INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MANCHESTER CITY

Dezbatere în Premier League: e Manchester City una dintre cele mai mari echipe din istorie sau o mare trișoare? Cum s-a votat!

Cotidianul The Times a făcut un sondaj pe tema Manchester City, foto: Imago
Cotidianul The Times a făcut un sondaj pe tema Manchester City, foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 22 mai 2023 14:26 / Actualizat luni, 22 mai 2023 14:27

Cotidianul The Times a făcut un sondaj pe tema Manchester City. Nu mai puțin de 70% dintre ei au spus că gruparea de pe Etihad „este una dintre cele mai mari trișoare din fotbal". Doar 30% cred că e „una dintre cele mai mari echipe" ale istoriei.

După ce Manchester City a survolat-o pe Real Madrid, 4-0 în semifinalele Champions League, fiind aproape de o „triplă" memorabilă, campionat-Cupă-Ligă, la 24 de ani de la performanța rivalei United, principala dezbatere era dacă echipa lui Pep Guardiola, varianta 2023, este cea mai bună din istoria fotbalului.

După cucerirea titlului în Premier, The Times lansează o altă discuție. „Este City una dintre cele mai bune formații sau una dintre cele mai mari trișoare?", a întrebat Owen Slot în articolul publicat în prestigiosul jurnal britanic. „Când îi admiri distrugându-i pe campionii Europei cum să nu pui la îndoială validitatea spectacolului?".

Confirmat: Juventus, 10 puncte de penalizare! Cum arată acum clasamentul în Serie A
JUVENTUS
Confirmat: Juventus, 10 puncte de penalizare! Cum arată acum clasamentul în Serie A

Manchester City a încălcat de 115 ori regulile fair-play-ului financiar

În acest an, pe 6 februarie, liga engleză a acuzat clubul de pe Etihad de încălcarea gravă a regulilor fair-play-ului financiar (FFP). Nu o dată, ci de 115 ori!

Pe 14 februarie 2020, UEFA a suspendat pe două sezoane din cupele continentale (și o amendă de 30 de milioane de euro) gruparea patronată de șeicul miliardar Mansour Al-Nahyan, vicepreședintele și vicepremierul Emiratelor Arabe Unite.

Principala acuzație care plana și planează asupra lui City, și atunci, și acum, e că și-a umflat artificial veniturile, subevaluând în același timp costurile, pentru a respecta FFP. Și a făcut totul pentru a bloca ancheta forului european și a ligii insulare.

Manchester City a câștigat la TAS. S-a anulat suspendarea UEFA!

The Times amintește că, în 2009, primul an după preluarea de către grupul din Abu Dhabi, „cetățenii" erau pe locul 19 în ierarhia „Football Money League", analiza financiară realizată de Deloitte. Trei ani mai târziu, intrau în Top 10, în puțin mai mult de un deceniu venitul anual a urcat de la 100 de milioane de euro la 705 milioane. Și precizează că numai pentru parcursul din acest sezon în Champions, calificarea în finală, va primi 126,9 milioane.

În 2020, pe 13 iulie, TAS a răsturnat hotărârea UEFA, anulând suspendarea și micșorând amenda de la 30 la 10 milioane. Dar acuzațiile Premier League rămân. Și, dacă va fi găsită vinovată, City riscă și retrogradarea, nu doar depunctarea.

Gică Hagi a anunțat viitorul celui mai valoros jucător de la Farul: „Dacă vin milioanele, poate pleacă!”
FARUL
Gică Hagi a anunțat viitorul celui mai valoros jucător de la Farul: „Dacă vin milioanele, poate pleacă!”

O soluție: penalizarea lui Manchester City cu 15 puncte în viitorul sezon!

În sondajul realizat de Times pe site-ul său, nu mai puțin de 70% dintre cititori au votat că Man. City este „una dintre cele mai mari trișoare" din fotbal. Și doar 30% cred că e „una dintre cele mai mari echipe".

Owen Slot are și o soluție rapidă. Penalizarea formației bleu cu 15 puncte la startul viitorului sezonul. „Imaginați-vă ce distracție ar fi: posibil una dintre cele mai bune curse pentru titlu din toate timpurile!".

Totuși, se estimează că acest caz ar putea dura mult. O soluție fiind așteptată în doi ani! 

Citește și: 

Juventus, 11 puncte de penalizare?! Procurorul federal a micșorat sancțiunea dictată în ianuarie

Învins de două ori de Mbappe, Ionuț Radu a contribuit cu o degajare precisă la golul lui Auxerre: „Greu de pus în dificultate”

Citește și:

Țeapă de milioane luată de UEFA » Unde a putut fi urmărită ilegal finala Ligii Campionilor
Liga Campionilor
Țeapă de milioane luată de UEFA » Unde a putut fi urmărită ilegal finala Ligii Campionilor
Cei 4 jucători de la Real Madrid care au intrat definitiv în istoria fotbalului după finala Champions League
Liga Campionilor
Cei 4 jucători de la Real Madrid care au intrat definitiv în istoria fotbalului după finala Champions League
Reporterii GSP au surprins scenele tensionate de la porțile arenei Wembley » Ce s-a întâmplat la câteva minute după finala UCL
Liga Campionilor
Reporterii GSP au surprins scenele tensionate de la porțile arenei Wembley » Ce s-a întâmplat la câteva minute după finala UCL

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (5)
catalin.palcu
catalin.palcu  •  23 Mai 2023, 08:22

F interesant ca lumea e concentrata nunai pe City si pe ideea ca banii vin de la arabi. Aceeasi oameni nu au nicio problema cu Chelsea in care atat Abramovich cat si Boehly au bagat sume gigantice, nu sunt interesati de PSG , chiar de Real Madrid ( cine a ansamblat primul dream team mondial si pe cati bani la inceputul anilor 2000? ) . Da, fara banii seicilor City nu atingea niciodata performantele astea, dar care e alternativa ? Sa avem un status-quo perpetuu, in care sa castige numai echipele cu 'pedigree' ? Practic sa nu aiba nimeni voie sa ridice capul? Sa ne uitam nunai la United si Liverpool ca la Steaua si Dinamo din a doua jumatate a anilor 80 ??

brujo
brujo  •  22 Mai 2023, 20:33

Pai shitty pana sa ii ia arabii erau de maxim cupa UEFA. Apoi brusc, sunt o forta. In cativa ani. Sa fim seriosi. :)))))

anti_fcsb_bayern_real_juve
anti_fcsb_bayern_real_juve  •  22 Mai 2023, 19:13
Postat de steauaefcsb pe 22 Mai 2023, 16:40

Tu probabil ai auzit de fotbalul englez de vreo 4-5 ani,de asta nu prea intelegi! City este clar o trisoare inca din 2011,de cand au luat titlul cu bani de culoarea petrolului! E simplu sa castigi tot cand nu respecti nici o regula.

Da, am auzit de 4-5 ani, nu stiu nimic de generatia din anii 70 a lui Don Revie "Dirty Leeds", sau minunile lui Brian Clough la Nottingham sau faimosul "I'd love it if we beat them, love it!" a lui Kevin Keegan cu Newcastle in anii 90.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează