Meciurile
zilei

INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  ROMÂNIA - OLANDA

CORESPONDENȚĂ GSP DIN GERMANIA Avantaj România! „Tricolorii” stau mai bine la un capitol care poate fi decisiv în meciul cu Olanda

Florin Niță, atuul României contra  Olandei // FOTO: Imago
Florin Niță, atuul României contra Olandei // FOTO: Imago

Articol de - Publicat duminica, 30 iunie 2024 23:53 / Actualizat duminica, 30 iunie 2024 23:53

România și Olanda se pregătesc pentru duelul din „optimile” EURO 2024 ♦ Partida ar putea ajunge la loviturile de departajare, acolo unde „tricolorii” au un atu: Florin Niță

„Suntem pregătiți de lovituri de departajare, dar vrem să câștigăm în 90 de minute”, a spus Florin Niță la conferința de presă. Portarul care la o zi după meci va împlini 37 de ani a fost titular în meciurile din grupe, fiind unul dintre cei mai buni „tricolori”. Acum, speranțele românilor se leagă din nou de goalkeeper, care are un avantaj: este un expert al penalty-urilor.

Florin Niță, atuul României contra Olandei

Portarul căruia i-a expirat contractul cu Gaziantep a avut de-a lungul anilor mai multe intervenții salvatoare la penalty-uri. Iar contra Olandei, dacă va fi cazul, e gata să pareze din nou execuțiile adversarilor.

Începând cu 2015, potrivit raportului Wyscout, Florin Niță a avut de înfruntat 54 de penalty-uri. Dintre acestea, 3 au fost ratate (unul în bară, unul peste și unul pe lângă) și 35 au fost transformate.

Ceea ce înseamnă că portarul român a apărat 16 șuturi de la 11 metri. Adică Niță a parat 31,3% dintre penalty-urile trimise pe cadrul porții.

Avantaj România! „Tricolorii” stau mai bine la un capitol care poate fi decisiv în meciul cu Olanda

Pe lângă experiența în plus, Niță are avantajul că a apărat mai multe penalty-uri decât rivalul său, Bart Verbruggen. Olandezul de 21 de ani a avut de înfruntat în carieră 24 de penalty-uri. Unul a fost trimis peste poartă, 18 au fost transformate și 5 au fost parate de acesta.

Avantaj România! „Tricolorii” stau mai bine la un capitol care poate fi decisiv în meciul cu Olanda

Adică a scos 21,7% dintre penalty-urile trimise pe poartă. Un procent mai mic decât cel din dreptul lui Niță.

Ca și celelalte meciuri, și acesta e destul de greu, dar dacă vom respecta ce ne transmite Mister și vom lua deciziile bune, sper să obținem un rezultat bun. Trebuie să fim ca un zid galben, să fim uniți! Dacă facem asta, vom reuși.

Olanda are jucători buni, care joacă în campionate tari. Asta e o forță pe care nu cred că putem s-o egalăm, dar prin forța grupului putem depăși această diferență.

Sunt pregătit de penalty-uri, dar nu vreau să ajungem acolo. Vreau să câștigăm în 90 de minute. Și am încredere în echipă.

- Florin Niță

VIDEO. Totul despre Olanda - România, duel din optimile EURO 2024

Citește și:

Florin Niță și Andrei Rațiu, prinși pe picior greșit la golul lui Cody Gakpo » Primul verdict al specialistului: „Greșeala portarului”
Nationala
Florin Niță și Andrei Rațiu, prinși pe picior greșit la golul lui Cody Gakpo » Primul verdict al specialistului: „Greșeala portarului”
Marica și Raț, contrariați de imaginile cu Edi Iordănescu de la sosirea la Allianz Arena: „Doar n-a venit din barcă!” » Ce s-a petrecut la coborârea din autocar
Nationala
Marica și Raț, contrariați de imaginile cu Edi Iordănescu de la sosirea la Allianz Arena: „Doar n-a venit din barcă!” » Ce s-a petrecut la coborârea din autocar
Zidul Galben nu se sperie de „Portocala Mecanică” » Mesajul prin care „tricolorii” i-au provocat pe olandezii din tribune
Euro 2024
Zidul Galben nu se sperie de „Portocala Mecanică” » Mesajul prin care „tricolorii” i-au provocat pe olandezii din tribune

Superliga 2024-2025, programul complet » FCSB - U Cluj, CFR - Dinamo, UTA - Rapid în prima etapă! + Când se joacă „Derby de România”

Record ALL-TIME pe GSP în luna iunie: 5,75 milioane de utilizatori și-au luat informațiile din Gazeta Sporturilor! Vă mulțumim!


Comentarii (15)
Ana1995
Ana1995  •  01 Iulie 2024, 15:46

Băi oameni buni,eu înțeleg că sunteți realiști și că ziceți că "vom mânca bătaie de Olanda" dar chiar așa să nu avem pic de încredere în echipa noastră de suflet, să nu le dăm nici măcar o șansă oamenilor ăstora care chiar se chinuie să ne mulțumească pe noi?!că e cald sau că plouă că e frig ei se luptă fac tot ce pot pentru Romania pentru noi...îmi e rușine sincer,îmi e rușine că noi nici măcar în situații ca astea nu suntem uniți că nu încercăm să fim mai buni,mai optimiști,așa a-ți făcut și atunci când Romania sa calificat la Euro,la fel nu le-ați dat nici o șansă,păcat că suntem romani și orice ar fii ar trebuii sa avem încredere chiar dacă pierdem cu Olanda macar atât încredere..in fotbal totul e imprevizibil nu se știe ce se poate întâmpla dar fiecare e liber să-și spună părerea...așa că eu sunt cu tot sufletul langa ei și tind sa cred că va fii bine că vom trece și de Olanda ,am încredere în echipa noastră și îi susțin știu că va fii bine...bravo România pentru tot ce a-ți reușit să faceți până acum,bravi băieți sunteți cei mai buni orice s-ar întâmpla ????????...HAI ROMÂNIAAAA❤️????????

tororosso
tororosso  •  01 Iulie 2024, 15:21

...l-ai omis pe prințișor și el adus în locul altor doi Ștefănescu și Mitriță

tororosso
tororosso  •  01 Iulie 2024, 15:20

DA ! ... încă 7/8 de Niță în poartă și nici atunci nu suntem siguri de a nu primi gol . „Ulciorul nu merge de multe ori la apă” ... și norocul se poate termina , să sperăm că nu.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează