţelegerii.

În plus, aproape toţi jucătorii lui Dinamo aflaţi în aceeaşi situaţie au de gând să urmeze exemplul lui Mrzljak, mai ales că sunt revoltaţi de modul în care Negoiţă s-a comportat faţă de ei în acest an. Nu au primit niciun salariu pe 2020 şi în ciuda faptului că atunci când s-a suspendat Liga 1, din cauza pandemiei, Dinamo le era datoare, ei au fost trimişi în şomaj tehnic. După ce au primit o notificare prin Whatsapp!

Niciun club nu va putea prelungi contractele în mod unilateral, dacă nu va avea acordul fotbaliștilor, iar unele formații din play-out riscă să ajungă în iulie să aibă un lot decimat din cauza expirării înțelegerilor. 

18 meciuride campionat a jucat Mrzljak pentru Dinamo în actualul sezon, în cele 28 de etape scurse până acum

39%dintre jucătorii străini care activează acum în Liga 1, 52 din 134, au scadenţa contractelor cel târziu la 30 iunie

66%din meciurile din play-out rămase de jucat, 8 din 12 etape, se vor disputa în intervalul 3 iulie - 2 august

Sunt la 3 puncte de retrogradare

În momentul în care s-a întrerupt campionatul, situaţia lui Dinamo începuse să devină una cu adevărat disperată. Era pe locul 10, însă avea numai 3 puncte peste Chindia, ocupanta locului 7, cel care retrogradează direct.

0 puncteşi 0 goluri marcate a avut Dinamo în primele două etape din play-out: 0-1 cu Clinceni şi 0-1 la Iaşi

Au program infernal

Dinamo trebuie să ia foarte în serios lupta pentru evitarea retrogradării. Pe lângă situaţia din clasament, care nu e deloc bună, şi cea legată de problema jucătorilor cărora li se termină contractele la final de iunie, Dinamo mai are o problemă majoră. Faţă de 3 dintre cele 4 echipe de sub ea în ierarhie, excepţia fiind Iaşi, va avea de disputat două meciuri în plus, este vorba despre dubla din semifinalele Cupei, iar în caz de calificare s-ar adăuga şi finala! Un maximum posibil de 15 meciuri în decurs de 49 de zile. Şi oricum cadenţa etapelor e una infernală. z

Cum arată primele 5 etape din play-out pentru Dinamo

  • 13 iunie: Dinamo - Chindia;
  • 20 iunie: Hermannstadt - Dinamo;
  • 24 iunie: Dinamo - Sepsi;
  • 27 iunie: Dinamo - Voluntari;
  • 4 iulie: Viitorul - Dinamo.

Botoşani, Gaz şi Astra, riscuri minime

Există cluburi extrem de expuse, tot din cauza jucătorilor cărora le expriră contractele înainte de terminarea campionatelor, şi în play-off. Astra, dar mai ales Gaz Metan şi Botoşani au fotbalişti cu scadenţa cel târziu la 30 iunie. Totuşi, riscurile, raportate la cele din play-out, sunt minime. Acestea şi dacă ar pierde toate partidele pe care le vor susţine în acest final de sezon, mai jos de locul 6 tot nu ar putea să termine. Singura pierdere ar fi ocuparea unui loc de cupă europeană, însă Gaz Metan nici măcar pentru aşa ceva nu e eligibilă fiindcă încă se află în insolvenţă. 

Toni Curea spune că partea spaniolă care dorește să cumpere Dinamo a acceptat condițiile puse de Ionuț Negoiță

Citește mai multe știri despre Dinamo:

Ionuț Negoiță n-a iertat pe nimeni: „Ioan Andone vorbește pe lângă subiect!” + „Pretenții și intoxicări de la spanioli”

Victor Pițurcă, antrenor la Dinamo: „Era gata, gata totul!” » Dezvăluiri despre o coaliție de proporții

Citește și:

Neconvocat de către Iordănescu la EURO, a plecat cu soția în Grecia » Imagini senzaționale cu fosta gimnastă
Stiri extrasport
Neconvocat de către Iordănescu la EURO, a plecat cu soția în Grecia » Imagini senzaționale cu fosta gimnastă
Mutare curioasă la Rapid » Șucu l-a adus pe fostul portar al Stelei, care tocmai a retrogradat. Fanii se amuză: „Dar Ionuț Chirilă când vine?”
Superliga
Mutare curioasă la Rapid » Șucu l-a adus pe fostul portar al Stelei, care tocmai a retrogradat. Fanii se amuză: „Dar Ionuț Chirilă când vine?”
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției
Superliga
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (94)
standart
standart  •  19 Mai 2020, 11:32

Au mizat pe mercenari. Acum să scoată banul. Jucatorii străini sunt preocupați exclusiv de veniturile lor și este o atitudine justificată. Sigur, ar fi de blamat dacă ar pune condiții nefirești. Dar nu poți să îi ceri să riște accidentarea la sfârșit de contract pentru 25% din leafă.

theinvincible
theinvincible  •  18 Mai 2020, 18:43
Postat de catalin.palcu pe 18 Mai 2020, 11:08

Deci eu nu mai inteleg nimic. Pana la urma se joaca tot restul sezonului in Liga 1, dar nu in liga a 2a?? Si o sa il terminam spre final de august si vom reincepe cel mai probabil noul campionat fara pauza , fara sansa de a imbunatati lotul, fara cantonamente si meciuri de pregatire. E ridicol ! Plus prostia ca play-offul are cu 4 meciuri mai putin decat play-outul . Pai inseamna ca cei din play-out sunt condamnati sa continue fara pauza si sa inceapa noul sezon gata obositi si cu ceva accidentati cel mai probabil. Plus multor jucatori, nu doar de la Dinamo, le expira contractele pe 30 iunie. De unde aduci altii, cand ai timp sa ii pregatesti si sa ii acomodezi cu echipa??

pai tu nu intelegi mai nimica din viata. fara suparare,dar un prost mai mare ca tine nu am vazut,deci voi 80% din jucatori oricum ii aduceati mult timp dupa ce incepea campionatul. campionatul incepea in iulie si voi aduceati jucatori la sfarsitul lui august(deci era cel putin etapa 4 sau 5) si acum faci nazuri cu o asemenea prostie? adica wtf?

skins_berceni
skins_berceni  •  18 Mai 2020, 12:48

Aduci jucatori din curtea proprie si garantat veti avea rezultate, chestia cu mercenarii adusi moka nu mai tine pentru ca majoritatea au luat teapa de la dinamo si de la salariile de 10-12000 de euro s-au ales cu 2-3000.

Vezi toate comentariile (94)
Comentează
Close