FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - FCSB 1-0

Vocile Gazetei » Derby-ul CFR Cluj - FCSB 1-0, comentat live pe GSP de Dan Udrea, Cătălin Țepelin și Justin Gafiuc

Vocile Gazetei la CFR Cluj - FCSB
Vocile Gazetei la CFR Cluj - FCSB

Articol de GSP - Publicat duminica, 14 iunie 2020 18:08

Derby-ul CFR Cluj - FCSB 1-0 a fost comentat live pe GSP de Dan Udrea (reporter GSP), Cătălin Țepelin (redactor șef GSP) și Justin Gafiuc (reporter special GSP). Mai jos veți găsi opiniile lor de dinaintea meciului, de la pauză și de la final.

FINAL: CFR CLUJ - FCSB 1-0

Dan Udrea: FCSB își ia adio de la titlu după un meci în care a produs cel mai bun fotbal din ultima vreme. Rezultatul e nedrept, chiar sfidător față de modul în care a arătat raportul de forțe, dar CFR și-a brevetat statutul de echipă hidoasă, dar eficientă! Până la urmă, scopul scuză mijloacele și tot ceea ce va rămâne la final va fi trofeul de campioană, nu o prestație dezamăgitoare la capitolul impresie artistică într-un derby fără spectatori!

Cătălin Țepelin: Lumea s-a schimbat, CFR și FCSB nici nu s-au clintit. Clujenii, la fel de serioși și de ordonați ca-ntotdeauna sub Petrescu. FCSB, aceeași echipă fără cap și fără coadă ca-n ultimii 3-4 ani. La Cluj a avut posesie, a avut super-ocazii și tot pe zero a rămas. 

Din minutul 60, tactica s-a schimbat din 4-3-3 în 4-1-4-1, o formulă în care până și singurul defensiv era tot ofensiv (Olaru). Strategia "pă atac", cum i-ar zice Luțu, n-a putut produce în 35 de minute nici măcar o pasă, una singură!, pentru "vârful" central Adrian Petre în ultimii 30 de metri. Pentru că asta e ADN-ul clubului gândit de Becali: nimic nu e gândit, totul e la întâmplare. Un mare zero. 

Justin Gafiuc: Cum era de așteptat, s-a topit defintiv teoria trufiei că FCSB e în cărți pentru titlu! Închiderea planetei i-a găsit conjunctural pe bucureșteni în apropierea liderului, dar partida din Gruia i-a pus pe oamenii lui Vintilă cu genunchii pe coji de nucă. Repriza secundă a arătat o echipă oaspete mai vivace, cu Moruțan alături de Man și Coman pe lista oamenilor cu potențial de a mai schimba soarta partidei, dar Arlauskis și bara au refuzat o remiză care ar fi fost nedreaptă.

 Clujul a arătat același pragmatism feroce, nicio noutate!, și mai are de trecut marele hop cu Craiova, tot acasă, peste două etape, spre a-și trece în cont al treilea titlu consecutiv. Cât despre FCSB, dacă nu ia Cupa României, are toate șansele să vadă la TV ediția viitoare a cupelor europene. Și cine mai dă atunci 20-30 de milioane de euro pe vedetele lui Becali? Asta ca să încheiem tot în notă comică, precum autogolul decisiv al lui Ovidiu Popescu!

LA PAUZĂ, CFR CLUJ - FCSB 1-0:

Dan Udrea: O repriză bună a FCSB-ului a fost stricată de sacrificatul de serviciu, Ovidiu Popescu. Dar nu postura inedită de fundaș stânga, pe care a fost folosit în premieră, l-a determinat să greșească, ci chiar cea de fotbalist profesionist. MM spunea despre el că are fizic de bodyguard. Calitățile lui sunt probabil tot cam cât ale unei gărzi de corp: agresivitate, răutate, determinare, forță

Doar că aici e fotbal, iar când o respingere simplă, cu latul, fără presiunea adversarului, se transformă într-un autogol, trebuie să te întrebi serios ce destin nefericit a făcut ca Ovidiu Popescu să ajungă fotbalist. Și ce vină are adevăratul Lampard, care trebuie să suporte povara unei comparații stânjenitoare venite din gura unui patron care îl propunea pe Ovidiu Popescu chiar și la echipa națională!

Cătălin Țepelin: Clar, cinismul CFR-ului a traversat cu bine pandemia, e intact și gata să facă noi victime. Când îl ai pe Arlauskis, îți mai trebuie doar un Popescu încălțat invers și-n rest poți juca minimalist. FCSB a fost mult mai bună în prima repriză, fără discuție, dar intră la vestiare plină de nervi. Și, știind anvergura băncii, nu va ieși de-acolo cu mai multe idei bune. Rămân tot rezolvările individuale. Cum ziceam, poate Man, poate Olaru, poate Adrian Petre ... Sau, poate, tot cinismul CFR-ului. 

Justin Gafiuc: Știți bancul acela cu țăranul care a dus o gloabă la târg, iar când a fost întrebat de ce a făcut asta cu o mârțoagă imposibil de vândut a răspuns: "Ca s-o fac de râs!"? Asta s-a întâmplat și la faza cu Ovidiu Popescu! Vintilă l-a plasat în flancul stâng pentru a-l face de bășcălie, dar asta i-a costat pe oaspeți și un autogol ridicol, demn de pus pe genericele cu Stan și Bran! E faza etalon pentru falimentul circului ambulant girat de Becali. 

Degeaba Man și Coman transpiră și caută soluții-miracol în ofensivă dacă banca tehnică și telefoanele patronului parcă lucrează pe termen lung spre a submina propria echipă!

ÎNAINTE DE CFR CLUJ - FCSB:

Dan Udrea: FCSB e echipa din Liga 1 cu cei mai mulți fundași stânga în lot, 4, dar ajunge la derby-ul cu titlul pe masă să joace cu un mijlocaș central pe această poziție. E DEFINIȚIA INCOMPETENȚEI. 

CFR e clubul care a produs cei mai mulți bani în acest sezon, peste 20 de milioane de euro, dar întârzie premeditat salariul jucătorilor pe martie (martie, ați citit bine). După care îl achită cu 3 zile înaintea derby-ului pentru titlu, sperând la o injecție de motivație pentru jucători, deși strategia a însemnat practic sustragerea de la îndeplinirea unor obligații contractuale. E DEFINIȚIA PERVERSITĂȚII. Pe scurt, CFR-FCSB înseamnă azi perversitate vs incompetență!

Cătălin Țepelin: Avancronica e cam clară: experimentați vs tineri, campioni vs pierzători, echipă solidă vs improvizații, bancă tare vs rezerve subțiri. Dar într-o lume complet impredictibilă ar fi culmea ca tocmai fotbalul să fie așa ușor de citit. De asta, și poate de dragul suspansului competiției, aș miza azi mai degrabă pe outsideri. Pe Olaru, Man sau pe Adrian Petre. 

Justin Gafiuc: Au trecut aproape 6 ani de când roș-albaștrii n-au mai pupat trei puncte în Gruia. Azi, un nou succes al lui FCSB pare să fie doar o predicție hazardată și o strategie de marketing pentru a mai menține vie lupta la titlu! 

Bucureștenii au arătat deseori ridicol în amicalele pierdute cu Voluntari și Clinceni jucate după redeschiderea planetei. În plus, la Cluj, vor merge cu variante de avarie în defensivă. Petrescu se pricepe teribil să abordeze cinic meciurile-cheie, așa că o înfrângere în fața "păpușei" Vintilă, cu sforile deciziilor ghidonate de pe telefonul patronului, ar răsturna tot ce mai înțelegem din acest fotbal și așa bulversat. Poate doar vreo invenție a cuplului Man - Coman să mai țină pe FCSB în viață pentru primul loc după jocul de azi!

Citește AICI desfășurarea meciului CFR Cluj - FCS 

Citește și:

Țeapă de milioane luată de UEFA » Unde a putut fi urmărită ilegal finala Ligii Campionilor
Liga Campionilor
Țeapă de milioane luată de UEFA » Unde a putut fi urmărită ilegal finala Ligii Campionilor
Cei 4 jucători de la Real Madrid care au intrat definitiv în istoria fotbalului după finala Champions League
Liga Campionilor
Cei 4 jucători de la Real Madrid care au intrat definitiv în istoria fotbalului după finala Champions League
Reporterii GSP au surprins scenele tensionate de la porțile arenei Wembley » Ce s-a întâmplat la câteva minute după finala UCL
Liga Campionilor
Reporterii GSP au surprins scenele tensionate de la porțile arenei Wembley » Ce s-a întâmplat la câteva minute după finala UCL

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (37)
florar
florar  •  14 Iunie 2020, 22:07
Postat de skins_berceni pe 14 Iunie 2020, 21:16

Justin Gafiuc, știi bancul ăla cu jurnalistul profesionist și cancan-istul ieftin?

Cică Țepelin doua puncte și apoi Gafiuc!!!! Ba,daca erați la BAC cădeați!!!!

267911416890124
Daniel Cara  •  14 Iunie 2020, 20:49

Becali a pierdut de mult timp contactul cu realitatea. Este mintit de apropiati si impresari precum Ceausescu in ultimii ani. In scurt timp o sa ajunga si el la momentul Targoviste. Clubul armatei o sa revina in cativa ani si amintirea parcursului FCSB va fi doar un exemplu de management dement si norocos cateodata. Adio FCSB.

892909994110655
Radulescu Horatiu  •  14 Iunie 2020, 19:43

Eu cred că Steaua a depus armele,sunt convins că au realizat că nu au șanse reale la titlu.Prezența lui Vlad în poartă,pierderea de jucători,niciun transfer făcut care să întărească echipa,astfel încât să începi un asalt pentru câștigarea titlului,arată clar că totul este jucat.

Vezi toate comentariile (37)
Comentează