FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Îi propune lui Iordănescu ce n-au făcut Rădoi, Contra și Daum: „Nu vom putea niciodată să jucăm așa, doar 3-4 echipe din lume sunt în stare!”

În 4-3-3, România a suferit teribil în Muntenegru // foto: Alexandra Fechete +33   FOTO
În 4-3-3, România a suferit teribil în Muntenegru // foto: Alexandra Fechete

Articol de GSP - Publicat luni, 06 iunie 2022 07:50 / Actualizat luni, 06 iunie 2022 09:23

Basarab Panduru (51 de ani), fost fotbalist cu 23 de meciuri la echipa națională, crede că România s-ar descurca mai bine într-un sistem 4-4-2. În ultimii ani, s-a jucat preponderent în 4-2-3-1, dar și 4-3-3.

  • Următorul meci al României va fi marți, de la ora 21:45, în Bosnia. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizată pe Antena 1

Fără victorie în primele sale 3 meciuri pe banca României, selecționerul Edi Iordănescu primește un sfat: schimbarea sistemului.

Iordănescu a apelat la un sistem 4-3-3 în cel mai recent meci jucat, dezastrul cu Muntenegru, 0-2, iar în amicalele din martie a folosit așezarea 4-2-3-1, poate cea mai întâlnită la națională în ultimii ani.

Doi lideri ai României vor să se retragă din „națională”! Butoi de pulbere după umilința din Muntenegru
Liga Națiunilor
Doi lideri ai României vor să se retragă din „națională”! Butoi de pulbere după umilința din Muntenegru

Basarab Panduru: „Trebuie să jucăm 4-4-2 la națională!”

Panduru propune un 4-4-2, argumentând astfel:

„4-3-3 nu e sistem de echipa națională, de România. Noi nu putem niciodată să jucăm 4-3-3, doar trei-patru echipe din lumea asta o pot face, cele care își permit să aducă cei mai buni jucători pe fiecare post.

Este vorba despre City, Liverpool... nici Barcelona nu mai poate. Avem 3-4 echipe, apoi s-a terminat cu sistemul ăsta. Am spus-o tot timpul, trebuie să jucăm 4-4-2”, a precizat Panduru la Orange Sport.

4-4-2, „interzis” la națională

Niciunul dintre selecționerii din ultimii ani, fie că vorbim despre Edi Iordănescu, Mirel Rădoi, Cosmin Contra sau Christoph Daum nu a folosit în mod obișnuit sistemul propus de Panduru.

Un motiv este reprezentat de variantele limitate pe poziția de atacant

Lotul selecționat de Edi Iordănescu pentru cele 4 partide din această lună cuprinde doar 2 atacanți de meserie (Denis Alibc și George Pușcaș), plus alți doi jucători care evoluează ocazional în această poziție la echipele de club (Andrei Ivan și Florin Tănase).

Ultimul an în care s-a apelat recurent la 4-4-2 este 2013, cu Victor Pițurcă la cârmă. Atacanții titulari atunci erau Bogdan Stancu și Ciprian Marica. 

Mai multe știri despre echipa națională: 

Chiricheș, Niță și Răzvan Marin, puncte fixe. În rest, OUT! » Cum arată echipa probabilă a României în Bosnia

MM Stoica atacă dur un „tricolor”: „M-a enervat la culme!” + Nu-l menajează nici pe Edi: „Performanța lui face cât banii din Monopoly”

Citește și:

Neconvocat de către Iordănescu la EURO, a plecat cu soția în Grecia » Imagini senzaționale cu fosta gimnastă
Stiri extrasport
Neconvocat de către Iordănescu la EURO, a plecat cu soția în Grecia » Imagini senzaționale cu fosta gimnastă
Mutare curioasă la Rapid » Șucu l-a adus pe fostul portar al Stelei, care tocmai a retrogradat. Fanii se amuză: „Dar Ionuț Chirilă când vine?”
Superliga
Mutare curioasă la Rapid » Șucu l-a adus pe fostul portar al Stelei, care tocmai a retrogradat. Fanii se amuză: „Dar Ionuț Chirilă când vine?”
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției
Superliga
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (11)
Amiralul2022
Amiralul2022  •  06 Iunie 2022, 17:33

Ăștia abia stau în ghete și noi vrem să joace ca City, Liverpool, Bayern etc..., ce naiba, mă ?!

dinamo100
dinamo100  •  06 Iunie 2022, 12:15

De cativa ani incoace tot romanul e specialist in scheme de joc, ca si cum asta ar garanta succesul. Schema de joc se adaptaeaza in functie de adversar si de materialul uman pe care il ai la dispozitie. Gafele lui Chiriches chiar au legatura cu sistemul de joc? Lipsa de apetit, de forta, de viteza sunt legate de sistemul de joc?! Problemele fotabulului romanesc sunt mult mai mari si nu pot fi rezolvate prin schema de joc a Nationalei.

MaxiP
MaxiP  •  06 Iunie 2022, 12:02
Postat de emil1986 pe 06 Iunie 2022, 11:11

Alt 'specialist' ... Mai sunteti ma ...

Da, mai suntem. Lucruri elementare pe care le vede și un nespecialist. Nu le vede selecționerul. Asta cu sa nu zică nimeni nimic, să-i lăsăm pe "specialiști" nu tine, ne uitam de prea mult timp la fotbal ca să nu vedem anumite aberații făcute de asa zișii specialiști. Specialiștii au scos ce au scos în Muntenegru, nespecialiștii probabil chiar ajungeau sa facă echipa sa dea un șut pe poarta. Și da, am pe site un comentariu în care contest sistemul pe care vrea sa îl joace, argumentat prin faptul ca are prea putini jucători pe un anumit post pentru a juca asa ceva. Absolut nimic văzut în meci nu m-a făcut sa ma răzgândesc.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează
Close