FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Edi Iordănescu aruncă bomba: „Patronul mi-a propus încetarea colaborării. Nu plec decât dacă îmi achită clauza. Și apoi voi dona toți banii”

Edi Iordănescu, antrenor FCSB
Edi Iordănescu, antrenor FCSB

Articol de GSP - Publicat sambata, 13 noiembrie 2021 22:30 / Actualizat sambata, 13 noiembrie 2021 22:57

Edi Iordănescu (43 de ani), antrenorul de la FCSB, anunță că patronul Gigi Becali (63) i-a cerut încetarea amiabilă a contractului. Tehnicianul a refuzat propunerea de reziliere venită dinspre club.

La doar câteva ore după ce Gigi Becali a declarat că „la FCSB nu se va schimba antrenorul cel puțin până la vară”, în ciuda nemulțumirilor sale cu privire la jocul prestat de vicecampioană sub bagheta lui Edi Iordănescu, antrenorul roș-albaștrilor a anunțat în această seară pe contul personal de Facebook că i-a fost solicitată rezilierea amiabilă a contractului cu FCSB!

Becali îi pune vestiarul în cap lui Edi Iordănescu: „Nu l-a vrut la echipă! Mi-a zis: «Patroane, o să am probleme»”
FCSB
Becali îi pune vestiarul în cap lui Edi Iordănescu: „Nu l-a vrut la echipă! Mi-a zis: «Patroane, o să am probleme»”

Edi Iordănescu: „FCSB / Gigi Becali mi-au propus încetarea colaborării”

Totuși, Edi Iordănescu nu a dat curs propunerii. El spune că „nu doresc să-mi dau acordul pentru încetarea colaborării decât într-un singur caz: încetarea unilaterală din partea clubului, achitarea clauzei de reziliere”. 

Clauza se ridică la 500.000 de euro, pe care Edi Iordănescu promite că i-ar dona, în cazul în care i-ar primi din partea lui Gigi Becali. 

Mi s-a propus din partea clubului/patronului încetarea de comun acord a colaborării. Din ce am înțeles, calitatea jocului reprezintă nemulțumirea patronului. Feeling-ul meu este că domnia sa dorește să se ocupe personal, în exclusivitate, de echipă. Este dreptul dânsului, chiar dacă pentru mine este dezamăgitor, fiindcă am fost adus cu insistențe și promisiuni, și am venit din calitatea de antrenor campion al României. 

Pentru echipă și suporteri, pentru mine și stafful meu, pentru cariera mea, eu nu doresc această despărțire. Nu am venit pentru 3 luni, dar, ținând cont de faptul că nu rezultatele primează în evaluarea mea și a muncii mele, totul pare lipsit de speranță și fără perspectivă. Ultimul lucru pe care îl doresc este să sufere echipa din cauza acestei situații. 

În condițiile astea, răspund public acestei propuneri și spun că nu doresc să-mi dau acordul pentru încetarea colaborării decât într-un singur caz. Încetarea unilaterală din partea clubului, achitarea clauzei de reziliere, pentru că patronul a spus oricum că asta nu este o problemă, iar eu promit că a doua zi după ce acei bani au intrat în contul meu, toți vor fi direcționați către donații, cu acte doveditoare. Vor merge către copii și oameni in vârstă. 

Nu am venit pentru bani, am venit pentru clubul pe care îl iubesc și dacă acum nu joacă spectaculos echipa, probabil juca mai bine înainte, cu Karagandy sau Rapid. 

Dacă nici această soluție nu este acceptată, atunci îl rog să recunoască public că nu mă mai dorește pentru că vrea să decidă tot la echipă și nu are legătură cu rezultatele și putem înceta colaborarea. 

Sunt antrenor tânăr, încă la început de drum, îmi doresc să merg sa antrenez în viitor în străinătate și măcar în acest fel pot explica celor care mă întreabă de ce am plecat după numai 3 luni și după un parcurs aproape perfect. 

P. S. Orice se va întâmpla, garantez că nu o sa zic nici măcar un cuvânt urât de club, de patron sau de locul și oamenii unde și cu care am muncit, așa cum am procedat peste tot unde am activat.

- Edi Iordănescu, antrenor FCSB

Edi Iordănescu, comunicat în 8 puncte 

Comunicatul lui Edi Iordănescu conține 8 puncte, în care acesta analizează situația actuală a echipei. Printre altele, antrenorul a răspuns direct nemulțumirii patronului, care s-a plâns în repetate rânduri de jocul FCSB-ului: „Nu am în contract o clauză pentru spectaculozitate, am pentru eficiență, iar istoricul ultimelor sezoane ne-a arătat că așa se câștigă campionate. Îmi asum că am cerut mereu echipei să sacrifice spectacolul pentru rezultat”.

Pe deasupra, Edi Iordănescu s-a declarat „mulțiumit de parcurs” și de „cum au răspuns băieții îmn în activitatea zilnică a echipei” și a enumerat câteva alibiuri pentru faptul că jocul echipei nu s-a închegat așa cum ar dori: 

„Nu mi-am asumat ca la două zile după ce am venit s-a vândut Moruțan, că la primul joc s-a accidentat Coman și nu-l avem de 3 luni, că la al doilea joc s-a accidentat și Tănase, apoi Tavi Popescu, Șut, Șerban, Mamut, Miron, Ovidiu Popescu, Budescu etc. 

De când am venit nu am avut un antrenament măcar cu 75% din lot. Am avut în mod constant câte 14-15 jucători la antrenamente și am adus mereu juniori ca să ne completăm la număr. Apoi ne-a lovit covidul, ne-a pus efectiv la pământ. Vorbim de relații de joc? Cum să le facem, prin zoom?!

Edi Iordănescu aruncă bomba: „Patronul mi-a propus încetarea colaborării. Nu plec decât dacă îmi achită clauza. Și apoi voi dona toți banii”
Edi Iordănescu, antrenor FCSB, foto: Imago

Recunosc că am fost foarte supărat și dezamăgit de subiectele din ultimele zile din spațiul public, am fost și surprins de pozițiile constante și critice ale patronului și toate astea în contextul în care am făcut 22 de puncte din 24 posibile și am produs 8 victorii și un egal în ultimele 9 jocuri. Nimic nu mă făcea să mă gândesc la așa ceva. 

Cât voi fi antrenorul echipei, deciziile tehnice îmi vor aparține în exclusivitate. Nu pentru că eu sunt stăpân pe banii cuiva, ci pentru că sunt antrenor profesionist și pentru că așa ne-a fost înțelegerea. 

- Edi Iordănescu, antrenor FCSB

🔴🔵 1. Am venit la Fcsb pt performanta, pt ca am simtit ca sunt dorit cu adevarat si pt ca am primit promisiuni concrete...

Publicată de Edi Iordanescu pe Sâmbătă, 13 noiembrie 2021

Va urma un război rece până când unul dintre ei va ceda. Cred că până la urmă este vorba de bani, de acea jumătate de milion de euro. Cred că până la urmă Edi va ceva, nu îi va fi ușor să lucreze în continuare în condițiile date. 

- Ionel Dănciulescu, la „Super Avancronica”, pe Digi Sport

VIDEO. Vivi Răchită, despre situația lui Edi Iordănescu la FCSB: „E jucăria lui Gigi Becali, nu se poate schimba”

Citește mai multe știri despre FCSB: 

Fostul antrenor de la FCSB îl sfătuiește pe Edi Iordănescu: „Cel mai bine ar fi să pleci”

Amenințări pentru Gigi Becali: „El e singurul antrenor pe care-l mai permitem la echipă, dacă pleacă Edi. Altfel vor urma reacții foarte urâte”

Citește și:

Gică Hagi vrea un transfer de titlu la Farul » Poate reveni în Superliga după doar un sezon
Superliga
Gică Hagi vrea un transfer de titlu la Farul » Poate reveni în Superliga după doar un sezon
Divorț-șoc în Superligă » Pleacă omul de bază din sezonul precedent
Superliga
Divorț-șoc în Superligă » Pleacă omul de bază din sezonul precedent
Mircea Sandu l-a „demolat” pe Lucescu: „Băi Mirceo, ești nebun?” » Ce l-a enervat pe fostul șef de la FRF
Nationala
Mircea Sandu l-a „demolat” pe Lucescu: „Băi Mirceo, ești nebun?” » Ce l-a enervat pe fostul șef de la FRF

„Oltenia” din Munchen » „În urmă cu 10-15 ani, totul era mai bine în Germania! Acum, viața e la fel ca în România”

Leonard Doroftei explică cum a slăbit 20 de kilograme într-un timp record: „Alcoolul schimbă vieți. Am avut un moment în care am luat-o razna”


Comentarii (102)
124022513372488
Doru Alin  •  14 Noiembrie 2021, 15:11
Postat de Ion-Nelu Nistor pe 14 Noiembrie 2021, 14:28

EDY! Daca tot declari ca vrei sa-i donezi...Iti propun sa-i donezi adaposturilor de animale. Sunt exact locurile in care "jj" chiar nu vrea sa auda de ele. Avem si rezervatii de ursii, zimbrii cerbii lopatari in Romania.

Aici gresesti! Gigi e un mare fan al adaposturilor de animale! Il are in curte pe Mache si pe Meme. Doi lachei servili. E adevarat ca e nevoie de marirea tarcului, sa poata intra si Mustata, care sta saracul in fata portii.

1502241916738818
Ion-Nelu Nistor  •  14 Noiembrie 2021, 14:28

EDY! Daca tot declari ca vrei sa-i donezi...Iti propun sa-i donezi adaposturilor de animale. Sunt exact locurile in care "jj" chiar nu vrea sa auda de ele. Avem si rezervatii de ursii, zimbrii cerbii lopatari in Romania.

albalbastru72
albalbastru72  •  14 Noiembrie 2021, 13:52

Iedul asta chiar nu are pic de coloana vertebrala.Daca patronul iti zice sa pleci,tu te milogesti de el si vrei sa ramii.Cit de mult o sa tina asta?Doua zile maximum.

Vezi toate comentariile (102)
Comentează