OPINII  »  EDITORIAL

Lipsă de tact

Articol de - Publicat vineri, 22 aprilie 2022 16:06 / Actualizat vineri, 22 aprilie 2022 20:41

Are perfectă dreptate Cristi Geambașu când scrie că Dan Petrescu n-avea voie să acuze prestația lui Szabolcs Kovacs din amicalul CFR - Dinamo Kiev, meci caritabil.

 Tocmai pentru că el s-a jucat în beneficiul refugiaților ucraineni, fiind numit Meciul Păcii, nu era momentul ca Petrescu să se lege iar de arbitru. Să ridice tonul că Szabolcs nu i-a dat CFR-ului două, trei penalty-uri, deși s-a pus problema unuia singur. La faultul asupra lui V. Costache din repriza secundă. Mai sunt situații, precum miercuri, în care mai închizi ochii și mai lași de la tine.

Altfel însă, pe clujeni i-a deranjat prezența lui Szabolcs în Gruia la trei zile după ce fratele mai mare al acestuia, Istvan, a nedreptățit-o pe CFR în derby-ul pierdut acasă cu FCSB, rezultat care a complicat lupta pentru titlu.

De acord că Petrescu și cei din anturajul său au reținut numai ce le-a convenit din arbitrajul lui Istvan. Au tras spuza pe turta lor, au exagerat. La fel de adevărat e însă, a demonstrat Ion Crăciunescu disecând la TV fazele controversate, că IK a greșit de patru ori împotriva CFR-ului! Nu i-a sancționat cu avertisment pe Olaru, pe Cordea și pe V. Gheorghe, de spus că și pe Boateng, la fel a inventat un henț la Omrani când mingea îl lovise în piept pe francez, nu în mână.

Deși a procedat regulamentar la eliminarea lui Susici, "roșu" direct, decizie corectă și în opinia lui Crăciunescu, Istvan a primit de la expertul DigiSport, numărul 1 în materie, un cartonaș galben. Adică o notă proastă.

Lipsă de tact
Dan Petrescu

Tocmai deoarece clujenii, în frunte cu Dan Petrescu, au criticat la sânge arbitrajul lui Istvan, uneori îngroșând nuanțele, delegarea fratelui acestuia putea fi și trebuia evitată. Pentru că paza bună trece întotdeauna primejdia rea. În condițiile date, nu se recomanda prezența lui Szabolcs în Gruia, una pe care, nu fără temei, Dan Petrescu et Comp. au interpretat-o ca pe o provocare.

Era de presupus, la mintea cocoșului, că delegarea fratelui lui Istvan va inflama spiritele. Va turna gaz peste foc. De aceea și apreciez că ea a fost lipsită de tact. Inoportună. Comisia Centrală putea găsi multe alte soluții, dar a preferat să-l zgândăre pe Dan Petrescu. Și să-i arate cine e jupânul.

A mai surprins ceva legat de CFR. Faptul că, eliminat cu FCSB pentru un fault grosolan, Susici a luat trei etape de suspendare, în vreme ce piteșteanul Tofan, trimis la vestiare în partida CFR - FC Argeș, s-a ales numai cu două! De ce această diferență când intrările lor la sânge au fost asemănătoare?! Pe lângă detaliul că Susici a încasat primul "roșu" din carieră, "victima" lui, Olaru, a reluat antrenamentele în ziua următoare, înaintea lui Bordeianu, cel "curentat" de Tofan.

Nu știu în ce măsură clujenii se amăgesc ori chiar au motive să se simtă vânați. Cu siguranță că Dan Petrescu nu se controlează suficient și devine uneori ridicol. În paralel însă, trebuie sesizat că formația din Gruia e uneori tratată de sus, ca o rudă săracă.

Precum în cazul legitimării croatului Cvek, pentru care a întrebat dacă-l poate ori nu adăuga pe lista jucătorilor eligibili. FRF și LPF n-au catadicsit să răspundă nici într-o săptămână!

Scuze, dar până una-alta, CFR Cluj e campioana României, calitate în care ar merita nu avantaje, dar ceva mai mult respect. Chiar și atunci când Dan Petrescu scapă hățurile.  

Citește și:

Mutare de ultimă oră! Florentino Perez a anunțat cine semnează cu Real Madrid, imediat după finala Champions League
Liga Campionilor
Mutare de ultimă oră! Florentino Perez a anunțat cine semnează cu Real Madrid, imediat după finala Champions League
Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după finala Ligii Campionilor » Conflictul izbucnit la final, nu s-au putut opune
Liga Campionilor
Ce s-a întâmplat pe gazon imediat după finala Ligii Campionilor » Conflictul izbucnit la final, nu s-au putut opune
Londra nevralgică » 3 momente care au umbrit Wembley-ul, în seara în care britanicii erau datori cu reparația morală
Liga Campionilor
Londra nevralgică » 3 momente care au umbrit Wembley-ul, în seara în care britanicii erau datori cu reparația morală

Comentarii (26)
vraca56
vraca56  •  24 Aprilie 2022, 07:08

pe cind domnule OI o analiza pertinenta despre " ajutorul " lui Badea pe cind clubul este muribund? nu cred ca se va intimpla. gradul se respecta

cita
cita  •  23 Aprilie 2022, 18:59
Postat de Vasile Bazil pe 23 Aprilie 2022, 17:37

In schimb la tine nu exista nici o lipsa : il injuri pe Dan Petrescu non stop !Sunteti uni p'aci cu "ochelari de cal" vedeti peste tot doar ce va intereseaza pe voi,mi-e si mila de voi,musai nu va este usor sa va suportati !

Nenea Vasilica, sincer iti zic ca io am invatat la scoala ca nu e frumos sa injuri in public, ti-o spun cu sinceritate ca singurul loc unde o mai fac si nu m-aude nimeni e la volan cand conduc camioneta, Atunci chiar nu ma pot abtine sa nu plasez cate una, dar aud doar eu ecoul, ca-s singur in cabina. Daca mai lansez si eu vreo critica p-aci pe la nenea Ovidiu este in primul rand pentru ca imi plac provocarile pe care ni le lanseaza maestrul prin scrierile domniei sale.

cita
cita  •  23 Aprilie 2022, 18:49

Da, scuze va rog, asta-i altceva. Intr-adevar e lipsa de tact, dar cei ce selecteaza pe cine trimit la meciuri pot decide asa dupa cum ii taie capul? Poate ca oamenii aceia au urmat un algoritm matematic la delegari, deci daca face asta un computer nu mai putem vorbi de lipsa de tact. Ceva similar e la selectarea judecatorilor la procese.

Vezi toate comentariile (26)
Comentează