FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

A confirmat: MM - Rotaru 1-0! » Managerul de la FCSB a câștigat pariul lansat de finanțatorul Craiovei

Mihai Stoica a câștigat pariul cu Mihai Rotaru / foto: Imago Images
Mihai Stoica a câștigat pariul cu Mihai Rotaru / foto: Imago Images

Articol de , - Publicat duminica, 08 ianuarie 2023 17:18 / Actualizat duminica, 08 ianuarie 2023 17:44

În vara trecută, după ce MM Stoica, managerul general al FCSB, l-a adus pe Jonas Tamm, patronul Universității, Mihai Rotaru, a spus că îi fusese propus și lui, dar personal l-a refuzat, l-a ales pe Raul Silva, și că această decizie e ca un pariu, să vadă cine a avut dreptate ♦ Primele 6 luni ale sezonului dau răspunsul: estonul a fost bun și foarte bun, în vreme ce brazilianul Raul Silva a jucat infinit mai puțin și nici nu s-a impus ca un fotbalist de top.

L-am avut pe Tamm, îl puteam semna noi, dar am considerat că nu e de primele 3 echipe. E un pariu al meu, vreau să văd cine a avut dreptate”. Declarația îi aparține lui Mihai Rotaru, patronul Universității Craiova, și a fost făcută imediat după ce FCSB l-a transferat pe Tamm.

Oltenii se aflau și ei atunci în căutarea unui stoper, dar alegerea lor s-a numit Raul Silva, iar Rotaru lansa în spațiul public un pariu virtual - cine s-a dovedit a fi mai inspirat la transferuri: el sau Mihai Stoica, managerul general al roș-albaștrilor fiind cel care l-a propus pe stoperul eston pentru a fi adus la FCSB, iar Gigi Becali a dat curs. 

Tamm îl surclasează pe Silva!

De atunci s-a disputat jumătate de sezon, iar concluzia oferită de prestațiile celor doi fotbaliști e una singură: Tamm îl surclasează pe Silva!

Comparație Liga 1:

ParametruTammRaul Silva
Meciuri199
Titular177
Minute1.620697
Goluri31

Raportul dintre cei doi în privința aparițiilor exclusiv în campionat înclină în mod clar în favoarea jucătorului de la FCSB. Are de două ori și jumătate mai multe minute jucate, s-a impus ca un titular indiscutabil. A fost în primul „11” în peste 80% dintre cele 21 de etape scurse până acum. În schimb, Raul Silva atinge un procent de numai 33% dintre meciurile Universității în Liga 1, în care a fost în formula de start.

A confirmat: MM - Rotaru 1-0! » Managerul de la FCSB a câștigat pariul lansat de finanțatorul Craiovei
Raul Silva, la balon

5e locul ocupat de Tamm în clasamentul realizat de firma de monitorizare InStat în privința fundașilor centrali în acest campionat, primii 4 fiind Yuri, Papp, Mitrea și Kolinger

14e poziția ocupată de Raul Silva în același top, el fiind și sub Armaș, Ricardinho, Larie și Mihai Popescu

Comparație în Europa: 

ParametruTammRaul Silva
Meciuri96
Titular96
Minute810570
Goluri12

În cazul competiției europene, diferențele pe cifre nu sunt atât de mari, dar tot Tamm e superior. În plus, cele 3 meciuri mai mult pe care estonul le-a bifat sunt chiar în faza grupelor, unde Raul Silva și CSU Craiova nu s-au calificat. 

Tamm a disputat în grupe fix partidele în care FCSB fie e scos rezultate pozitive, fie a avut o prestație decentă: cele două remize cu Anderlecht și meciul de la Londra, unde deși a pierdut cu West Ham, 1-3, a condus multă vreme pe tabelă.

A confirmat: MM - Rotaru 1-0! » Managerul de la FCSB a câștigat pariul lansat de finanțatorul Craiovei
Joonas Tamm / Sursă foto: Imago

- 100 de mii de euroa scăzut cota lui Raul Silva în evaluarea celor de la transfermakt din momentul în care a semnat cu Craiova și până acum, când e cotat la 900.000 de euro

+ 200 de mii de euroa urcat valoarea lui Tamm pe același site din vara trecută și până în prezent, când atinge un nivel de 800.000 de euro

Jonas Tamm, desemnat cel mai bun jucător al Estoniei

Transferul la FCSB, prestațiile foarte bune pe care le-a avut în tricoul roș-albastru, dar și faptul că a evoluat în grupele Conference League i-au adus lui Joonas Tamm o postură deosebită: a fost desemnat cel mai bun fotbalist al Estoniei pe 2022

Fundașul central are 52 de selecții, debutul său fiind în urmă cu mai bine de un deceniu, în iunie 2011, într-un amical cu Chile. Printre naționalele mari împotriva cărora a jucat, în oficiale sau meciuri de verificare, se numărăr Uruguay, Croația, Germania, Suedia, Olanda, Belgia.

7-2e raportul trofeelor câștigate Tamm-Silva, însă brazilianul are succesele într-o țară cu fotbal foarte bun, Portugalia, unde a luat Cupa și Cupa Ligii cu Braga, în vreme ce Tamm le-a bifat doar cu Flora Tallinn

Lui Tamm îi expiră contractul cu FCSB peste 5 luni

Tamm a semnat în vara trecută cu FCSB pentru un singur sezon. Teoretic, la 1 ianuarie a intrat în ultimele 6 luni de contract, practic, clubul patronat de Gigi Becali are o clauză care îi dă dreptul să activeze prelungirea înțelegerii pentru încă un an

Aceasta poate fi făcută până la ultimul meci oficial al actualului campionat, care va la finalul lunii mai. Tamm rulează pe un salariu de 150.000 de euro net pe an și a venit la FCSB după ce evoluase ultima dată în țara natală, la Flora Tallinn.

VIDEO De ce a plecat Vali Gheorghe de la FCSB: ”Voiam să mă simt mai important și să joc într-un campionat mai tare”.

Citește și alte știri din Superligă:

Cine e „Kevin De Bruyne” de la FCSB în opinia lui Mihai Stoica: „Dacă vrem neapărat să zicem asta...”

FOTO Încă o umilință pentru Strizu » Antrenorul din acte de la FCSB a fost lăsat acasă!

ANALIZĂ GSP A luat Petrescu țeapă? » Campionul transferat de CFR, vinovat la 11 goluri în acest sezon

Citește și:

Țeapă de milioane luată de UEFA » Unde a putut fi urmărită ilegal finala Ligii Campionilor
Liga Campionilor
Țeapă de milioane luată de UEFA » Unde a putut fi urmărită ilegal finala Ligii Campionilor
Cei 4 jucători de la Real Madrid care au intrat definitiv în istoria fotbalului după finala Champions League
Liga Campionilor
Cei 4 jucători de la Real Madrid care au intrat definitiv în istoria fotbalului după finala Champions League
Reporterii GSP au surprins scenele tensionate de la porțile arenei Wembley » Ce s-a întâmplat la câteva minute după finala UCL
Liga Campionilor
Reporterii GSP au surprins scenele tensionate de la porțile arenei Wembley » Ce s-a întâmplat la câteva minute după finala UCL

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (63)
emil1986
emil1986  •  09 Ianuarie 2023, 09:44

@Catalynn_. • Juristule ratat, nu e niciun fel de inventie a presei, CSA e-n titulatura clonei bolsevice. Asa se numeste CSA Steaua. In toata presa, asta este numele echipei cu 150 de suporteri in tribuna. :))

emil1986
emil1986  •  09 Ianuarie 2023, 09:27
Postat de mihai041 pe 08 Ianuarie 2023, 22:36

Ia intră tu aici, prostane, să afli cum se numea steaua în perioada 1961-1998 https://en.m.wikipedia.org/wiki/CSA_Steaua_Bucure%C8%99ti_(football) și aici să afli cum se numește echipa pe care o susții https://en.m.wikipedia.org/wiki/FCSB și mai subțire cu jignirile. Vezi că eu îți aduc și dovezi în sprijinul a ceea ce afirm. Ești prost de bubui.

Ha, ha, ha! Ce sursa-mi trimite acest habauc, wikipedia!!!! Ma, pe wikipedia poate intra oricine si modifica cum doreste, amaratule. Asta-i sursa, speeccie de mitoman??? Fugi ma cu cerul.

alexh
alexh  •  08 Ianuarie 2023, 23:34
Postat de mihai041 pe 08 Ianuarie 2023, 22:57

Ok. Erau mai multe. Mea culpa. Dar steaua nu era. Era csa steaua bucurești.1961-1998.https://en.m.wikipedia.org/wiki/FCSB. Tot acolo vei afla și numele fc fcsb-ului.https://en.m.wikipedia.org/wiki/CSA_Steaua_Bucure%C8%99ti_(football)

Din 1961 s-a numit Csa Steaua. Clubul în întregul lui, cu toate secțiile sportive se numea Csa Steaua. Orice secție, luată singură, se numea Steaua.

Vezi toate comentariile (63)
Comentează