FOTBAL  »  Superliga  »  DEZVĂLUIRE

EXCLUSIV / VIDEO Dus la detectorul de minciuni de patronul din Liga 1: „A intrat în vestiar la pauză: «Scoate-l, a vândut meciul!»”

Cornel Penescu, în centru // sursă foto: arhivă GSP
Cornel Penescu, în centru // sursă foto: arhivă GSP

Articol de - Publicat marti, 21 noiembrie 2023 13:56 / Actualizat marti, 21 noiembrie 2023 14:11

Dumitru Hotoboc (44 de ani), fost portar la FC Argeș în perioada ianuarie 2007 - iulie 2008, a povestit detalii incredibile despre conflictul în care a intrat cu Cornel Penescu (56), patronul clubului la acea vreme.

Invitatul ediției GSP Live din această dimineață a fost Dumitru Hotoboc, fost portar cu 59 meciuri în Liga 1 și peste 170 în Liga a 2-a. În cadrul emisiunii, Hotoboc a dezvăluit că patronul lui FC Argeș, club pentru care a evoluat în 2007 și 2008, l-a dus de două ori la detectorul de minciuni, suspectându-l că ar fi „trântit” câteva dintre meciurile piteștenilor.

Conflictul a escaladat până în punctul în care Penescu și Hotoboc au fost la un pas să se ia la bătaie. Fostul portar a povestit totul, cu lux de amănunte, la GSP Live.

Jucătorul din națională comparat de Hagi cu Dobrin: „Ceilalți aveau nevoie de altă minge”
ROMÂNIA
Jucătorul din națională comparat de Hagi cu Dobrin: „Ceilalți aveau nevoie de altă minge”

VIDEO. Dumitru Hotoboc: „Penescu a intrat în vestiar și i-a spus antrenorului: «Scoate-l din poartă, că a vândut meciul!»”

„Țin minte că am jucat la Liberty Oradea și am pierdut, 0-1. Nu am greșit, n-a fost nicio problemă. După acel meci am fost scos țap ispășitor. Am avut o reacție, ne-am certat, am țipat unul la altul, ne-am înjurat rău în vestiar. M-a trimis la echipa a treia, în Liga 4, unde am stat 6 luni. Apoi, în iarnă, cred că Ionuț Badea a insistat să mă aducă înapoi.

M-a chemat la sediul la Pic (n.r. - companie fondată de Penescu) și mi-a zis: «Uite, te chemăm înapoi. De astăzi înainte uităm tot și cine e mai bun apără». Vă dați seama, am fost «ceas» în pregătire și a început cu mine. Primul meci, tot cu Liberty, l-am câștigat, apoi am jucat la Severin. Acolo am pierdut, 1-2, pe o mocirlă incredibilă.

Nu am greșit, nu am scăpat mingea în poartă sau așa ceva. La pauză a intrat în vestiar și i-a zis lui Ionuț Badea: «Scoate-l din poartă, că a vândut meciul! O să pierzi dacă nu-l scoți». Vă dați seama, am început să arunc cu ghetele pe acolo, că mă luase capul. Ionuț mi-a zis că intru să joc în continuare. Era 0-1 la pauză, am egalat, apoi pe final ne-au prins pe contră și ne-au dat golul de 2-1”, a relatat Hotoboc inițial.

Dumitru Hotoboc, dezvăluiri despre Cornel Penescu: „M-a dus de două ori la detectorul de minciuni!”

„A doua zi a intrat în vestiar și ne-a dat afară pe mine și pe Ionuț Badea. Am avut... mai mult decât un conflict verbal cu dânsul. Aproape ne-am luat de gât. A fost o dispută mai aprigă. Din acel moment mi-am dat seama că totul e pierdut.

M-a dus de două ori la detectorul de minciuni după primul meci cu Liberty. Mi-a zis apoi că am păcălit și detectorul de minciuni.

Cred că suspiciunile lui au avut legătură cu Dorinel Munteanu, care și-a dorit foarte mult să mă ia la Vaslui.

Eram copiluț, nu aveam experiență și am făcut atmosferă la echipă ca să-mi dea drumul să plec, am crezut că-l fac să mă lase. El și-a pus ambiția, și de aici... da, am greșit”, a adăugat Hotoboc, în prezent antrenor de portari. El a lucrat cel mai recent la U Cluj, în staff-ul lui Toni Petrea.

  • Cumulat, Cornel Penescu a petrecut mai bine de 4 ani și jumătate în închisoare, fiind condamnat în șapte dosare de corupție, printre care „Mită pentru arbitri”. 
  • El a stat în arest mai întâi între aprilie 2009 şi ianuarie 2010, ulterior în mai 2010, apoi a fost încarcerat din nou în septembrie 2013. În iunie 2016 primise un spor de pedeapsă de 3 ani la pedeapsa inițială de 5 ani, dar în noiembrie 2017 a fost eliberat condiționat.

Citește și:

Răbufnirea lui Dawa în dialogul cu GSP: „E o catastrofă! Cred că pe noi ne distruge sezonul acesta”

Suma cerută de Gigi Becali pe Florinel Coman l-a șocat până și pe Giovanni: „Doamne ferește! La fel a făcut și cu Tavi”

Citește și:

Țeapă de milioane luată de UEFA » Unde a putut fi urmărită ilegal finala Ligii Campionilor
Liga Campionilor
Țeapă de milioane luată de UEFA » Unde a putut fi urmărită ilegal finala Ligii Campionilor
Cei 4 jucători de la Real Madrid care au intrat definitiv în istoria fotbalului după finala Champions League
Liga Campionilor
Cei 4 jucători de la Real Madrid care au intrat definitiv în istoria fotbalului după finala Champions League
Reporterii GSP au surprins scenele tensionate de la porțile arenei Wembley » Ce s-a întâmplat la câteva minute după finala UCL
Liga Campionilor
Reporterii GSP au surprins scenele tensionate de la porțile arenei Wembley » Ce s-a întâmplat la câteva minute după finala UCL

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează