SPORTURI  »  INVESTIGATII EXTRASPORT  »  IAA

Din proprie inițiativă și susținut de sponsorul Telekom, Vlad Enăchescu a refuzat să mai urce mâine pe scenă cu Aleksei Sorokin la Conferința IAA!

Articol de - Publicat marti, 02 octombrie 2018 07:00

Telekom este prima companie care arată astfel că e deranjată de prezența la Conferința IAA a unui Star Speaker care face propagandă legilor ce trimit în închisoare minoritățile sexuale!

UPDATE: Pagina de media scrie că postarea de pe Facebook, prin care Vlad Enăchescu se declara ”onorat și nerăbdător” să fie pe scenă cu Aleksei Sorokin, a fost ștearsă.

Astăzi, la Teatrul Național București, a început Conferința Globală IAA.

Mâine dimineață, de la ora 9, ar urma să vorbească Star Speakerul zilei, Aleksei Sorokin, fost șef al Comitetului local de organizare a Campionatului Mondial 2018 și înfocat susținător al legilor care criminalizează activitatea minorităților sexuale din Rusia.

Promovate de președintele Putin, legile anti-gay au stârnit protestul a sute de organizații, inclusiv din lumea sportului. Chiar și Comitetul Internațional Olimpic s-a adăugat vocilor revoltate.

 

Ziarul Libertatea a dezvăluit ieri felul în care bani publici și ai marilor companii sunt puși la bătaie ca să ofere unui cunoscut ambasador al discriminării practicate de Vladimir Putin, precum Aleksei Sorokin, o platformă ideală de a se adresa industriei mondiale a publicității.

Mai multe companii sponsor, de pe o listă unde se regăsesc Google, Coca-Cola, Banca Transilvania, Telekom, P&G și Kaufland, au început o cursă contra cronometru pentru a încerca să găsească o soluție la o problemă care a devenit imediat un atac la integritatea propriilor valori democratice.

Pe de altă parte, susțin surse din interiorul unora dintre aceste companii, ”ele pun în balanță și riscul de a da un semnal negativ Rusiei, pentru că deja chestiunea Sorokin a luat amploare, el fiind cunoscut ca omul lui Vladimir Putin și un important ambasador al imaginii pe care Kremlinul dorește s-o proiecteze în Occident”.

Prima companie care face o mișcare vizibilă este Telekom.

IAA discutase cu Vlad Enăchescu, director general  al postului Telekom Sport, ca să modereze momentul cu Aleksei Sorokin. O opțiune logică, de vreme ce Enăchescu este un vechi jurnalist și comentator sportiv.

Aseară însă, Enăchescu a renunțat, ”când a realizat în ce poate ajunge, fără voința lui”, după cum au explicat colegii săi din redacție.

Enăchescu s-a văzut imediat cu executivii companiei Telekom, care i-au sugerat și ei, în termeni clari, că e cazul să nu mai onoreze momentul cu Sorokin.

În acest moment nu e clar cine va urca în scenă alături de Aleksei Sorokin.

Citește și:

Țeapă de milioane luată de UEFA » Unde a putut fi urmărită ilegal finala Ligii Campionilor
Liga Campionilor
Țeapă de milioane luată de UEFA » Unde a putut fi urmărită ilegal finala Ligii Campionilor
Cei 4 jucători de la Real Madrid care au intrat definitiv în istoria fotbalului după finala Champions League
Liga Campionilor
Cei 4 jucători de la Real Madrid care au intrat definitiv în istoria fotbalului după finala Champions League
Reporterii GSP au surprins scenele tensionate de la porțile arenei Wembley » Ce s-a întâmplat la câteva minute după finala UCL
Liga Campionilor
Reporterii GSP au surprins scenele tensionate de la porțile arenei Wembley » Ce s-a întâmplat la câteva minute după finala UCL

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează