INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  FCSB

PORTRET Iată peste cine dă FCSB în turul 2 din Champions League! » 7 idei despre Maccabi Tel Aviv + Cum numesc israelienii clubul lui Becali

FCSB, campioana în exercițiu a României, o va înfrunta pe Maccabi Tel Aviv în turul II preliminar din Champions League
FCSB, campioana în exercițiu a României, o va înfrunta pe Maccabi Tel Aviv în turul II preliminar din Champions League

Articol de , - Publicat miercuri, 17 iulie 2024 09:52 / Actualizat miercuri, 17 iulie 2024 10:01

După ce a trecut de Virtus în primul tur preliminar din Champions League, 11-1 la general, FCSB o va înfrunta pe Maccabi Tel Aviv în turul II ♦ Iată câteva idei despre campioana în exercițiu a Israelului.

  • Mulțumită statutului de campioană a Israelului, Maccabi a intrat direct în turul II preliminar, spre deosebire de FCSB, care s-a văzut nevoită să treacă de o rundă suplimentară.

FCSB a avut șansă la tragerea la sorți pentru primul tur și a picat cu Virtus, campioana din San Marino, pe care a învins-o fără emoții, 7-1 în tur, 4-0 la retur.

Pentru turul II preliminar, FCSB a fost repartizată cu Maccabi Tel Aviv, campioana Israelului, o formație, totuși, accesibilă.

Peste echipe ca HJK Helsinki sau Slovan Bratislava, dar sub Qarabag - alte 3 formații pe care FCSB le-ar fi putut întâlni în turul II.

Cine e Maccabi Tel Aviv, adversara din turul II preliminar Champions League pentru FCSB. 7 informații:

  1. Campioana Israelului are un lot estimat la 23,02 milioane de euro pe Transfermarkt. Prin comparație, cotele jucătorilor de la FCSB însumează 32,3 milioane;
  2. Cel mai valoros jucător din lot e extrema stângă Felicio Milson, evaluat la 4 milioane de euro;
  3. Antrenată ultima dată de irlandezul Robbie Keane, fost atacant celebru la Inter, Tottenham sau Liverpool, echipa din Tel Aviv are 25 de titluri câștigate de-a lungul istoriei, 24 de Cupe și 7 Supercupe;
  4. Maccabi a fost preluată recent de sârbul Zarko Lazetic, un antrenor promițător, care a pregătit-o în ultimele 3 sezoane pe Backa Topola, conducând-o spre clasări mai mult decât onorabile în Serbia: 4, 2, 3.
  5. N-a mai participat în grupele Champions League din sezonul 2015-2016. Sezonul trecut, a ajuns până în optimile de finală în Conference League, unde a fost eliminată de Olympiacos, formația care avea să și câștige competiția;
  6. În stagiunea 2019-2020, Maccabi a fost eliminată de CFR Cluj (2-3 la general) în turul II Champions League, aceeași fază în care o va înfrunta acum pe FCSB;
  7. Israelienii anunță că joacă cu „Steaua București”, nu cu „FCSB”. „Maccabi va întâlni în turul următor învingătoarea dublei dintre Virtus și Steaua București”, sună un comunicat publicat de site-ul oficial al lui Maccabi după tragerea al sorți.

Maccabi Tel Aviv este o echipă periculoasă, care poate pune probleme. Probabil va fi o dublă echilibrată.

- Laszlo Balint la GSP Live

Manșa tur va avea loc la București, pe 23 iulie, în timp ce returul se va disputa o săptămână mai târziu, pe 30/31 iulie, nu în Israel, din cauza conflictului militar în care este angrenat statul, ci la Budapesta.

Robbie Keane ar fi plecat din cauza războiului

Deși a câștigat titlul și mai avea un an de contract, Robbie Keane s-a despărțit de Maccabi în această vară. Mai multe surse din presa internațională indică drept un motiv al rupturii conflictul armat în care statul Israel e implicat, având în vedere că fostul căpitan al Irlandei a fost de mai multe ori criticat că a ales să lucreze în Israel în contextul războiului din Fâșia Gaza.

Iată peste cine dă FCSB în turul 2 din Champions League! » 7 idei despre Maccabi Tel Aviv + Cum numesc israelienii clubul lui Becali
Robbie Keane

România vs. Israel în cupele europene

De-a lungul timpului, au existat 19 jocuri europene între echipele românești și cele din Israel. Formațiile noastre au câștigat de 6 ori, au pierdut 5 partide, iar alte 8 confruntări s-au încheiat la egalitate.

SEZON
(COMPETIȚIE)

DUBLĂ
(TUR / RETUR)

FAZĂ

2006/07
(Cupa UEFA)

Dinamo București - Beitar Ierusalim (1-0, 1-1)

preliminarii

2006/07
(Cupa UEFA)

Hapoel Tel-Aviv – Rapid (2-2)

Grupe

2011/12
(Europa League)

Hapoel Tel Aviv - Rapid (0-1, 3-1)

Grupe

2011/12
(Europa League)

Maccabi Haifa – FCSB (5-0, 2-4)

Grupe

2013/14
(Europa League)

Pandurii – Hapoel Tel-Aviv (1-1, 2-1)

Preliminarii

2013/14
(Europa League)

Maccabi Haifa - Astra (2-0, 1-1)

Preliminarii

2016/17
(Europa League)

Pandurii – Maccabi Tel-Aviv (1-3, 1-2)

Preliminarii

2017/18
(Europa League)

Hapoel Beer Sheva - FCSB (1-2, 1-1)

Grupe

2019/20
(UCL)

CFR Cluj - Maccabi Tel-Aviv (1-0, 2-2)

Preliminarii

2022/23
(Conference)

CSU Craiova - Hapoel Beer Sheva (1-1, 1-1, 3-4 la penalty-uri)

Preliminarii

Un avantaj pentru FCSB e reprezentat de faptul că românii vor avea câteva meciuri în picioare la data „dublei” cu Maccabi, care intră în Liga Campionilor direct în turul II și nici nu începe campionatul până la eventualele confruntări cu trupa antrenată de Pintilii și Charalambous. O situație similară a experimentat FCSB și în 2008, când a eliminat Galatasaray în play-off-ul Champions League.

Grație calificării în turul II preliminar din Champions League, FCSB are asigurată prezența cel puțin în play-off-ul Conference League.

Campioanele eliminate din UCL în...

Ajung în UEL, apoi...

Ajung în Conference

turul I

-

turul II

turul II

turul III

play-off

turul III

play-off

grupe

play-off

grupe

-

Format nou în Champions League

Începând din acest sezon, Liga Campionilor intră în „era sistemului elvețian”. Liga trece din 2024-2025 de la 32 de echipe, repartizate în opt grupe a câte patru, la 36.

Fiecare va juca, în prima fază, 8 meciuri cu 8 adversari diferiți (patru acasă, patru în deplasare) pe parcursul a 10 săptămâni de partide europene. La sfârșitul grupei, formațiile care ocupă locurile 1-8 se califică direct în „optimi”, iar pozițiile de la 9 la 24 intră într-un play-off, cele 8 câștigătoare atingând și ele „optimile”. De-aici încolo se respectă traseul existent până în actuala ediție a Ligii, continuând cu „sferturi”.

Cele mai bune patru formații se bat pentru trofeu într-un Final 4 disputat într-un singur oraș, cu semifinale (manșă unică) și finală. Sistemul de preliminarii rămâne neschimbat, nu e afectat de reformele la nivel înalt pregătite de UEFA.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Răsturnare de situație cu prelungirea contractului lui Dennis Man cu Parma » Sunt probleme de ultimă oră: detalii de culise aflate de GSP
Campionate
Răsturnare de situație cu prelungirea contractului lui Dennis Man cu Parma » Sunt probleme de ultimă oră: detalii de culise aflate de GSP
Florin Tănase, ofertă de 700.000 de euro pe masă. A dat imediat răspunsul
Stranieri
Florin Tănase, ofertă de 700.000 de euro pe masă. A dat imediat răspunsul
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel mai ciudat lucru pe care l-am văzut”
Stiri extrasport
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel mai ciudat lucru pe care l-am văzut”

Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000. I-am dat un telefon. «Băi Gigi, te rog din suflet, are nevoie de celule stem»”. Reacția lui Becali

Începe DEZMEMBRAREA stadionului Dinamo » Imagini uluitoare: arena „câinilor” se transformă într-o adevărată ruină


Comentarii (50)
francescoli1974
francescoli1974  •  19 Iulie 2024, 23:52

Maxim grupe de Conference League pentru echipa pipereanului.

viola_sempre
viola_sempre  •  18 Iulie 2024, 12:40
Postat de VanBasten2000 pe 17 Iulie 2024, 11:30

Hai Maccabi!

Hai Maccabi, fiti macabri! Dati-le macar 5 zecesebistilor sa mai traisca o umilinta. O umilinta marca inregistrata 10 10sb atunci cand scoate botul in Europa

dobrin
dobrin  •  17 Iulie 2024, 20:55

Cum numesc israelienii clubul lui Becali? Oy, Oy, Oy... Oy Vey, Oy Vey...

Vezi toate comentariile (50)
Comentează