FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFER

Slab pentru Dinamo, bun pentru Superliga! Mihai Eșanu și-a găsit rapid echipă: „Ne-am înțeles, e un portar de viitor, cu potențial”

Mihai Eșanu / Sursă foto: GSP
Mihai Eșanu / Sursă foto: GSP

Articol de - Publicat miercuri, 10 august 2022 19:59 / Actualizat luni, 22 august 2022 11:41

Mihai Eșanu și-a încheiat aventura la Dinamo, dar își va continua cariera în Superliga, la Chindia Târgoviște. Marcel Ghergu, președintele dâmbovițenilor, a confirmat transferul portarului de 24 de ani.

„Ne-am înțeles, dorim să-l legitimăm. Mâine (n.r. - vineri) urmează să fie declarat liber. Are acord de reziliere cu Dinamo. Este venit deja la Târgoviște. A fost o conjunctură că putem lua liber un portar de viitor, cu potențial. Îl cunoaștem foarte bine”, a precizat Marcel Ghergu, președintele Chindiei, pentru GSP.ro. 

Mihai Eșanu va avea serios de muncit pentru un loc în echipa de start a lui Adi Mihalcea. Cătălin Căbuz e titularul de drept, în timp ce rezerva acestuia e Dinu Moldovan. Puștiul de 17 ani Andreas Brînzea e cel de-al treilea goalkeeper din lot.

Fanii nu-l mai doreau pe Eșanu la Dinamo

Eșanu a îngropat speranțele „câinilor” în barajul cu U Cluj (0-2, 1-1), iar suporterii au făcut presiuni ca portarul să plece din Ștefan cel Mare. Ceea ce s-a întâmplat în ultimul week-end. Acum, titular între buturile roș-albilor este Denis Oncescu, 18 ani, în timp ce rezerva sa este Ștefan Fara, 21 de ani.

Astfel, Mihai Eșanu devine cel de-al optulea jucător care a retrogradat cu Dinamo în Liga 2, dar care și-a găsit contract în prima ligă. Ceilalți sunt Torje, Matei, Vlad Morar, Ivanovski, Rodriguez, Răuță și Irobiso.

Mihai Eșanu, mesaj de adio pentru Dinamo: „Vis devenit realitate”

Sâmbătă, Mihai Eșanu și-a anunțat plecarea de la Dinamo, goalkeeper-ul transmițându-le un mesaj fanilor dinamoviști. 

„Mulțumesc, DINAMO, pentru tot! A fost un vis devenit realitate și o onoare să joc la echipa pe care am iubit-o de mic. Au fost 9 ani cu de toate: victorii, înfrângeri, bucurii, lacrimi, momente de neuitat, accidentări.

Îmi pare sincer rău pentru că, uneori, evoluțiile mele nu s-au ridicat la înălțimea așteptărilor suporterilor. Aș fi vrut să rămân și să ajut să aducem Dinamo acolo unde îi este locul, dar nu a depins de mine.

Mulțumesc tuturor oamenilor care au fost alături de mine și de noi în momentele bune, dar mai ales în cele rele”, a scris Eșanu pe Instagram. Alături de mesaj, o serie de fotografii în care îmbracă echipamentul lui Dinamo.

VIDEO Ion Țiriac l-a abordat pe prim-ministrul Ciucă: „Domnu' general, vedeți cum faceți și cu Dinamo”

Citește și alte știri despre Dinamo: 

EXCLUSIV Răzvan Zăvăleanu lămurește situația incertă de la Dinamo: cum merg discuțiile cu Murad + răspunde acuzațiilor venite dinspre fani

Dinamo a început tare, apoi s-a blocat » Ce urmează pentru club într-un domeniu vital

Citește și:

Neconvocat de către Iordănescu la EURO, a plecat cu soția în Grecia » Imagini senzaționale cu fosta gimnastă
Stiri extrasport
Neconvocat de către Iordănescu la EURO, a plecat cu soția în Grecia » Imagini senzaționale cu fosta gimnastă
Mutare curioasă la Rapid » Șucu l-a adus pe fostul portar al Stelei, care tocmai a retrogradat. Fanii se amuză: „Dar Ionuț Chirilă când vine?”
Superliga
Mutare curioasă la Rapid » Șucu l-a adus pe fostul portar al Stelei, care tocmai a retrogradat. Fanii se amuză: „Dar Ionuț Chirilă când vine?”
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției
Superliga
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (9)
gregoryhf
gregoryhf  •  11 August 2022, 16:41
Postat de creeperno807 pe 10 August 2022, 22:41

Cel mai bine cotat la gafe, crescut de marele Raduta, cu prezente la u21 pe ***, plecat gratis ca si cum ar fi avut vreo perfomanta sa plece pe bani. Mare jucator!

este cel mai bun cotat la bani. bine ca a plecat gratis. si a ramas in liga 1.cam ca toti care au retrogradat dinamo.

therealreddog33
therealreddog33  •  11 August 2022, 10:46
Postat de gojgaru pe 11 August 2022, 03:11

Si tu esti dinamovist ...

De "dinamovisti" și "cunoscători" ce sunt ăștia, lasă liber un jucător de 250.000, pe care a doua zi îl ia Chindia gratis. Și nu e primul exemplu. Apoi se plâng ca nu au bani... Administratorul asta special, cu școala in Olanda, la Cruyff, nu a învățat la managementul sportiv cu care se lăuda și cum se valorifica jucătorii? Îl lăsa pe Eșanu sa apere 10-20 meciuri în B, o făcea bine și apoi îl vindeau pe min. 150.000. E oricum mai valoros decât Oncescu și Fara, care nu au deloc experienta și vor gafa și ei. E normal la vârsta asta, un portar devine cu adevărat bun după 27 ani. Dar ce știu eu, eu nu sunt expert, Bucurică și cu Iacob sunt...

therealreddog33
therealreddog33  •  11 August 2022, 10:34
Postat de gojgaru pe 11 August 2022, 03:11

Si tu esti dinamovist ...

Da. Sau Bucurica și PCH sunt de neatins?

Vezi toate comentariile (9)
Comentează