FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U23

Mirel Rădoi și Marco Dulca, conferință de presă înainte de Honduras - România: „Știm deja 9 dintre titulari” + Hondurienii, neînfricați: „Nu avem presiune”

Mirel Rădoi și Marco Dulca // foto: frf.ro
Mirel Rădoi și Marco Dulca // foto: frf.ro

Articol de GSP - Publicat miercuri, 21 iulie 2021 12:31 / Actualizat miercuri, 21 iulie 2021 14:18

Mirel Rădoi (40 de ani), antrenorul echipei naționale olimpice de fotbal a României, a susținut o conferință de presă înainte de primul meci din grupă, cu Honduras U23.

Selecționerul s-a prezentat la evenimentul media alături de mijlocașul Marco Dulca, iar cei doi au răspuns întrebărilor adresate de jurnaliști.

Rădoi a dezvăluit că știe deja nouă dintre titularii pentru partida cu Honduras, care va avea loc joi, 22 iulie, de la ora 14:00. Totodată, Rădoi anunță că-și va păstra principiile jocului ofensiv și la Jocurile Olimpice, dar și că o vede pe Coreea de Sud drept favorită la primul loc în grupă.

Mirel Rădoi, înainte de Honduras - România

În continuare, cele mai importante declarații ale selecționerului, conform frf.ro:

  • „Mai avem două posturi de clarificat pentru titularizare, în rest știm echipa pentru mâine. Mai avem antrenamentul din această seară, iar mâine la prânz vom definitiva primul 11. În mare, însă, cunoaștem echipa de start, în urma rapoartelor noastre, în urma pregătirii din țară și de aici, din Japonia.
  • După rapoartele fizice pe care le avem, vom păstra principiile noastre de joc. Dar va trebui să alternăm momentele când facem presing și când ne retragem, pentru că e o temperatură diferită, o umiditate mult mai mare, iar jucătorii nu sunt la cel mai înalt nivel de pregătire, firește. Totuși, așa a fost și înainte de EURO U21 din 2019, am fost echipa cu cele mai puține zile de pregătire și cel mai mic coeficient UEFA și am devenit surpriza competiției. Sper să se întâmple la fel.
  • După cele 10 partide disputate de Honduras pe care le-am analizat, pot spune că e o echipă care are automatisme foarte bune pentru dezvoltarea jocului în zonele 2 și 3, dacă o lași să paseze. În schimb, este o echipă care în momentul posesiei se deschide, așa că dacă reușim să recuperăm mingea foarte sus o putem prinde dezorganizată.
  • Honduras are jucători foarte creativi de la mijloc în sus, dinamici. În ultima treime încearcă să creeze ocazii doar prin calitatea fotbaliștilor, fără automatisme și principii. Caută un-doi-uri sau șuturi, situații de unu contra unu pentru dribling. În plus, ce face Honduras și e important pentru orice echipă, termină foarte repede orice acțiune. E un lucru de învățat pentru că, dacă pierzi mingea și acțiunea nu e terminată, riști să fii prins de adversar.
  • Coreea de Sud e favorită la locul 1 în această grupă pentru că au avut nevoie de mai puțin timp să se adapteze la fusul orar, cunosc particularitățile acestei zone unde jucăm, formează un lot foarte competitiv și puternic. Totodată, selecționerul lor este foarte bun. Celelalte 3 echipe cred că ne vom lupta pentru poziția secundă în grupă.
  • Practic, cine câștigă în meciul Honduras-România are foarte mari șanse să termine pe locul 2 în grupă. Dar Noua Zeelandă poate fi marea surpriză, se cunosc foarte puține informații despre această echipă, în platforma de monitorizare video există doar două partide amicale disputate de ei, iar din acele partide doar un jucător e în lotul de aici”.

Ce a declarat Marco Dulca înainte de Honduras - România: 

E o presiune care trebuie să recunoști că nu e deloc plăcută, să stai tot timpul închis în hotel, să faci zilnic teste. Dar ne-am obișnuit deja în ultimii 2 ani. Poate cu rămânerea doar în hotel nu eram chiar obișnuiți, ne-am fi dorit măcar o plimbare, dar ne gândim doar la meciul de mâine, ne adaptăm.

Suntem o echipă tânără și venim de departe, dar chiar dacă favorită e Coreea de Sud în grupă, nu e deja câștigătoarea grupei. Noi vom lupta pentru șansa noastră pentru că se califică mai departe două echipe. Suntem motivați și vom încerca să avem un parcurs cât mai lung în competiție.

- Marco Dulca, România U23 & Chindia

A patra calificare consecutivă pentru Honduras

„Pentru noi nu e nicio presiune, e a patra calificare consecutivă, muncim de multă vreme pentru a fi aici, nu există presiune. Pentru România e ceva nou să fie aici. Pentru noi noutatea e că avem jucători noi, diferiți. Cred că va fi totul complet nou. 

Fanii cred că vor fi foarte mândri de noi, foarte fericiți că ne vor vedea. Vom face tot ce ține de noi pentru a ne prezenta bine pe teren, ne dorim să ne calificăm, dar trebuie să o luăm pas cu pas”, a declarat atacantul hondurian Douglas Martinez, care evoluează în MLS, la Salt Lake.

Totul despre Honduras

Honduras a obținut în martie a patra calificarea consecutivă la Jocurile Olimpice, după ce a jucat finala turneului de calificare, pierdută la penalty-uri cu Mexic (1-1 după timpul regulamentar, 4-5 după penalty-uri).

Naționala lui Miguel Falero a avut jucători care evoluează în SUA, Honduras, Panama și Chile, dar și un fotbalist legitimat în Serie B, la Reggina. Cel mai bine cotat jucător e atacantul Douglas Martinez (23 de ani, Real Salt Lake City), care valorează 600.000 de euro.

De la naționala de seniori, Falero ar putea să mizeze și pe extrema Alberth Elis (25 de ani, Boavista).

Programul României la Jocurile Olimpice

  • 22 iulie: Noua Zeelanda - Coreea de Sud, Honduras - România (ora 14:00, ora României)
  • 25 iulie: Noua Zeelanda - Honduras, România - Coreea de Sud (ora 14:00, ora României)
  • 28 iulie;  România - Noua Zeelandă (ora 11:30, ora României), Coreea de Sud - Honduras

Lotul României pentru Jocurile Olimpice:

  • PORTARI: Marian Aioani (Farul Constanța), Mihai Popa (Astra), Ștefan Târnovanu (FCSB);
  • FUNDAȘI: Andrei Rațiu (Villarreal/Spania), Ricardo Grigore (Dinamo București), Andrei Chindriș (FC Botoșani), Virgil Ghiță (Farul Constanța), Alexandru Pașcanu (Ponferradina/Spania), Radu Boboc (Farul Constanța), Florin Ștefan (liber);
  • MIJLOCAȘI: Andrei Ciobanu (Farul Constanța), Marius Marin (Pisa/Italia), Marco Dulca (Chindia Târgoviște), Alexandru Dobre (Dijon/Franța), Valentin Gheorghe (Astra), Ion Gheorghe (FC Voluntari), Tudor Băluță (Brighton/Anglia), Antonio Sefer (Rapid București), Ronaldo Deaconu (Gaz Metan)
  • ATACANȚI: George Ganea (Farul Constanța), Andrei Sîntean (Hermannstadt).

VIDEO. Alexandru Pașcanu, mesaj pentru suporterii români: „Aveți încredere în noi!”

Citește mai multe știri despre Jocurile Olimpice:

Alexandru Pașcanu avertizează înainte de primul meci de la Olimpiadă: „Nu va fi deloc ușor” + Ce spune despre revenirea la CFR Cluj

Gazeta l-a surprins pe Andrei Ciobanu cu un interviu-surpriză » Întrebări de la Mutu, Ilie Dumitrescu, Răducioiu și colegii de la națională

Citește și:

Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după finala Ligii Campionilor » Conflictul izbucnit la final, nu s-au putut opune
Liga Campionilor
Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după finala Ligii Campionilor » Conflictul izbucnit la final, nu s-au putut opune
Londra nevralgică » 3 momente care au umbrit Wembley-ul, în seara în care britanicii erau datori cu reparația morală
Liga Campionilor
Londra nevralgică » 3 momente care au umbrit Wembley-ul, în seara în care britanicii erau datori cu reparația morală
Țeapă de milioane luată de UEFA » Unde a putut fi urmărită ilegal finala Ligii Campionilor
Liga Campionilor
Țeapă de milioane luată de UEFA » Unde a putut fi urmărită ilegal finala Ligii Campionilor

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (5)
scorilo
scorilo  •  21 Iulie 2021, 20:19

Dupa esecul de la Nationala mare , i se acorda sansa sa mai invete si cu "olimpicii" . Daca-mi aduc aminte Radoi a refuzat sa joace , la un mmt dat , la echipa nationala ...pe motive de simpatie sau antipatie cu antrenorul . Maine o sa-l numesca si la gimnastica sau sah .... PS : echipa under 21 , cu care a facut "furori " , a fost deja inchegata de Sandoi ...

vasileroaita
vasileroaita  •  21 Iulie 2021, 19:54

Ce caută Rădoi la Tokyo?! Nu a avut bani pentru o excursie in Japoniei și s-au dus pe banii FRF?!?

elgabri
elgabri  •  21 Iulie 2021, 16:04

Mi e rusine cu un Antrenor repetent la Olimpiada !!!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează