INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  UEFA

Champions League se transformă! Anunțul UEFA + planul lui Real Madrid a eșuat

Champions League se va transforma în 2024
Champions League se va transforma în 2024

Articol de - Publicat marti, 29 decembrie 2020 13:58 / Actualizat marti, 29 decembrie 2020 14:38

Aleksander Ceferin, președintele UEFA, îl critică pe președintele lui Real Madrid, Florentino Perez: „A rămas singur, nu se gândește la viitorul fotbalului”, și anunță că „visul de a juca în Ligă va rămâne la fel de special ca acum". Champions League se va transforma în 2024.

Aleksander Ceferin, președintele UEFA din 2016, continuă să combată planul unei Super Ligi a Europei, o competiție exclusivistă, închisă ermetic și dedicată doar marilor cluburi continentale. Și îl critică pe președintele lui Real Madrid, principalul susținător al proiectului.

Președintele UEFA îl atacă pe șeful lui Real Madrid

„Acesta a fost visul lui Florentino Pérez de trei decenii. Cei doi candidați importanți ai președinției Barcelonei au abandonat public ideea, la fel ca Bayern, Juventus și cluburile engleze. El privește doar fotbalul de astăzi, cel mult de mâine, dar nu se gândește deloc la viitor”, a declarat avocatul sloven în vârstă de 53 de ani pentru presa din țara sa. 

Ceferin se referă și la schimbările plănuite pentru Champions League. „Până în 2024, formatul va rămâne identic, drepturile de televiziune au fost deja vândute. Apoi, vom crea un sistem diferit, mult mai interesant, care include absolut tot. Visul de a juca în Ligă va rămâne la fel de special ca acum”.

Champions League se va transforma în 2024

După cum a scris The Times la începutul lunii, Champions ar putea trece la un „sistem elvețian", după un model aplicat în principal în șah, dar și în alte sporturi. În prima fază, echipele nu ar mai juca fiecare cu fiecare, cum e acum, în grupe. 

Din 2024 (într-o întrecere care ar putea ajunge la 36 de participante), o formație ar întâlni 10 adversari diferiți (cinci meciuri acasă, cinci în deplasare) aleși prin tragere la sorți, după criterii valorice, de coeficient. La sfârșit, punctele s-ar contabiliza într-un clasament unic, pentru toate seriile. Primele 16 ar continua în „optimile" Ligii, iar cele clasate pe locurile 17-24 ar evolua în eliminatoriile Europa League.

Nu vom organiza meciuri de Champions League în week-end-uri nici în viitor, pentru a păstra valoarea ligilor naționale.

- Aleksander Ceferin, președintele UEFA

VIDEO. Golurile Barcelonei din grupele Champions League ale acestui sezon

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Ladislau Boloni, declarații tari: „Ce-a făcut Ibrahimovic?! A dat două goluri cu călcâiul... Cum să-l compari cu Messi?!”

Episod șocant cu Zidane: „Ridică-te, fiu de c****!”

Citește și:

Neconvocat de către Iordănescu la EURO, a plecat cu soția în Grecia » Imagini senzaționale cu fosta gimnastă
Stiri extrasport
Neconvocat de către Iordănescu la EURO, a plecat cu soția în Grecia » Imagini senzaționale cu fosta gimnastă
Mutare curioasă la Rapid » Șucu l-a adus pe fostul portar al Stelei, care tocmai a retrogradat. Fanii se amuză: „Dar Ionuț Chirilă când vine?”
Superliga
Mutare curioasă la Rapid » Șucu l-a adus pe fostul portar al Stelei, care tocmai a retrogradat. Fanii se amuză: „Dar Ionuț Chirilă când vine?”
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției
Superliga
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (3)
maistorkokir
maistorkokir  •  29 Decembrie 2020, 17:52

ce cauta un om dintr-o tzara care acum 30 de ani nici macar nu exista pe harta, si care n-a existat niciodata in istorie, la conducerea UEFA? asta spune multe, despre coruptia din spatele cortinei in fotbalul european ....

694663087795468
Cojo Ioan  •  29 Decembrie 2020, 17:36

Nene Vlad,Gigi macar a mirosit cum este acolo altii nu o sa isi vada echipele nici in 1000 de ani unde a fost stelutza:)

1566178743642986
Vlad Hartea  •  29 Decembrie 2020, 17:24

Saracu’ Gigi....nu mai apuca in viata asta sa-si mai vada echipa in Liga Campionilor !!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close