FOTBAL  »  NATIONALA  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Dezvăluire după 17 ani, de la meciul de coșmar cu Danemarca: „Cernat să recunoască acum!”

Articol de - Publicat luni, 14 decembrie 2020 00:30 / Actualizat luni, 14 decembrie 2020 09:17

Dorinel Munteanu e dezamăgit că i s-a pus în cârcă ratarea calificării la Euro 2004 și spune că nu va uita niciodată acel meci cu Danemarca.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

Au trecut 17 ani și 3 luni de la meciul de coșmar de la Copenhaga, când nordicii egalau în prelungirile partidei și îi eliminau pe „tricolori” din cursa pentru turneul final din Portugalia.

În minutul 93:13, Bratu ratează singur cu portarul, Dorinel Munteanu bate cornerul. Centrează repede la prima bară. Danezii pornesc atacurile. „O ultimă fază!” spunea Vlad Enăchescu la microfonul TVR. E minutul 94:35, Laursen rămâne singur cu Bogdan Lobonț și marchează pentru 2-2.

Dorinel Munteanu: „Faza asta mă va urmări toată viața!”

La aproape două decenii, Dorinel vorbește despre acel meci, fiind încă supărat și dezamăgit pentru ce s-a întâmplat în acel septembrie 2003. „N-o să uit niciodată. Sunt foarte puternic și o duc toată viața! Faza asta mă va urmări toată viața!”, spunea Munteanu la „Prietenii lui Ovidiu”.

„Acel corner a fost executat repede pentru că n-aveam niciun jucător spre mine! Cernat cred că poate să recunoască acum că l-am chemat spre mine să facem corner scurt... D-aia am centrat în afara porții. O spun cu sinceritate, atunci trebuia să iau o altă decizie. Uitați-vă la meci și veți vedea că după corner, mingea e pusă de portar, a repus-o, a degajat, dar până la gol a trecut un minut. Și a ieșit de trei ori afară. De ce e vina mea? Inclusiv nea Puiu a dat în mine atunci. În fine! Am luat-o pe cârca mea”, a dezvăluit Dorinel Munteanu.

După eram rupți și dezamăgiți. Nea Puiu nu mi-a zis nimic după meci, în cabină, dar eu voi avea tot timpul vina pentru cornerul de la Copenhaga... Asta e!
- Dorinel Munteanu, fost internațional

Dorinel Munteanu: „Nu mi-e frică de nimeni... Vreau să am liniște”

Dorinel crede după 17 ani că au existat persoane importante care i-au vrut răul. Face trimitere la frații Becali, dar nu le pronunță deloc numele.

„Nu mi-e frică de nimeni... Vreau să am liniște. Acea necalificare s-a pus în cârca lui Dorinel Munteanu, care și-așa nu era agreat de unii din jurul echipei naționale! Nu mai vreau să mai intru în polemici, erau oameni influenți în fotbalul românesc. Această acuzație, sau poate reproș, a fost lansată de doi oameni foarte influenți din fotbalul românesc", a mai spus fostul internațional.

Eu nu m-am plâns toată viața! Împăcarea mea a fost că selecțiile au fost pe merit la echipa națională, pe meritul exclusiv al meu. L-am avut impresar pe nea Mircea Petescu și după transferul la Koln am avut un impresar german.
- Dorinel Munteanu, fost internațional

Citește și:

EXCLUSIV Cosmin Contra la FCSB? Fostul antrenor al lui Dinamo a dat cărțile pe față în studioul GSP: „Asta am în minte”

EXCLUSIV Cu Giovanni Becali la masa negocierilor pentru un transfer de top: „Ce-ai zis, bre?! Ăștia unde sunt?"

Citește și:

Neconvocat de către Iordănescu la EURO, a plecat cu soția în Grecia » Imagini senzaționale cu fosta gimnastă
Stiri extrasport
Neconvocat de către Iordănescu la EURO, a plecat cu soția în Grecia » Imagini senzaționale cu fosta gimnastă
Mutare curioasă la Rapid » Șucu l-a adus pe fostul portar al Stelei, care tocmai a retrogradat. Fanii se amuză: „Dar Ionuț Chirilă când vine?”
Superliga
Mutare curioasă la Rapid » Șucu l-a adus pe fostul portar al Stelei, care tocmai a retrogradat. Fanii se amuză: „Dar Ionuț Chirilă când vine?”
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției
Superliga
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (22)
cineva
cineva  •  14 Decembrie 2020, 20:36
Postat de portardelegenda pe 14 Decembrie 2020, 14:54

Stimate domn cineva . 1 Nu l-am votat , era doar o figura de stil , si nici nu-l voi vota vreodata 2 Dvs nu trebuie sa interpretati mot a mot . Ca sa va traduc trebuia sa se impuna in fata unui Cernat care nu cred ca i ar fi comentat . Jucatorii de calibru dau directia in teren . Problema lui este ca desi a fost un mare jucator are nu are ,,sânge " de lider. Un profesionist stie despre ce vorbesc. Cu stima

Apreciez raspunsul civilizat

853246084756615
Marcel Popa  •  14 Decembrie 2020, 19:48

Urs Mayer a pus frana nationalei ,Dorinel nu are nici o vina. Dorinel a fost un jucator care a dat totul atunci cand a jucat la nationala si nu numai.A plecat din divizia C si a ajuns sa joace in Germania asta spune multe cine a fost Dorinel.

catalin_cj
catalin_cj  •  14 Decembrie 2020, 16:17
Postat de iobag pe 14 Decembrie 2020, 14:18

Eu nu tin minte cand s a dat vina pe dorinel pt ratarea calificarii. Tin minte ca s a dat vina pe terenul de liga 5 cu care am jucat la bucuresti si pe urs meier care a dat un penalty inventat danezilor si a prelungit meciul pana au marcat. Ne au macelarit arbitrii anul ala si cu danezii si cu norvegienii. Pacat de generatia pe care o aveam.

Toata lumea a sarit pe el.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează