FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

EXCLUSIV A lucrat la Rapid și acum dă de pământ cu Victor Angelescu: „Escroc internațional. Devalizează clubul!”

Victor Angelescu, în stânga // foto: Imago Images
Victor Angelescu, în stânga // foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 15 iunie 2023 14:55 / Actualizat joi, 15 iunie 2023 16:15

Impresarul Florin Manea (47 de ani) face acuzații grave la adresa lui Victor Angelescu, cel care deține 30% dintre acțiunile de la Rapid: „Devalizează clubul de ani de zile”.

Fost director sportiv la Rapid, Manea s-a despărțit de clubul din Giulești în 2020. 

Insulte oribile! Istvan Kovacs, victima rasismului pe rețelele de socializare după meciul Olanda - Croația
LIGA NAȚIUNILOR
Insulte oribile! Istvan Kovacs, victima rasismului pe rețelele de socializare după meciul Olanda - Croația

Din vara lui 2022 se judecă cu rapidiștii în instanță, unde revendică 30% din suma de transfer a lui Rareș Ilie la Nice, conform unui contract de colaborare de management sportiv pe care l-a încheiat cu clubul în 2018. Acesta presupune ca impresarul să primească un bonus de succes de 30% pentru fiecare transfer făcut de Rapid.

În această dimineață, la GSP Live, Manea a avut un discurs dur la adresa unuia dintre cei doi acționari ai Rapidului, Victor Angelescu, cel care a rămas cu 30% dintre acțiuni în urma modificărilor recente din structura de conducere.

Manea acuză că Angelescu ar scoate bani din club sub formă de comisioane la vânzările de fotbaliști pe care Rapid le reușește.

Florin Manea îl acuză pe Victor Angelescu: „Fură bani!”

„Când am plecat de la Rapid, am avut o discuție și mi-a propus așa: «Facem o firmă noi doi, Florine, semnezi cu toți jucătorii și îi vindem. Pe toți de la Rapid ți-i dau ție și facem jumătate-jumătate».

Din acei 30% pe care îi am la Rareș Ilie, 15% trebuia să îi dau lui. Am mai spus-o și nu mă crede nimeni. Mi-au zis că nu au bani (n.r. - să îi plătească salariul), eu am spus că vreau 15% din viitorul transfer al lui Rareș Ilie. Și el a zis: «Nu, îți dăm 30%, ca să ne dai nouă 15 înapoi». Lui și celor care erau acolo în acel moment. (...)

Fura bani, cum a furat și la cehul (n.r. - Angelescu a fost director pe Europa al companiei cehe APS Holding)... bine, nu mai zic. Îmi pare rău că am zis asta, mă iertați domnul Angelescu. Nu vreau să zic asta (n.r. - se uită spre cameră).

Ăsta este purul adevăr. De la «cumpăna» din 2004, am decis să nu mai mint. Omit câteodată acasă, nu pot să zic chiar totul. Dar nu mai mint, spun lucrurilor pe nume. Lumea mă înjură: «Băă, iei banii de la Rapid!» Dar când auzi că un finanțator vrea să scoată bani din club nu spui nimic?”, a precizat Manea în studioul Gazetei Sporturilor.

„Cumpăna” la care face referire este arestarea din 2004 pentru implicarea în mafia fraudelor cu carduri bancare.

3 milioane de euroa plătit Nice pentru Rareș Ilie. Doar 1,8 milioane de euro au revenit Rapidului, dintre care Manea revendică 30%, adică 540.000 de euro

Florin Manea: „Rapid o să piardă 100% procesul cu mine. Probabil vom ajunge la TAS”

În continuare, Manea s-a declarat încrezător că va avea câștig de cauză în disputa legală cu Rapidul:

„Ei nu au cu ce să se apere, există un contract. Ei spun că mi-a expirat contractul în 2021 și ei l-au vândut [pe Rareș Ilie] în 2022. Da, dragii mei, dar la TAS lumea înțelege că nu poți vinde un jucător în un an sau doi. În momentul în care se produce efectul, trebuie să plătești.

Există cazuistică, de asta o să piardă 100%. Până pe 29 trebuie să depună ei întâmpinare la ce le-am trimis eu. Se judecă în România, dar probabil vom ajunge la TAS, pentru că un judecător din civil nu știu dacă înțelege ce înseamnă.

Exista la Barcelona, când a venit Neymar, unul cu 3%. Când a fost vândut la PSG pe 200 și ceva de milioane, i-a trimis Barcelona 6 milioane. Nu mai aveam contract, OK, nu mă mai plătești, dar alea rămân!”.

A lucrat la Rapid și acum dă de pământ cu Victor Angelescu: „Escroc internațional. Devalizează clubul!”
Florin Manea, în această dimineață, la GSP Live

Florin Manea: „Angelescu este periculos, te vinde la colț de stradă”

Impresarul și-a continuat războiul cu Victor Angelescu, pe care l-a numit „escroc internațional”. 

„Victor Angelescu i-a trădat pe toți din jurul lui! A luat Rapidul pe nimic, i l-a dat jumătate Nicolescu. A luat sigla aia cu 400.000 de euro. Atât! Și a luat jumătate de Rapid. Apoi l-a dat afară pe ăla cu care a început proiectul. L-a dat afară pe Burcă, l-a dat afară pe Pancu, m-a dat afară pe mine! Mă rog, s-a întrerupt contractul.

De față cu mine a zis: «Cât trăiesc eu, Daniel Niculae și Maftei nu au ce să caute la Rapid». Ia uite-i (n.r. - amândoi sunt angajați la club acum). Mi se pare un om foarte periculos, te vinde la colț de stradă ca să-și vadă el interesul, nu are nicio treabă.

Acum deține 30% dintr-un brand care crește, pe care l-a luat cu 500.000 de euro. Dacă scoate extras contabil, se vede că în 3 ani la Rapid a băgat maximum 1,2 milioane. Din punct de vedere al businessului, jos pălăria. Practic a luat cu 1,7 milioane ceva care acum face 10 milioane de euro! Sau minimum 7-8.

Gândește-te că Nicolescu este avocat și a pierdut în instanță pe un contract făcut de el. Dacă îl dădea afară după 3 ani, trebuia să îi dea 3 milioane. L-a dat afară după 3 ani și nu a văzut niciun milion. Nu știu nici dacă le-a dat banii oamenilor primarului (n.r.- la un moment dat, Liviu Goncea a deținut 48% dintre acțiuni). Deci omul este un escroc internațional, ai înțeles?”, a adăugat Manea.

Aici a intervenit moderatorul Costin Ștucan: „Faci niște acuzații dure”.

„Nu, glumesc. E o glumă a mea, știi că și ție îți spun «escroc», sau tu mie... Din punctul meu de vedere, mașinațiile machiavelice pe care le-a făcut l-au adus în poziția asta. Tot respectul. Nu l-am acuzat de nimic, eu vorbesc din ce s-a întâmplat.

Vrei să îți spun ceva? Eu chiar mi-am dat seama că-l apreciez, a fost dibace rău de tot. Cât am fost cu el, am avut o relație bună. Apoi s-a stricat puțin, că a început el să vorbească prost despre mine.

Bă, treziți-vă... Mă acuză pe mine că nu sunt rapidist, că nu știu ce. Dar eu nu am luat un leu de la Rapid! Ăsta vă devalizează de ani de zile...”, a răspuns impresarul.

Citește și:

Insulte oribile! Istvan Kovacs, victima rasismului pe rețelele de socializare după meciul Olanda - Croația

Cine e noul fotbalist de la FCSB » 3 calități și 3 defecte

Citește și:

Mutare de ultimă oră! Florentino Perez a anunțat cine semnează cu Real Madrid, imediat după finala Champions League
Liga Campionilor
Mutare de ultimă oră! Florentino Perez a anunțat cine semnează cu Real Madrid, imediat după finala Champions League
Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după finala Ligii Campionilor » Conflictul izbucnit la final, nu s-au putut opune
Liga Campionilor
Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după finala Ligii Campionilor » Conflictul izbucnit la final, nu s-au putut opune
Londra nevralgică » 3 momente care au umbrit Wembley-ul, în seara în care britanicii erau datori cu reparația morală
Liga Campionilor
Londra nevralgică » 3 momente care au umbrit Wembley-ul, în seara în care britanicii erau datori cu reparația morală

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (21)
rocky3
rocky3  •  15 Iunie 2023, 23:49
Postat de Nini pe 15 Iunie 2023, 20:06

Manea la fel ca Șumudica sunt supărați ca Rapidul a reușit fără ei.

Evident

Mondo
Mondo  •  15 Iunie 2023, 20:09

"omul este un escroc internațional, ai înțeles?” & „Nu, glumesc. E o glumă a mea" Astea poate sint glume printre puscariasi, si Becali arunca acuzatii si dupa aia spune ca a glumit. Angelescu ar trebuii sa-l dea in judecata sa-i ceara vreo 10 milioane $ pentru acuzatiile nefondate aduse in spatiu public.

Nini
Nini  •  15 Iunie 2023, 20:06

Manea la fel ca Șumudica sunt supărați ca Rapidul a reușit fără ei.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează