FOTBAL  »  NATIONALA  »  LIGA NAȚIUNILOR

Chiricheș, Niță și Răzvan Marin, puncte fixe. În rest, OUT! » Cum arată echipa probabilă a României pentru meciul cu Bosnia

Pentru meciul din Bosnia în primul 11 se vor mai regăsi doar 3-4 jucători din meciul cu Muntenegru // foto: Alexandra Fechete
Pentru meciul din Bosnia în primul 11 se vor mai regăsi doar 3-4 jucători din meciul cu Muntenegru // foto: Alexandra Fechete

Articol de , - Publicat luni, 06 iunie 2022 07:15 / Actualizat luni, 06 iunie 2022 09:11

Pentru meciul de mâine cu Bosnia, selecționerul României, Edi Iordănescu, plănuiește să trimită în teren o echipă complet diferită față de coșmarul din Muntenegru.

  • Următorul meci al României va fi marți, de la ora 21:45, în Bosnia. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizată pe Antena 1
  • GSP a deplasat o echipă de 4 jurnaliști la Zenica. Vlad Nedelea, Viorel Tudorache, Raed Krishan (foto) și Iosif Popescu (video) transmit din Bosnia cele mai tari informații pentru cititorii Gazetei.

După jocul jalnic din meciul cu Muntenegru, este de așteptat ca selecționerul să schimbe complet primul „11” pentru confruntarea cu Bosnia, programată mâine seară, pe Arena Sport din Zenica. Oricum Edi Iordănescu avea în plan să apeleze la sistemul de rotație a jucătorilor încă de la alcătuirea lotului. 

„Jucătorii români nu sunt obșinuiți să joace din trei în trei zile la intensitate maximă, iar mulți dintre ei nu au jucat constant la echipele de club și nu sunt pregătiți fizic pentru un astfel de ritm”, au explicat oameni din interiorul naționalei.

Doi lideri ai României vor să se retragă din „națională”! Butoi de pulbere după umilința din Muntenegru
Liga Națiunilor
Doi lideri ai României vor să se retragă din „națională”! Butoi de pulbere după umilința din Muntenegru

Iulian Cristea, suspect de ruptură de ligamente

Titularizat la închidere, la Podgorica, Iulian Cristea a ieșit din calculele pentru următoarele trei meciuri, cu Bosnia, Finlanda și Muntenegru, din cauza unei accidentări grave suferite la genunchiul stâng. 

Stoperul de la FCSB, înlocuit în minutul 13, este suspect de ruptură a ligamentelor încrucișate și riscă să fie indisponibil 6 luni. 

Variantele lui Edi pentru postul de mijlocaș defensiv, la Zenica, sunt Alexandru Crețu, cel care l-a și înlocuit sâmbătă pe Cristea, Marius Marin și debutantul Nicolae Păun, care nu s-au aflat în lotul de 23 pentru meciul din Muntenegru.

Vlad Chiricheș, punct fix

Selecționerul urmează să se decidă azi asupra modificărilor. Singurele puncte fixe par să fie Niță, în poartă, Chiricheș, și probabil Răzvan Marin. 

În defensivă vor apărea, mai mult ca sigur, Manea, Burcă și Camora, jucătorii campioanei CFR Cluj, care au jucat ultimul meci pe 15 mai, acel 2-1 cu CSU Craiova, decisiv pentru titlu.

Denis Alibec, titular

La mijloc, sunt șanse mari să sară din schemă Darius Olaru și să revină în echipa de start Cicâldău, care la Podgorica a intrat în minutul 78, în locul lui R. Marin. Atacul va fi total schimbat! 

Ivan, Tănase și Mihăilă au dezamăgit crunt la Podgorica, iar Edi va apela la Alibec, care a arătat un tonus bun pe finalul meciul cu Muntenegru. În condițiile în care nici Maxim, nici Mitriță n-au mișcat lucrurile în repriza secundă, soluțiile pe benzi ar fi Sorescu, Hanca și Tavi Popescu.

Echipa probabilă pentru meciul cu Bosnia: Niță - Manea, Chiricheș, Burcă, Camora - Cicâldău, M. Marin, R. Marin - Sorescu (Hanca), Alibec, Oct. Popescu

Bosnia, 9 meciuri consecutive fără victorie acasă în oficiale

România se prezintă cu moralul serios afectat la partida cu Bosnia, de la Zenica. Însă nici gazdele nu trec printr-o perioadă prea bună, când vine vorba despre meciurile disputate pe teren propriu. 

Dzeko și compania nu au mai câștigat de aproape 1.000 de zile vreo partidă oficială acasă. Mai exact, pe 7 iunie, ziua meciului cu România, se împlinesc 969 de zile de la ultima victorie obținută de bosniaci în fața propriilor suporteri, 4-1 cu Finlanda, pe 12 octombrie 2019, în preliminariile CE 2020. 

De atunci, a înregistrat șase înfrângeri și trei egaluri.

Chiricheș, Niță și Răzvan Marin, puncte fixe. În rest, OUT! » Cum arată echipa probabilă a României pentru meciul cu Bosnia

Mai multe știri despre echipa națională:

Din Muntenegru, la bâlci! » Ce au găsit „tricolorii” la Zenica

Mihai Stoichiță, prima ieșire publică după dezastrul din Muntenegru: „Mi-a spus și Savicevic. Au fost niște discuții în vestiar la ei”

Citește și:

Începe războiul între FCSB și CSA! UEFA a actualizat lista: cine spune că este Steaua București
Superliga
Începe războiul între FCSB și CSA! UEFA a actualizat lista: cine spune că este Steaua București
Penalty SCANDALOS dictat la barajul pentru promovarea în Liga 2: „Venea și urla la jucători!” » Iureș la final: arbitrii s-au baricadat la vestiare
Liga 2
Penalty SCANDALOS dictat la barajul pentru promovarea în Liga 2: „Venea și urla la jucători!” » Iureș la final: arbitrii s-au baricadat la vestiare
Rezultat șoc în optimi la Roland Garros! 6-0, 6-0 în 40 de minute
Tenis
Rezultat șoc în optimi la Roland Garros! 6-0, 6-0 în 40 de minute

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (68)
pErsanu02
pErsanu02  •  18 Iunie 2022, 17:08

Îmi înțeleg rolul de formator de jucători. - Valeriu Iftime, pentru GSP.ro. Nu ne mai facem bine

pErsanu02
pErsanu02  •  17 Iunie 2022, 22:29
Postat de MaxiP pe 06 Iunie 2022, 14:16

Eu am dat 2 nume care ar merita încercate din lipsa de altceva, categoric nu sunt ideali, dar nici nu poți continua cu Alibec. Da, putem încerca fără atacant, corect, s-a încercat cică cu Muntenegru. Tănase n-a părut pentru un astfel de rol. Deși, e drept, când joci cu vârf fals, dacă nu îl pui în valoare, nimeni nu va părea potrivit, ca în momentul în care îl joci cu mingi lungi ca nu poți lega 2 pase la mijloc, nu mai e vârf fals.

Maestre , alibec nu a confirmat nicaeiri ... la Astra a confirmat doar pentru ca se juca turca , avea un asa zis mare jucator in Budescu , care isi batea joc de munca colegilor si incerca cornerele pe poarta , cornere care in anglia se aplauda ... Alibec a avut fizic si cam atat, si tinea de minge. Dar si fundasi de doi lei ... ca daca stateai pe piciorul lui de baza nu mai trecea niciodata de tine ... Alibec n-are ce sa caute la nationala , Ivan la fel ... si mai sunt multi ..

marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  07 Iunie 2022, 13:10

Hai Romania !!! Atac Popescu, Puscas , Alibec ! Restul nu conteaza ! Se contureaza Nationala ! Rupem tot !!! Echipa Castigatoare nu se schimba !!!

Vezi toate comentariile (68)
Comentează