FOTBAL  »  NATIONALA  »  ISLANDA - ROMÂNIA

VIDEO+foto Rădoi, anunț războinic înaintea meciului cu Islanda: „E o revanșă, vrem la Mondial!”

Islanda - România. Mirel Rădoi, toate detaliile înainte de meci +34   FOTO
Islanda - România. Mirel Rădoi, toate detaliile înainte de meci

Articol de - Publicat miercuri, 01 septembrie 2021 21:30 / Actualizat joi, 02 septembrie 2021 00:09

Islanda - România, meci din a 4-a rundă a preliminariilor Campionatului Mondial, a fost prefațat de selecționerul Mirel Rădoi și de mijlocașul Răzvan Marin. 

  • Islanda - România se dispută joi, 2 septembrie, de la ora 21:45. Partida poate fi urmărită în format liveTEXT pe GSP.ro și în direct la ProTV.
  • Theodor Jumătate, șeful departamentului fotbal internațional al Gazetei, și fotoreporterul Cristi Preda sunt în Islanda alături de „tricolori” și transmit cele mai importante informații.

Programul tuturor partidelor din preliminariile CM - Europa

Rădoi a pus accentul pe noțiunea de revanșă, după ce s-a întâmplat în toamna anului trecut, când Islanda a învins-o pe România, scor 2-1, în semifinala „barajului” pentru Euro 2020. 

„Tricolorii” au fost eliminați astfel din cursa pentru turneul final care s-a ținut în această vară și la București.

De asemenea, selecționerul a afișat un optimism debordant pe toată durata convorbirii cu ziariștii prezenți în Islanda, refuzând să vorbească despre un posibil eșec suferit mâine seară.

VIDEO. Conferința susținută de Mirel Rădoi și Răzvan Marin:

Mirel Rădoi:

  • „Cu noul lor antrenor de la U21 (n.r. - Arnar Vidarsson) se schimbă strategia, cheia meciului, față de anul trecut. E o echipă mai bună, chiar dacă sunt mulți tineri. Nu pot vorbi de un singur jucător, toți sunt valoroși”
     
  • „Le-am spus jucătorilor că mi-am dorit Islanda la tragerea la sorți. Cred că vor reuși până la ora jocului să-i fac pe jucători să înțeleagă importanța meciului. Pentru mine e o revanșă. Am rămas acasă la Euro, acum vrem să mergem la Mondial!”
     
  • „Ar fi o victorie de moral pentru noi. Va fi important cum gestionăm partida după minutul 60. În ultimele 8 partide, ei au încercat să mențină același ritm din punct de vedere fizic, pentru noi a părut o problemă, pentru că n-am reușit să avem un parcurs identic din primul și pănă în ultimul minut. Când obosim, nu mai avem nici calitate tehnică și pierdem foarte multe mingi”
     
  • „Nu mă gândesc la înfrângere, nu accept această idee!”
     
  • „Eu nu știu cine sunt impresarii jucătorilor, am o stabilitate financiară suficient de bună încât să nu mă gândesc la astfel de lucruri”
     
  • „Poate fi un mare avantaj pentru noi dacă vom reuși să câștigăm, pentru partidele care urmează, și pentru jocurile din lunile următoare. Neavând experiență, nu putem gestiona foarte bine problemele”
     
  • „De cele mai multe ori, 60% dintre informațiile pe care le știi despre adversar le ții pentru tine. Nu le poți spune jucătorilor foarte multe la ședințe, pentru că își pierd interesul după 15 minute”
     
  • „Sper să aibă și selecționerul lor nevoie de timp atât cât am avut și eu de acomodare (râde - n.r. ambii au fost promovați de la naționalele de tineret”
     
  • „Când am fost instalat, știam că lucrurile sunt la un alt nivel, rapiditatea jocului, intensitatea duelurilor, forța, ritmul de joc. Toate diferă. Procesul de integrare e foarte complex. Trebuie făcut foarte rapid și riști ca rezultatele sau jocul spectaculos să nu meargă în același timp. Am riscat, dorind să ne iasă ambele. Să sperăm că mâine seară e timpul să adunăm și puncte”

Trebuie să fim consistenți și sper să câștigăm la final. Sper ca jucătorii tineri să se adapteze cât mai rapid și să facem o treabă bună în aceste 3 jocuri. Ne va fi greu dacă nu vom pune în practică ce lucrăm la antrenamente
Răzvan Marin, mijlocaș România

Din păcate, atât s-a putut anul trecut, când n-am mers la Euro după jocul cu Islanda. Dar sperăm să ne luăm revanșa acum
Răzvan Marin, mijlocaș România

Dacă voi juca, voi fi montat 100%. Partida de mâine e cea mai importantă, sperăm să obținem un rezultat pozitiv și să avem 9 punte din aceste partide
Răzvan Marin, mijlocaș România

Corespondență din Islanda, de la șeful departamentului de fotbal internațional, Theodor Jumătate

Imagini de la antrenamentul României în Islanda:

+30 FOTO

Islanda - România. Șanse mici să ne calificăm la Mondialul din 2022

Suntem în plină campanie pentru accederea la Campionatul Mondial din Qatar, care va avea loc în noiembrie și decembrie 2022, adică peste un an și jumătate. 

Singura variantă prin intermediul căreia am putea să ne calificăm sunt preliminariile, dar am ratat startul în grupa din care facem parte. Ne-a bătut Armenia și după 3 etape suntem doar pe locul 4. 

Doar prima poziție merge direct la Mondial, în vreme ce ocupantele locurilor secunde vor fi la baraj. Tot la baraj mai au acces încă două echipe grație Ligii Națiunilor, însă România nu are nicio șansă fiindcă nu a câștigat grupa din care a făcut parte. 

De exemplu, Ungaria, care s-a impus într-o serie complicată, cu Serbia, Turcia și Rusia, poate prinde barajul pentru Qatar datorită Nations League. 

Dacă nu vom fi nici anul viitor la CM, atunci vom bifa nu mai puțin de 6 ediții consecutive la care nu luăm parte. Ultima a fost în 1998, în Franța, când am ieșit și din grupă.

România va juca meciul cu Islanda cu fani în tribune

Câteva sute de români stabiliți în Islanda îi vor încuraja pe „tricolori” pe stadion, prețul unui bilet ajungând și la 7.500 de coroane, echivalentul a 50 de euro.

Românii din Islanda, plecați de mult timp din țară și stabiliți în Atlanticul de Nord, la 3.700 kilometri de casă, vor să vadă echipa națională. Și se bucură că „tricolorii" s-au întors la Reykjavik după un an, sperând să se revanșeze acum pentru eșecul din 8 octombrie 2020, 1-2 în semifinala barajului pentru Euro.

Chiar dacă UEFA nu dă dreptul fanilor oaspeți să călătorească și să asiste la meciurile din septembrie, în preliminariile europene pentru CM 2022, noi vom avea o mică galerie pe „Laugardalsvöllur”.

„Vom fi 500 pe stadion”, spunea unul dintre compatrioți marți seară, la sosirea naționalei la hotelul Grand Reykjavik. Spunea că e serios, dar râdea șugubăț, nu știai dacă nu încearcă o farsă.

2.300 de românilocuiesc și trăiesc în acest moment în întreaga Islandă

Lotul României pentru meciul cu Islanda

  • PORTARI: Marian Aioani (Farul Constanța, 0/0), Florin Niță (Sparta Praga/Cehia, 6/0), Andrei Vlad (FCSB, 1/0);
     
  • FUNDAȘI: Mario Camora (CFR Cluj, 4/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo/Italia, 64/0), Virgil Ghiță (Farul Constanța, 0/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 10/1), Ionuț Nedelcearu (Crotone/Italia, 15/2), Andrei Rațiu (Huesca/Spania, 0/0), Adrian Rus (Fehervar/Ungaria, 6/0), Alin Toșca (Gaziantep F.K./Turcia, 25/0);
     
  • MIJLOCAȘI: Alexandru Cicâldău (Galatasaray/Turcia, 14/2), Andrei Cordea (FCSB, 0/0), Ianis Hagi (Glasgow Rangers/Scoția, 18/1), Dennis Man (Parma/Italia, 9/1), Marius Marin (Pisa/Italia, 0/0), Răzvan Marin (Cagliari/Italia, 30/2), Dragoș Nedelcu (Fortuna Dusseldorf/Germania, 2/0), Darius Olaru (FCSB, 1/0), Dorin Rotariu (Ludogoreț/Bulgaria, 10/1), Deian Sorescu (Dinamo București, 2/0), Nicolae Stanciu (Slavia Praga/Cehia, 42/10);
     
  • ATACANȚI: Denis Alibec (CFR Cluj, 19/2), Denis Drăguș (Standard Liege/Belgia, 2/0), Jovan Markovici (Universitatea Craiova, 0/0).

Când și cu cine joacă România în septembrie

Data + oraLoculMeciul
2 septembrie, 21:45ReykjavikIslanda - România
5 septembrie, 21:45BucureștiRomânia - Liechtenstein
8 septembrie, 21:45SkopjeMacedonia - România

Toate partidele pot fi urmărite în format liveTEXT pe GSP.ro și în direct la ProTV.

Corespondență din Islanda. Reporterii GSP au fost la antrenamentul Islandei

Citește mai multe știri de actualitate:

Tensiune înainte de Islanda - România! Un bărbat a amenințat că distruge nocturna cu arme de foc!

Dorinel Munteanu dezvăluie cele mai mari probleme ale naționalei lui Rădoi: „Primim goluri foarte ușor, marcăm foarte greu”

Citește și:

Începe războiul între FCSB și CSA! UEFA a actualizat lista: cine spune că este Steaua București
Superliga
Începe războiul între FCSB și CSA! UEFA a actualizat lista: cine spune că este Steaua București
Penalty SCANDALOS dictat la barajul pentru promovarea în Liga 2: „Venea și urla la jucători!” » Iureș la final: arbitrii s-au baricadat la vestiare
Liga 2
Penalty SCANDALOS dictat la barajul pentru promovarea în Liga 2: „Venea și urla la jucători!” » Iureș la final: arbitrii s-au baricadat la vestiare
Rezultat șoc în optimi la Roland Garros! 6-0, 6-0 în 40 de minute
Tenis
Rezultat șoc în optimi la Roland Garros! 6-0, 6-0 în 40 de minute

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (31)
dubluv
dubluv  •  02 Septembrie 2021, 13:54
Postat de cornelconasu pe 02 Septembrie 2021, 13:08

Iar românii vor să pleci pentru că ești incompetent și arogant ! Să nu pleci cu ”mâna goală”, ia la pachet și pe Stichiță și Dică și mergeți departe unde nu vă știe nimeni !!!

nu chiar toti romanii. Mie imi place antrenorul Radoi.

10224031471606630
George Lica  •  02 Septembrie 2021, 13:31

Nu sper la 9 puncte in aceste 3 meciuri, cu un antrenor fantezist si un lot ciudat, cu jucatori ce nu au demonstrat mare lucru pana acum...

cornelconasu
cornelconasu  •  02 Septembrie 2021, 13:08

Iar românii vor să pleci pentru că ești incompetent și arogant ! Să nu pleci cu ”mâna goală”, ia la pachet și pe Stichiță și Dică și mergeți departe unde nu vă știe nimeni !!!

Vezi toate comentariile (31)
Comentează