FOTBAL  »  Superliga  »  FRF

Conducătorul din Liga 1 pe care Iftime îl propune la șefia FRF: „Nu neapărat să-l batem pe Burleanu, dar vreau competiție!”

Răzvan Burleanu, președintele FRF // foto: Imago Images
Răzvan Burleanu, președintele FRF // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat sambata, 19 martie 2022 11:23 / Actualizat sambata, 19 martie 2022 12:06

Valeriu Iftime speră ca Răzvan Burleanu să aibă un contracandidat la alegerile pentru președinția Federației Române de Fotbal. „Mă gândesc, de exemplu, la Balaj, de la CFR”, spune patronul de la FC Botoșani.

Alegerile pentru președinția FRF vor avea loc pe 12 aprilie. Răzvan Burleanu, din 2014 președinte al forului care conduce fotbalul românesc, este unicul candidat.

Valeriu Iftime, patronul de la FC Botoșani, speră ca lucrurile să se schimbe până în momentul alegerilor, iar Burleanu să aibă un oponent. Iftime îl propune pe Cristian Balaj, președintele lui CFR Cluj, în acest scop.

Ionel Ganea voia să-i opună rezistență lui Răzvan Burleanu, la șefia FRF: „Eu vreau să candidez, dar nu pot din cauza regulamentului”
FRF
Ionel Ganea voia să-i opună rezistență lui Răzvan Burleanu, la șefia FRF: „Eu vreau să candidez, dar nu pot din cauza regulamentului”

Valeriu Iftime îl propune pe Cristian Balaj pentru alegerile la șefia FRF

„Toate capetele luminoase și responsabile din fotbal ar trebui să găsim acum un candidat, chiar dacă suntem pe ultima sută de metri. Măcar unul, dar nu care să ia 3 voturi, ci să vină cu un program de guvernare la Federație. Nu e nimeni abonat în țară la domnul Burleanu, numai că nimeni nu face nimic.

Oamenii nu au altă soluție. Eu, de exemplu, mă gândesc la Balaj, ăla de la Cluj. Dacă ar fi să îl ajutăm foarte tare, cu o echipă serioasă de management... nu vreau neapărat să-l batem pe domnul Burleanu, vreau să creăm o competiție adevărată de programe.

Competiția de programe făcută de Gică Popescu, chiar Ionuț Lupescu (n.r. - principalii rivali ai lui Burleanu la alegerile din 2014, respectiv 2018), a fost un simulacru. Ei n-aveau program de dezvoltare a fotbalului, dar Burleanu da, o carte scrisă, cu tot felul de date”, a declarat Iftime la Pro X.

Cristian Balaj, fost arbitru, este din noiembrie 2021 președinte al clubului CFR Cluj. Înainte de a se înțelege cu echipa din Gruia, a fost președinte al Agenției Naționale Anti-Doping.

Valeriu Iftime explică de ce l-a votat pe Răzvan Burleanu în 2014

Din cauza opulenței din campania lui Gică Popescu. Când a venit Gică Popescu la Botoșani, au fost acolo primar, notar, îmbrăcați în costume, șampanie, covor roșu... au băut la Botoșani, apoi au plecat la Iași.

Iar când a venit Burleanu m-a chemat la un restaurant, eram eu, el și un tip care făcuse politică. I-am zis: «Ești curajos, ești formidabil, copile. Dar dacă faci 50 de voturi, ești mare». Vorbea elegant, foarte frumos.

... și ce l-a deranjat între timp la președintele FRF:

Chestiunea care m-a afectat foarte tare e că nu l-a angajat ca antrenor al naționalei pe domnul Boloni. Cred că era varianta care strângea totul, spărgea bula de neputință de acum. Am stat de vorbă cu Boloni, mi-a spus chestii care pur și simplu mi se păreau revoluționare. Iar ei i-au pus niște condiții, să-și bată joc de el!

Adunarea Generală a FRF conține spre 280 de membri și aproape toți îi sunt fideli lui Răzvan Burleanu, așa că el nu riscă să piardă postul nici măcar dacă toată Liga 1 votează împotriva lui. În alegerile de la Federație, cluburi cum sunt CFR Cluj, FCSB, Dinamo au câte un vot, la fel cum au și echipe de fotbal feminin, școli de juniori, formații din Liga 3.

VIDEO » Mesaj uluitor pentru Răzvan Burleanu: „Trebuie să înființăm fosta Cooperativă! Pe vremuri erau bani negri de îi întorceam cu lopata!”

Mai multe știri din fotbalul românesc: 

Suporterii Rapidului o ironizează pe Dinamo și anunță că vin în număr mare în „Groapă”: „Stabilim recordul de asistență”

Hermannstadt, emoții înaintea unui posibil duel cu Dinamo la baraj » Totul depinde de judecători + 3 scenarii în care decizia se va lua la TAS

Citește și:

Incredibil »  De ce și-a anulat Gigi Becali buletinul de vot
Diverse
Incredibil » De ce și-a anulat Gigi Becali buletinul de vot
Dănuț Lupu râde de selecția de la naționala României: „Dacă era român, Leo Messi nu era convocat de Edi Iordănescu la Euro”
Nationala
Dănuț Lupu râde de selecția de la naționala României: „Dacă era român, Leo Messi nu era convocat de Edi Iordănescu la Euro”
Alegeri locale 9 iunie: schimbare majoră la rezultate parțiale de la Primăria Capitalei + prezență de 130% într-o comună » Cum sunt influențate cluburile din Superligă: antrenori în campanie, patroni cu emoții
Superliga
Alegeri locale 9 iunie: schimbare majoră la rezultate parțiale de la Primăria Capitalei + prezență de 130% într-o comună » Cum sunt influențate cluburile din Superligă: antrenori în campanie, patroni cu emoții

„Oltenia” din Munchen » „În urmă cu 10-15 ani, totul era mai bine în Germania! Acum, viața e la fel ca în România”

Leonard Doroftei explică cum a slăbit 20 de kilograme într-un timp record: „Alcoolul schimbă vieți. Am avut un moment în care am luat-o razna”


Comentarii (1)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  19 Martie 2022, 13:28

Burleanu risipeste banii fotbalului romanesc ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează