INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  MALMO - CFR CLUJ, AZI, 20:15, DIGI, TELEKOM, LOOK, GSP.RO (ÎN TUR, 1-0)

MALMO - CFR CLUJ // Clipa adevărului pentru CFR! 5 lucruri de știut despre o încleștare vitală pentru sezonul campioanei

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de , - Publicat miercuri, 01 august 2018 14:32

CFR Cluj joacă în această seară returul cu Malmo, din turul II al preliminariilor Ligii Campionilor. Clujenii au pierdut cu 0-1 în tur și au nevoie să înscrie cel puțin două goluri pentru a se califica după 90 de minute. 

Reușește Antonio Conceicao să refacă încrederea campioanei? 5 aspecte ale unui meci crucial.

1. CFR mai poate bifa o premieră

CFR Cluj a fost, în precedentele apariții europene, echipa care a bifat două premiere prestigioase: prima echipă românească ce obține o victorie în Italia, 2-1 pe Olimpico, cu AS Roma, în 2008, și, totodată, prima echipă din România care strânge 10 puncte în grupele Ligii, în 2012.

Azi, CFR poate deveni prima echipă din România care se întoarce cu o calificare de pe pământ suedez. Doar Dinamo București a câștigat în deplasare în Suedia, 1-0 cu Elfsborg în 2007, dar victoria nu le-a fost de ajuns "câinilor" după înfrângerea din turul de pe vechiul "Lia Manoliu", 1-2.

2. Calificare sau colaps?

Fostul mare internațional Gabi Balint atenționa zilele trecute că are informații potrivit cărora finanțatorul Neluțu Varga se va retrage de la ardeleni dacă echipa nu reușește să acceadă în grupele Ligii. Vestea ar putea genera un adevărat colaps financiar pentru campioana en-titre, încă un motiv pentru a face un meci mare diseară în Suedia.

3. În căutarea coeficientului pierdut

CFR luptă diseară nu doar pentru propria glorie, ci și pentru a mai îmbunătăți coeficientul României, care s-a prăbușit în ultimii ani.

Dintr-un campionat care trimitea 6 echipe în preliminariie competițiilor europene, Liga 1 a ajuns la un nivel îngrijorător: o singură echipă mai merge în Ligă, dar nu direct în grupe, ci prin infernul a trei tururi preliminare.

4. un Mare avantaj

CFR trebuie să gestioneze la Malmo și statutul echipei mult mai experimentate în meciurile europene.

Raportându-ne la ultimii 10 ani, CFR are mai multe apariții în Europa decât Malmo și bifează un record la care suedezii pot doar să viseze: 10 puncte în grupele Ligii, performanță atinsă în 2012.

În plus, și jucătorii lui Conceicao au mai multă experiență în Europa: Arlauskis, Hoban, Deac sau Culio sunt jucători care pot decide calificarea și cu un CV net superior fotbaliștilor din lotul lui Malmo!

5. Țucudean și omrani, clipa adevărului

Încă de la meciul cu Dunărea Călărași, Conceicao a încercat să implementeze sistemul cu doi atacanți, așezare făcută uitată de predecesorii Dan Petrescu și Iordănescu junior.

Clujenii au nevoie să marcheze cel puțin două goluri pentru calificare, iar acesta e cel mai bun moment pentru cele două vârfuri ale CFR-ului să iasă la rampă: Țucudean e golgeterul campionatului trecut și unul dintre cei mai titrați fotbaliști din Liga 1, iar Omrani a fost subiectul unei adevărate telenovele în această vară. Amândoi trebuie să demonstreze că sunt doi atacanți cu adevărat valoroși și că pot conta și în meciuri cu miză. În tur, cei doi au dat greș și nu au tras niciun șut pe poartă, dar azi sau șansa revanșei!

Echipele probabile

Malmo: Dahlin - Larsson, L. Nielsen, Bengtsson, Safari - Traustason, Lewicki, Christiansen, Rieks - Strandberg, Rosenberg
Rezerve: Andersson - Gall, Innocent, Antonsson, Vindheim, Brorsson, Adrian
Antrenor: Uwe Rosler

CFR Cluj: Arlauskis - Manea, Vinicius, Mureşan, Camora - Hoban - Deac, Djokovic, Culio, Omrani - Ţucudean
Rezerve: Vâtcă - Males, Păun, Lang, Ioniţă, Bordeianu, Peteleu
Antrenor: Antonio Conceicao

Arbitru: Andrew Dallas (Scoția) / A1: Graeme Stewart / A2: Douglas Ross
Stadion: Malmo New Stadium (21.000 de locuri)

  • Malmo - CFR Cluj se joacă azi, de la ora 21:00, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV Digi Sport, TV Telekom Sport și Look TV.

Citește și:

Țeapă de milioane luată de UEFA » Unde a putut fi urmărită ilegal finala Ligii Campionilor
Liga Campionilor
Țeapă de milioane luată de UEFA » Unde a putut fi urmărită ilegal finala Ligii Campionilor
Cei 4 jucători de la Real Madrid care au intrat definitiv în istoria fotbalului după finala Champions League
Liga Campionilor
Cei 4 jucători de la Real Madrid care au intrat definitiv în istoria fotbalului după finala Champions League
Reporterii GSP au surprins scenele tensionate de la porțile arenei Wembley » Ce s-a întâmplat la câteva minute după finala UCL
Liga Campionilor
Reporterii GSP au surprins scenele tensionate de la porțile arenei Wembley » Ce s-a întâmplat la câteva minute după finala UCL

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (57)
gigi_becali_8
gigi_becali_8  •  01 August 2018, 16:19
Postat de Vladescu Mircea pe 01 August 2018, 16:14

Adevarul este ca e greu fara penalty moka , ca e greu fara echipe care *** si jucatori adversi care-si dau autogoluri , ca e greu fara fluierasi !!!!!! Greu sa joci si sa castigi pe bune un meci cand esti invatat altfel !!!!! Dar succesuri !!!!!!

Hotiile se vad in Europa... In Europa nu poti sa castigi meciuri de baraj cu furaciune, asa cum se intampla pentru a castiga campionatul in Romania :)) Cand arbitrii au anulat Stelei 3 goluri valabile (in meciul cu Astra ) era clar ca CFR trebuie sa ia campionatul... Dar in Europa nu mai merge asa, valoarea - sau lipsa de valoare se vad :))

1189594351073689
Vladescu Mircea  •  01 August 2018, 16:14

Adevarul este ca e greu fara penalty moka , ca e greu fara echipe care *** si jucatori adversi care-si dau autogoluri , ca e greu fara fluierasi !!!!!! Greu sa joci si sa castigi pe bune un meci cand esti invatat altfel !!!!! Dar succesuri !!!!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gigi_becali_8
gigi_becali_8  •  01 August 2018, 16:11
Postat de hitman222 pe 01 August 2018, 15:58

La 13 ani ai tai n-ai aflat ca Steaua n-a jucat in Europa decat pana in 2003. Dupa a jucat clona fcsb.

Tu de ce sustii ca esti fan Steaua ? Cand tu esti, de fapt, fan CSA ! Echipa pe care o sustii nu se numeste Steaua Bucuresti, se numeste "Clubul Sportiv al Armatei Steaua " si tu habar nu ai :)))) Cat despre coeficient, la cei 14 ani ai tai nu ai aflat ca Steaua = FCSB ? Intra pe UEFA.COM si te lamureste UEFA : " Fotbal Club FCSB Formed: 1947 Nickname: Roș-albaștrii (The Red and Blues) UEFA club competition honours (runners-up in brackets) • European Champion Clubs' Cup (1): 1986, (1989) • UEFA Super Cup (1): 1986 " Asa ca liniste la galerie :))

Vezi toate comentariile (57)
Comentează