FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - RAPID 3-1

VIDEO + FOTO Distracție cu locul 2 » FCSB, echipa fără antrenor, a pedepsit cel mai slab Rapid din acest sezon

FCSB a învins-o pe Rapid, scor 3-1, în etapa #17 din SuperLiga. 31.233 de spectatori au fost prezenți pe Arena Națională, nou record de asistență. +32   FOTO
FCSB a învins-o pe Rapid, scor 3-1, în etapa #17 din SuperLiga. 31.233 de spectatori au fost prezenți pe Arena Națională, nou record de asistență.

Articol de , , , , , , - Publicat duminica, 06 noiembrie 2022 22:58 / Actualizat duminica, 06 noiembrie 2022 23:12

FCSB a învins-o pe Rapid, scor 3-1, în etapa #17 din SuperLiga. 31.233 de spectatori au fost prezenți pe Arena Națională, nou record de asistență în acest sezon.

Programul complet și rezultatele din Liga 1 - AICI!

FCSB - Rapid 3-1. Cronică: Furios și iute

FCSB a pierdut în iarba Arenei Naționale umbrele Rapidului, roș-albaștrii îngenunchindu-și rivalii prin atitudinea nu doar a ”perlelor”, ci și a ”muncitorilor”.

FCSB - Rapid a bătut recordul de asistență în SuperLigă » Câți spectatori au fost pe Arena Națională + cum arată TOP 10 al sezonului
FCSB - Rapid
FCSB - Rapid a bătut recordul de asistență în SuperLigă » Câți spectatori au fost pe Arena Națională + cum arată TOP 10 al sezonului

FCSB a jucat cu o atitudine ce-ar fi fost înfricoșătoare pentru orice adversar din Liga 1. Rapid nu a arătat determinare, voință, psihic, fotbal, nimic. FCSB a fost prea bună, Rapid prea slabă. Iar rezultatul a venit firesc, roș-albaștrii și-au demolat rivalii. Și cum fotbalul este imprevizibil, uneori pervers, calculele hârtiei fac doar deliciul chibiților înainte ca fotbaliștii să intre în arenă. Culmea este că Rapid a părut mai vie la 0-3 și după eliminarea stupidă a lui Morais, dar a fost doar un foc de paie.

Interimarul Mihai Pintilii - sau omul de la butoane de la Palat! - l-a făcut KO pe Adrian Mutu într-un moment în care giuleștenii visau atât de frumos la un nou titlu de campioană. La FCSB au fost mai mulți buni și foarte buni, la Rapid au fost mulți prea slabi, iar erorile au fost uriașe. Da, giuleștenii pot considera că ai lor au contribuit la victoria marelui rival.

Pentru că după șutul viclean al lui Kait (5) și intervenția precisă a lui Târnovanu, plus golul anulat corect la reluarea lui Dragoș Grigore (10), FCSB a lovit furios și iute. Onea (14) s-a pierdut cu firea, iar trio-ul Olaru - Popescu - Cordea a deschis balul. 

Apoi, după două prostii coroborate cu ghinion, pe axa Ioniță II - Săpunaru, Compagno (29) a dovedit încă o dată că are stofă de atacant veritabil.

VIDEO. Golul lui Compagno a stârnit controverse pe Arena Națională

Printre altele, s-a făcut diferența și la modul cum au jucat fotbaliștii care de obicei nu se văd în prim-plan, cum ar fi Șut, de exemplu, atât de important la faza golului secund și decisiv pentru matematica derby-ului. FCSB a înscris aproape din sfert în sfert de oră după ce a deschis scorul, iar Octavian Popescu (57) și-a definitivat cea mai bună prestație a sezonului după o pasă cu adevărat de gol a lui Cordea.

VIDEO. Tavi Popescu a marcat, apoi s-a „rupt”

Rapid marfar

Cel mai slab Rapid al ediției a fost trezită la realitate tocmai de un necaz, de reacția stupidă a lui Morais (70), care l-a răpus pe Cordea cu un dos de palmă peste ochi. Roș-albaștrii nu au mai avut tăria, și nici aptitudinile fizice să se ducă să-și îngenuncheze rivala, iar elevii lui Mutu au mai salvat la impresia artistică. 

Dugandzic (76) a pedepsit somnolența adversarilor, dar soarta derby-ului nu s-a mai sucit. Mutu a avut posibilitatea să vadă că Rapidul său nu este briliant. FCSB, în schimb, are șansa să-și recapete voința pentru a nu păți rușinea de a scăpa play-off-ul și, de ce nu?!, de a reintra în cărțile pentru titlu. Roș-albaștrii au sărbătorit fără limite, drept dovadă că MM Stoica a bătut palma și cu copiii de mingi ai formației.

+28 FOTO

Clasamentul actualizat din SuperLiga

Grație acestui succes, FCSB a urcat până pe locul 7, la 3 lungimi distanță de play-off, dar și cu două meciuri mai puțin disputate. Rapid rămâne pe poziția secundă și se îndepărtează de liderul Farul, care are acum un avans de 8 puncte!

FINAL. FCSB - Rapid 3-1

FCSB - Rapid. Echipele de start

  • Joyskim Dawa, un titular obișnuit până acum în echipa vicecampioanei, nu apare nici pe bancă la derby-ul din această seară, în locul lui fiind preferat Haruț. De asemenea, Tavi Popescu i-a luat fața căpitanului Florinel Coman, doar rezervă pe Arena Națională. În absența lui Coman, căpitan este Darius Olaru.
  • De asemenea, nici Malcom Edjouma nu e în lotul roș-albaștrilor. Atât el, cât și Dawa au greșit decisiv în ultimele partide.
  • Varianta oficială a FCSB-ului oferită de Mihai Pintilii: „Au apărut mici probleme înaintea jocului. Nici pomeneală, nu au fost pedepsiți. Am considerat împreună cu staff-ul medical că nu pot juca astăzi”.

     
  • Dincolo, nicio surpriză în tabăra Rapidului: Mutu trimite din primul minut formula-standard.

FCSB: Târnovanu - V. Crețu, Haruț, Tamm, Radunovic - Olaru, Șut, Oaidă - Cordea, Compagno, Oct. Popescu
Rezerve: A. Vlad - Fl. Coman, Miculescu, Omrani, Boboc, Nikolov, Pantea, Bouhenna, Radaslavescu
Antrenor: Mihai Pintilii

RAPID: Moldovan - Onea, Săpunaru, Dr. Grigore, Jr. Morais - Emmers, Al. Albu, Kait - Sefer, Luckassen, Al. Ioniță II
Rezerve: Drăghia - Al. Iacob, Ignat, Fl. Ștefan, Crepulja, A. Ciobanu, Pănoiu, Vojtus, Dugandzic
Antrenor: Adrian Mutu

Stadion: Arena Naţională (Bucureşti)
Arbitru: Colţescu Sebastian (Bucureşti) / A1: Mitruţi Daniel (Craiova), A2: Neacşu George Florin (Câmpulung Muscel) / Arbitru VAR: Petrescu Radu (Bucureşti), Arbitru AVAR: Badea Marius (Râmnicu Vâlcea)

UPDATE, ora 21:00. Scenografia galeriei FCSB: „Hrăniți-ne puterea cu ura voastră”

UPDATE, ora 20:50. Cyril Thereau, prezent la FCSB - Rapid

Cyril Thereau e prezent la derby-ul de azi cu Rapid, el a sosit la tribuna oficială cu puțin timp înainte de meci.  

  • Thereau a venit la FCSB în august 2006, pentru 700.000 de euro, de la Charleroi. A plecat pentru 2,9 milioane de euro după un an, fiind cumpărat de Anderlecht
  • Pentru FCSB a adunat 10 goluri în 25 de meciuri
  • Ulterior, a mai jucat la Anderlecht, Chievo, Udinese, Fiorentina și Cagliari

UPDATE, ora 20:00. Reporterul GSP Vlad Nedelea prezintă ultimele vești de la stadion

UPDATE, ora 19:45. Fanii Rapidului, pozați cu buletinul în mână

Susținătorii rapidiști prezenți pe Arena Națională la meciul cu Rapid s-au plâns de tratamentul la care au fost supuși de Jandarmeria Română. Cozi imense s-au creat la intrarea în sectorul giuleștenilor.

Tensiuni la porți înainte de FCSB - Rapid » Suporterii giuleșteni au acuzat noul mod în care jandarmii îi legitimează: „Ne-au dezbrăcat în cort, cu buletinul lângă noi”
FCSB - Rapid
Tensiuni la porți înainte de FCSB - Rapid » Suporterii giuleșteni au acuzat noul mod în care jandarmii îi legitimează: „Ne-au dezbrăcat în cort, cu buletinul lângă noi”

UPDATE, ora 19:30. FCSB și Rapid au ajuns la stadion. Prezență-surpriză în autocarul roș-albaștrilor

Vlad, fiul lui Alexandru Tudor care e golgheter la FCSB II, a venit și el cu echipa în autocar, deși nu face parte din lot.

UPDATE, ora 19:25. Imagini cu fanii care vin la stadion

UPDATE, ora 19:00. Șanse mari ca FCSB - Rapid să doboare recordul de asistență

Vlad Nedelea, reporterul Gazetei, susține că sunt șanse mari ca FCSB - Rapid să fie partida cu cea mai mare asistență din acest sezon de SuperLiga. Pentru asta, trebuie să fie mai mulți de 24.500 de spectatori, câți au fost la U Cluj - CFR Cluj.

UPDATE, ora 18:45. Imagini de la Arena Națională cu două ore înainte de FCSB - Rapid

UPDATE, ora 18:30. Arsenal pirotehnic depistat pe stadion

Jandarmeria a găsit mai multe materiale pirotehnice în interiorul arenei și urmează să cerceteze ilegalitățile.

În legătură cu meciul de fotbal dintre echipele FCSB și FC Rapid București, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări: 

Premergător realizării dispozitivului, pe timpul controlului specific al arenei sportive, au fost depistate mai multe materiale pirotehnice ascunse în stadion, acestea fiind ridicate în vederea confiscării și întocmirii actelelor necesare începerii cercetărilor. 

Pe această cale, atragem atenția tuturor participanților la evenimentul sportiv asupra faptului că aceste acțiuni constituie fapte de natură penală și sunt pedepsite ca atare de cadrul normativ în vigoare. 

Din aceste motive, pentru prevenirea producerii unor incidente de securitate, Jandarmeria Capitalei evidențiază din nou ca pentru acest meci de fotbal au fost dispuse măsuri speciale de control asupra tuturor persoanelor și autovehiculelor care vor intra in incinta arenei sportive.

- Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București

UPDATE, ora 18:25. Reporterul GSP, ultimele informații înainte de FCSB - Rapid: „Jandarmeria a pregătit filtre speciale pentru fani”

„Este alertă maximă în jurul Arenei Naționale, Jandarmeria a pregătit filtre speciale pentru ca în interiorul arenei să nu pătrundă materiale pirotehnice și pentru ca între fanii celor două rivale să nu existe conflicte”, a punctat Vlad Nedelea, jurnalistul GSP prezent la meci. Peste 20.000 de spectatori sunt așteptați la meci.

Citește și alte știri din Liga 1: 

Mihai Stoica vede o despărțire iminentă: „Posibil să fie capăt de linie! Eu țin la el, dar câteodată e prea nonșalant”

Croitoru, decizie radicală în privința lui Latovlevici: „Probabil va fi ultimul lui meci la FC Argeș”

Citește și:

Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după finala Ligii Campionilor » Conflictul izbucnit la final, nu s-au putut opune
Liga Campionilor
Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după finala Ligii Campionilor » Conflictul izbucnit la final, nu s-au putut opune
Londra nevralgică » 3 momente care au umbrit Wembley-ul, în seara în care britanicii erau datori cu reparația morală
Liga Campionilor
Londra nevralgică » 3 momente care au umbrit Wembley-ul, în seara în care britanicii erau datori cu reparația morală
Mutare de ultimă oră! Florentino Perez a anunțat cine semnează cu Real Madrid, imediat după finala Champions League
Liga Campionilor
Mutare de ultimă oră! Florentino Perez a anunțat cine semnează cu Real Madrid, imediat după finala Champions League

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (258)
alexh
alexh  •  07 Noiembrie 2022, 14:12
Postat de guimaraes1.0 pe 07 Noiembrie 2022, 12:35

Il confunzi cu nen'tu jiji.ti-au placut urarile pe care le-ai primit de la ai lu' mustacel?

Mustacel ți-o fi făcut ție urări. Nicidecum mie.

alexh
alexh  •  07 Noiembrie 2022, 13:58
Postat de guimaraes1.0 pe 07 Noiembrie 2022, 12:35

Il confunzi cu nen'tu jiji.ti-au placut urarile pe care le-ai primit de la ai lu' mustacel?

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

atthur
atthur  •  07 Noiembrie 2022, 12:55
Postat de stark pe 06 Noiembrie 2022, 23:45

Uitati-va la prostea asta clonat, in timp ce CFR triumfa in Europa mica DAR tine sus steagul Romaniei pe harta fotbalistica a Europei, cel putin pana la primavara, el are probleme cu Sapunaru si vorbeste despre neprezentare. Pai dupa ce ajungi cea mai slaba echipa din istoria Intertoto si esti desfiintat de Silkeborg, Aanderlecht si iti mai trage si West Ham cu echipa UNDER 12 (under dopisprezece) o zdravana insulta cu scor de neprezentare, tu vii sa razi de Sapunaru, mai ales dupa ce Rapid s-a batut singura??? Nu stiu ce fumeaza fecesebistii dar somn usor in continuare. nu va puneti alarma. Va trezim noi ! CAMPIONII!

Care "campioni" ,băi prostul satului???? Tu,după ce că ești prost cu clopote mai și semnalizezi!!!!! Ce mă interesează pe mine de ci.fi.ri-ul tău???Ești prototipul prostiei pure!!!

Vezi toate comentariile (258)
Comentează